İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 31 Mart yerel seçimleri için CHP ile gerçekleştirdikleri ittifakta Sakarya’nın en sorunsuz il olduğunu söyledi. Bugüne kadar Engin Özkoç ile birbirlerini incitecek hiçbir şey yapmadıklarını ifade eden Dikbayır, ittifak sürecinde konuşarak anlaşmak ve sonuç almak için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Dikbayır, kendilerinin ve CHP’nin iyi yönetim ile liyakat konusunda hassasiyeti olduğunu belirterek, “Sakarya Büyükşehir’de CHP bize destek verecek. Aday hakkında istişarelere hala devam ediyoruz. Onların da gönlüne yatacak birisi olacak. İlçelerde de bu böyle. Hangi ilçeyi biz AKP’den kurtarırsak onu kar sayacağız” ifadelerini kullandı.

Maddi imkanlar açısından AKP ile baş etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Dikbayır, adaylık çalışmalarında büyük paralar harcanmasına da net bir şekilde karşı olduklarını belirtti. Dikbayır, “Adam, belediye başkanı olmak için 1 milyon harcar mı yahu? Niye harcasın? Harcıyorsa ben o adama güvenmem” diye konuştu. Kendisinin adaylık sürecinde en fazla 300 bin lira harcadığını da söyleyen Dikbayır, 2 milyon liranın üstünde para harcayan milletvekili adaylarının da olduğunu söyledi. Dikbayır, fazla harcamaya neden karşı olduğunu da şu sözlerle anlattı: “Ben bir belediye başkan adayının 1-2 milyon para harcamasını doğru bulmuyorum. Harcıyorsa da bunu bir yerden çıkaracaktır.”

Ümit Dikbayır

50 yaşında adamım. Siyaset bizim ömrümüzde küçücük bir dönem. Bugün var, yarın yok. Hiç fırıldak olmaya gerek yok. Bu süre içinde yaptığımız işi adam gibi yapacağız, doğru yapacağız. Geri geldiğimizde de başımız dik dolaşacağız.

Örnekleri var bu şehirde. Ben mesela bunu sahada gördüm. Adam 20 sene önce milletvekilliği yapmış, hala ‘Allah razı olsun’ deniyor. Birkaç tane isim; Nevzat Ercan… Şehre hizmeti var. Mustafa Kılıçaslan, oğlu burada diye söylemiyorum, Cevat Ayhan… Hizmet etmişler. Biz, bu sistem içerisinden bunların yaptığının yüzde 10’unu yapabilirsek ne mutlu bize…

Tuncer Kalaycı

Önümüzde yerel seçimler var. Bir ittifak kararı aldınız. CHP, Büyükşehir’de sizin adayınızı destekleyecek. İl genelinde de bir ittifak söz konusu. Süreci, yaşananları, planlarınızı anlatır mısınız?

Ümit Dikbayır

Ben, Sakarya’da ittifak olsun diye çok istedim. Sağ olsun Engin Özkoç (CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili) da bu işin ucundan tuttu. Bu işin yanında oldu. Sakarya Büyükşehir’de CHP bize destek verecek. Ama bizim şöyle bir tarzımız yok; ‘Büyükşehir adayı İYİ Partili olacak, istediğimizi koyarız’ değil. İstişarelere hala devam ediyoruz. Onların da gönlüne yatacak birisi olacak. İlçelerde de bu böyle. Bizim tarzımız bu, hep konuşarak istişare ederek gideceğiz.

Şadi Tanış

İttifak ilçelerde de olacak, değil mi? Yoksa sadece Büyükşehir’de mi olacak?

Ümit Dikbayır

Tabii olacak ama onu daha konuşuyoruz.

Tuncer Kalaycı

CHP’nin aday çıkardığı yerlerde aday çıkarmayacaksınız sanırım, değil mi?

Ümit Dikbayır

Evet.

Tuncer Kalaycı

Peki, Büyükşehir adayıyla ilgili bir gelişme var mı?

Ümit Dikbayır

Daha konuşuyoruz.

Tuncer Kalaycı

Cihan Kolip ismi geçiyor.

