Şehrin en modern sanayi sitesi olacağı söylenen projenin aldatmacadan ibaret olduğunu kaydederek, hayata geçirilse de büyük sorunlar yaşanacağı öngöüsünde.

Mehmet Balcı – Balcı Oto Boya
Esnaf zor durumda zaten, dört yolu kaldırırlarsa işler daha da kötüye gider. Yeni yapılan sanayiye müşterinin alışması için baya bir zaman gerekiyor. Esnafın çoğu borç içinde bu zor süreci yeni sanayi kaldıramaz, mevcut yerin düzenlenmesi gerekiyor.


Yüksel Bıçakçılar – Deniz Ticaret
Proje çok güzel olacak beğeniyoruz ve destekliyoruz. Bizde projeye katılım sağlayan firmalardan biriyiz. Sakarya için geç kalınmış bir proje, sanayi esnafının ilgisini çeken bir proje şuan için %80 oranında doluluk var.

Remzi Güner
Gerçekleşmeyeceğine eminim 14 yaşından beri sanayideyim o zamandan beri bu projenin yapılacağı söyleniyor. Bu proje Sakarya Ticaret Sanayi Odasının bir aldatması, insanları bu şekilde sömürüyorlar, oda bu zamana kadar Sakarya için ne yaptı. Büyük kuruluşların bir çoğu vergisini İstanbul’a ödüyor. Marmara bölgesinde bu işi yapan tek il Kocaeli, Adapazarı keşke İzmit’e bağlı kalsaydı.

Haluk Kayraklıoğlu – Osmanlı Oto
Proje güzel, ama esnafın buna katılımı zor. Hazır kurulu düzenin varken oradan dükkan alıp taşındığın zaman 10 sene veya 15 sene borç ödeyeceksin, kolay bir şey değil. Uzun süreli borca girmek esnafın elini kolunu bağlar.

Cihan Kaya
Bulunduğumuz sanayide 3000 tane dükkan var, bu projede bu kadar dükkan yapılmayacak. Esnafın durumu belli, bu tip projeler devlet destekli olmalı ki esnaf mağdur edilmesin ve güven oluşsun. Kaç tane esnaf dükkan satın alabilecek, insanlar borcun altına girecek, ödeyemeyecek sonra kooperatif dükkanına el koyacak ben öyle görüyorum. Bilgilendirilme de yapılmadı bizde kulaktan duyma sözlerle öğreniyoruz.

Mehmet Mutlu – Mutluoğlu Makine
Bu proje Sakarya için önemli bir proje, küçük sanayi sitesi esnafının geleceğine hitap eden esnafın ufkunu açan bir proje. Dörtyola esnafını çekebileceğini düşünüyorum, katılım var bende katılım sağlayanlardan biriyim.

Editör: TE Bilişim