Ümit Dikbayır

Tabii, Cihan Kolip aday adayımız. Daha başkaları da var. Biz hep istişare ederek yapıyoruz. ‘Ben istedim, olsun’ ya da ‘İl Başkanı’m istedi, olsun’ değil. Biz, il teşkilatını, ilçe teşkilatlarını kurarken de böyle yaptık. O zaman dediler ki; ‘Ümit Dikbayır diye birisi var, Sakarya’yı dizayn ediyor.’ Ben şimdi size cevap vereyim, her yerde de söylüyorum.

Birisi çıksın bana desin ki, ilk kurulanda ya da şimdikinde, ‘Bir ilçede Ümit Dikbayır bana bir tane isim verdi.’ Tek bir tane isim söylesinler bana. Kendi ilçem hariç… Kimse çıkıp da ne şimdiki il başkanımız ne önceki il başkanımız ne de ilçe başkanlarımız, ‘Ümit bize bir tane isim söyledi, yazdırdı’ diyemez. Ben nasıl dizayn ediyorum Sakarya’yı? Herkes, rahat çalışacağı ekiple çalışmalı.

İl Başkanı’m burada, bir tane isim vermedim. Kendi çalışacağı ekibi kendi kurmalı. Bu iş böyle olur. Sokma isimlerle kimse çalışamaz. Ben, teşkilatlardan gelen birisiyim, bunu çok iyi bilirim. Bir de orada şunu yaptık; çemberi geniş tutalım deyip herkese kucak açtık. Tek ölçümüz, ‘FETÖ’cü ve PKK’lı olmasın.’ Onun haricinde herkese kucağımızı açtık.

Özgür Arık

Seçimlerle ilgili Ali Dünya ile görüşme yaptınız mı?

Ümit Dikbayır

Ali Dünya ile biz daha önce de görüştük, görüşüyoruz. Ama ciddi bir şey yok.

Özgür Arık

Nuri Okutan ismi gündeme geliyor. Var mı böyle bir şey?

Ümit Dikbayır

Yok. Nuri Ağabey biraz rahatsız. Yeni yeni kendine geliyor, toparlıyor. Onun için 24 Haziran seçimlerine giremedi. Kanser hastasıydı. O yüzden aday olmadı. O, tamamen dedikodu. Öyle söyleyeyim.

Hülya Bilgin Çolakoğlu

Cihan Bey’in adını duyunca bir sağlıkçı olarak çok mutlu oldum. Kendisiyle uzun yıllar birlikte çalıştık. Hayatımda gördüğüm en merhametli, en fakir gariban babası bir adam. Umarım eğer öyle bir şey olursa sağlıkta büyük işler yapacağını düşünüyorum.

Sizin öne çıkan sağlık politikalarınızı da öğrenmek isterim.

Ümit Dikbayır

Cihan Hoca, benim eski arkadaşımdır. Bu işlerden önce arkadaşlığım, dostluğum vardır.

Hülya Bilgin Çolakoğlu

Bilirsiniz, müthiş insani bir yönü vardır. Hayatımda hep merhamet duygusunu ayrı bir yere koydum. Cihan Hoca, insan psikolojisinden de çok iyi anlayan müthiş iletişim becerisi olan birisi.

Ümit Dikbayır

Cihan Hoca, çok kaliteli bir adamdır. Dostluğumuz da bundan çok çok öncesine gider. Kendisini de çok severim. Çok dürüsttür, düzgün bir adamdır. Ama bu soruyu kendisine sorun, o da aynı cevabı verecek. Çünkü o da en az bizim kadar sonuç almak isteyen birisi. Bize söylediği şu: ‘Ben bu işe adayım. Ama benden daha iyi sonuç alabilecek birisi çıkarsa onun yanında da adam gibi dururum.’ Bunu diyen birisi, kendine yakışan bir duruşu var.

Tuncer Kalaycı

Adaylık başvurusu yaptı mı?

Ümit Dikbayır

Resmi olarak yapmadı ama bizim aday adayımız.

Özgür Arık

Ben kendisini tanımıyorum ama hep hakkında iyi şeyler duyuyorum. Biraz önce siyasette değişim konusunda bir şey dediniz. Cihan Hoca burada olsa ‘Sakarya’da kaç tane mahalle var?’ dediğim zaman, ‘Ballıkaya Barajı nerede?’ dediğim zaman ya da ‘Büyükşehir’in giderlerinde şöyle bir durum var’ dediğim zaman, bana bir cevap sunabilir mi?

Ümit Dikbayır

Özgür Ağabey, soruna şuradan başlayayım. Biz, yaptığımız her işte, onun-bunun adamı değil, liyakatli olmasını istiyoruz. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde. İki; o işe hevesi ve hedefi olan bir adam istiyoruz. Yani hevesi ve hedefi olan birisi çok çalışır. Liyakatli olursa eski AKP’liymiş, Doğru Yolcuymuş, CHP’liymiş, önemli değil. Adam işini yapsın. Biz buna nereden bakıyoruz, biliyor musunuz?

Atıyorum, A ilçesini aldık. Genel başkanımızın bize talimatı var; ‘Yezit gibi seçim kazanacaksanız, Hazreti Hüseyin gibi kaybedin.’ Birinci ölçümüz şu; bizim belediye başkanımız yarın başımızı öne eğdirmeyecek. Yolsuzluk, adam kayırmacılık, ihaleler falan, bizim yüzümüzü yere düşürmeyecek. Almayız daha iyi. Burada çok netiz.

Aldığımız ilçede öyle insanlarla öyle bir çalışacağız ki, vatandaş bize şunu diyecek; ‘Bu adamlar hakikaten çalışıyormuş.’ Yatırım yapıyoruz aslında. Kendimizi göstermek için bir şey yapıyoruz. Onun için de en iyi tercihlerimizi kullanacağız. En liyakatli insanları…

Hangi partili olduğu hiç önemli değil. Önemli olan adamın liyakati ve dürüstlüğü… Eğer bu özellikleri taşıyorsa bizim adayımızdır. Bakın, aday adayımızdır demiyorum, adayımızdır. Yarın örneklerini göreceksiniz bunun. Bizim adaylarımız çıktığında, netleştirdiğimiz zaman ‘Adamlar hakikaten bu fikirdeymiş’ diyeceksiniz.

Özgür Arık

Netleştirdiğiniz isimler var mı?

Ümit Dikbayır

Var.

Özgür Arık

Paylaşır mısınız?

Ümit Dikbayır

Şimdi değil ağabey…

Selçuk Kılıçaslan

Ben de Ali Dünya ile ilgili bir açıklama yapayım. Görüşmeler yapılıyor derken biz Ali Bey’le seçim öncesinde de imza kampanyası süreciyle başlayan, Demokrat Parti kökenli oldukları için İYİ Parti’ye destekleri vardı. Bu destek, seçim sürecinde de devam etti. Seçim sonrasında da yeni yönetim kurulurken aynı şekilde destek verdiler. Çünkü biliyorsunuz, genel başkanları da bizim milletvekilimiz olarak Meclis’e girdi.

Bu ilişki zaten var. Ama Ali Dünya ile bizim Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla ilgili oturup herhangi bir şey konuşmuşluğumuz henüz yok. Görüşmelerimiz tamamen, bu iki partinin, Demokrat Parti ve İYİ Parti’nin tabandaki birlikteliğiyle alakalı oldu. Tavsiyelerini aldığımız oldu, fikir danıştığımız zamanlar oldu.

Biz, Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileriyle herhangi bir görüşme yapmadan ve onların fikirlerini almadan kesin adaylık görüşmesi için bir adım atmıyoruz. Burada da bir şartımız vardı, bunu başından beri koyduk. Dedik ki; ‘AK Parti’nin Büyükşehir adayı açıklandı. İlçe adayları belirlendikten sonra biz bu süreci, bir hafta içinde çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız.’

Biz, genel anlamda bir altyapı oluşturuyoruz. Ocak ayının ortaları veya sonuna doğru biz, bütün adaylarımızı açıklamış ve sahaya inmiş olacak şekilde organize ediyoruz.

Orhan Topçu

Bu konuda kamuoyunda oluşan şöyle bir düşünce var: İYİ Parti’nin teklif götürdüğü adaylara AK Parti’nin bası yaptığı, bu yüzden adayların birkaç tanesinin geri adım attığı söyleniyor. Bu konuda bir sorun yaşıyor musunuz? Bir baskı hissediyor musunuz?

Selçuk Kılıçaslan

İYİ Parti olarak biz kimseye resmi bir teklif götürmedik. Onu söyleyebilirim.

Ümit Dikbayır

Orada şöyle bir şey var, onu söyleyelim. Bize, gerek il başkanımıza gerek bana, eski Demokrat Partililer diyor ki; ‘Ali Dünya’yı aday yapsanız…’ Bizim de cevabımız şu oluyor; ‘Bize söyleyeceğinize gidin Ali Dünya’ya söyleyin, aday adayı olsun.’ Oradaki durum bu. Biz gidip bu süreç için bir görüşme yapmadık.

Orhan Topçu

Dediğim konuda bir baskı var mı?

Ümit Dikbayır

Tabii, bu Hendek’te oldu mesela.

Özgür Arık

Ali Dünya isminin bu kadar ortaya çıkması sanırım biraz daha maddi imkanlarının güçlü olmasından kaynaklanıyor. CHP ile birlikte seçime gireceksiniz. Ortak bir bütçeyle mi seçime gireceksiniz? Yoksa herkesin bütçesi ayrı mı olacak ya da adayın bütçesi kullanılarak mı çalışmalara girilecek? Yani aday ortak ama bütçe de ortak mı?

Ümit Dikbayır

Benim buradaki şahsi fikrimi söyleyeyim. Milliyetçi Hareket Partisi’nde de yıllarca görev yaptım, orada da çok gördüm. Bizim bu adamlarla parayla baş etmemiz mümkün değil. Yapamayız da… Karşıyım da… Belki çok çok az söylediğim bir şeyi burada söyleyeyim. Adam, belediye başkanı olmak için 1 milyon harcar mı yahu? Niye harcasın? Harcıyorsa ben o adama güvenmem.

Size çok net bir şey söyleyeyim. Benim harcadığım para 250-300 bin lirayı geçmez. Çok net söylüyorum size. 300 bin lirayı geçmez, kendi bütçemle… Niye? 2 milyon harcayan milletvekilleri vardı. Yaptığımız masrafları tek tek, kalem kalem sayarım. Bugün, AKP’nin Karapürçek Belediye Başkan adayı bile bu parayı harcar. Ama harcıyorsa ben bunun altında bir şey arıyorum.

Vatandaş da bu gözle bakmalı. Ben şuna inanmıyorum: Vatandaşın, ‘Yahu bunların çok bayrağı var. Bunlara oy vereyim’ dediğini düşünmüyorum. ‘Bu adamın çok resmi var.’ Evet, seçimde gereğini yapıyorsunuz. Seçim arabası tutuyorsunuz, resim asıyorsunuz ama her şeyin bir ölçüsü var.

Biz, 70 kuruşa çiçek dağıttık evlere… Eve giderken boş gitmesin diye ve A5 kağıdına bir broşür… Öyle kitapçık, koli paketi yok. Biz 70 kuruşa çiçek dağıtırken AKP 300 liralık paketler götürdü. Biz, vatandaşa buna benzer şeyler söyledik. Bizim milyon dolarlarımız, büyük paralarımız yok. Ama çalışacağız. Bu işin ne olduğunu biliyoruz, hakkını vermeye çalışacağız.

Benim eşim de ilçe teşkilatıyla ve arkadaşlarıyla gezmeye çalıştı. O da bir çaba sarf etti. Çok fakir ve yoksul aile gördüğümüz zaman dayanamadı, kendi bütçesinden onlara belki bir haftalık bir yiyecek aldı. Ama bu da 20-30 taneyi geçmez. Tekrar söyleyeyim kendi bütçesinden aldı onu da… Benim bile haberim yoktu, sonradan söyledi.

Biz belediye başkan adaylarımızdan da bunu bekliyoruz. Çok zengin olmasına gerek yok. Düzgün, dürüst, liyakatli olsun, vatandaşa hizmet edeceğini söylesin.

Özgür Arık

‘Parayı da yeneceğiz’ diyorsunuz.

Ümit Dikbayır

Ağabey, bizim öyle bir derdimiz yok. Doğru da değil. Ben bir belediye başkan adayının 1-2 milyon para harcamasını doğru bulmuyorum. Harcıyorsa da bunu bir yerden çıkaracaktır. Öyle bir şeye kesinlikle karşıyım.

Selçuk Kılıçaslan

Tabi hiç şahit olmadık ama şöyle bir şey olabilir, dünyanın her yerinde de böyledir: Adaya destek verilir. Vatandaş, işadamları destek verir. Bu yapılabilir. Gönülden destek esaslı bir kampanya süreci yürütülebilir. O ayrı bir şey.

Ümit Dikbayır

Bir şey daha söyleyeyim, söylemekte çok fayda var. Bizim tüzüğümüzde 2 tane önemli şey söyleyeyim. Bizim o ildeki ve ilçedeki üye sayımıza göre Genel Merkez bize para verecek. 15 Ocak’ta para alacağız. Hem parti için hem de seçim yardımı alacağız. Birkaç kriter var; nüfusuna ve üye sayısına göre para gönderecek.

Orada da bir ölçü var. 3 ya da daha az milletvekili varsa genel başkanın hiç kontenjanı yok o şehirde. Toplamda yüzde 5, genel başkan kontenjanı… Diğerlerin hepsi önseçim. Biz bunu 24 Haziran’da baskın seçim yedik diye yapamadık. Ama tüzüğümüzde olan, genel başkanın kontenjanı yüzde 5… Yani 600 milletvekilinde 30 kişi koyabilir genel başkan… O da kendi divanı, çalışmak istediği ekip. O da olabilir ama yüzde 5 olan hiçbir parti yok. Gerisi hep önseçimle seçilecek. Bir de 3 ve daha az milletvekili varsa o kontenjanı orada da kullanamıyor. Onu da belirtmekte fayda var.

Özgür Arık

Daha önce MHP teşkilatlarında görev yaptığınızı söylediniz. Bu seçimlerde MHP ve AKP Sakarya’da ittifak mı yapacak, öngörünüz nedir?

Ümit Dikbayır

Onu bilmiyoruz. Kendi tercihleri. Hiçbir partinin ne yapacağına biz ne karışabiliriz ne bir yorumda bulunabiliriz. Tahmin değil de yaptıkları şu; 30 büyükşehrin 30’unda da anlaştılar. 27 tanesi AKP’de kaldı, 3 tanesi MHP’de kaldı. Anlaştıkları yerde de hiç ortak aday çıkarmıyorlar. İlçeleri bölüşüyorlar. ‘Bu ilçedeki aday benim, siz destekleyeceksiniz. Burada sizin, biz destekleyeceğiz’ diyorlar. Sakarya’da ne olur, bilemiyorum. O, onların tercihi ya da takdiridir.

Orhan Topçu

CHP ve İYİ Parti ittifakında Sakarya’da CHP kaç ilçe alır, İYİ Parti kaç ilçe alır, belli mi?

Ümit Dikbayır

Konuşuyoruz şu anda. CHP de 100 yıllık bir parti. Büyükşehir’i bize bıraktı diye her şeyi de bırakacak değil. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Engin Özkoç’un hakkını teslim edeyim. Bugüne kadar biz hiç birbirimizi incitecek bir şey yapmadık. Bu işi bizde Koray Aydın ve Mustafa Dervişoğlu götürüyor. Anlaştığımız yerlerde, konuştukları illerde en rahat yer Sakarya… Sakarya, hiç başlarının ağrımadığı yer.

Biz onu, konuşarak anlaşarak yapmak ve sonuç almak istiyoruz. Hangi ilçeyi biz AKP’den kurtarırsak onu kar sayacağız. A ilçesi, B, C fark etmez. CHP’nin aldığı bir ilçede, onlarda da bizim hassasiyetimizin olduğunu biliyorum. Onlarda da ‘İyi yönetelim, vatandaş bizi görsün’ hassasiyeti var. Ondan da eminiz.

Özgür Arık

Söylemek istediğiniz son bir şey var mı?

Ümit Dikbayır

Özgür Ağabey, biz samimiyiz. Sakarya için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Sağlık sistemini sormuştunuz, orada da çok sıkıntılar var. Söylemeden geçmeyeyim.

Bu adamlar hastanelere ticarethane gibi bakıyor. Mesela Hendek’te bir olay yaşadım. Başhekime soruyoruz, ‘Bu niye böyle’ diye, ‘1 milyon 200 bin ciro yaptım, 1,5 milyon yaparsam onu da yapacağım’ diyor. Yahu kardeşim, 500 bin lira ciro yaparsan hastaneyi mi kapatacaksın? Mantık yanlış.

Diyorlar ki; ‘Biz köprü yaptık, hastane yaptık, yol yaptık, şunu yaptık…’ Yahu tabii ki yapacaksın. Niye bize keyif bağışlıyorsun? Biz, vergi veriyoruz. Bu vatandaş vergi veriyor. 2 liralık benzini 6 liraya alıyor, tabii ki yapacaksın. Önemli olan bu parayı doğru kullanmak. Ne demek ‘1 milyon 200 değil de 1,5 yaparsam o makineyi alacağım.’ Alacaksınız, koyacaksınız.

Dikkat ettiğim şeylerden bir tanesi; bir bakanlık iş yapıyor, televizyonda reklam veriyor. Reklamı ticarethane verir, ürününü satmak için… Sen şimdi köprü yaptın. Köprüyü satacak mısın da reklam veriyorsun? Tabii ki yapacaksın. Bizim o köprü, vergi veriyoruz yahu. Bu mantığı kırmamız lazım bizim. Sanki ülke onların, halk maraba, ona keyif bağışlıyor gibi halleri var.

Kürt’üyle Türk’üyle Laz’ıyla Çerkez’iyle Gürcü’süyle Arnavut’uyla Mardinlisiyle Edirnelisiyle Trabzonlusuyla Denizlilisiyle bu ülke bizim. Bir kere bunu anlayacaklar. İnanmayanlar Çanakkale Şehitliği’ndeki mezar taşlarına baksın. Bunu, onların kafasına vura vura sokacağız. Bu halk, onların marabası değil. Bizim vergilerimizle bizim hakkımızı verecekler.

Suriyeliler büyük yara, onu söylemeden geçmeyeyim. Oradaki durum çok ciddi ve tehlikeli, üzerinde çok duracağız. Bizim 200 milyarımızı yediler. 200 milyar… Cumhurbaşkanının söylediği miktarla söylüyorum. 33 milyar dolar, 1 ay önce söylediği rakam. Bugün 200 milyar… 200 milyara biz, bu memleketin çok önemli sorunlarını çözerdik. Bunlar, hep bizim gündemimizde. Biz, milletin vekili olduğumuzun, ne olduğumuzun farkındayız. Bunun hakkını vermeye çalışacağız.

Orhan Topçu

Bin yataklı hastane konusunu hiç takip ettiniz mi?

Ümit Dikbayır

Tekrar söyleyeyim; ‘O yanlış, bu yanlış’ diye her şeye çıkışmaya karşıyım. Doğru olan işler var, yanlış olan işler var. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Ülkede yapılan ve yapılacak olan önemli projeler var. Biz, projelere karşı değiliz. Mesela 3’üncü Boğaz Köprüsü, doğru bir proje. Avrasya Tüneli, doğru bir proje. Osmangazi Köprüsü, doğru bir proje. Ama yapılma yöntemleri yanlış. 3’üncü Havalimanı, doğru bir proje ama yeri yanlış. Orada çok büyük paralarımız gitti, ziyan oldu. Sadece yöntem yanlış.

Tabii ki yapacağız, yapacaklar. Onun için seçildiler. Bu millet onun için yetki verdi onlara. Sadece yöntemleri yanlış. Şimdi şehir hastanelerinde de bu durum var. Hastayı müşteri gibi görüyorlar. Hem boyut çok büyük, büyük boyutlu iş hantal olur. Hem de taahhüt veriyorlar. Taahhütlü iş sıkıntılı. 2019 bütçesinde yaklaşık 11 milyar lira, taahhütlü yapılan yol ve köprülere bedel ödeyeceğiz. 11 milyar… Eski parayla 11 katrilyon…

Devlet olarak köprü ve otoyollara biz zam yapmadık ama özel şirketler kendi yaptıklarına zam yaptı. Çünkü adamın sözleşmesi var, ‘Ben yaparım’ diyor. Yuvarlayarak söylüyorum, 70 liraya geçtiği yoldan şimdi 100 liraya geçecek ve bizim taahhüdümüz de artıyor. Geçmeyen bin tane arabaya 70 lira üzerinden para verirken şimdi 100 lira üzerinden vereceğiz.

Editör: TE Bilişim