Çok az bir sermayeyle bu sektöre atılan Çarklı, şimdi müşteriye en iyi hizmeti verebilmek için diğer kafelerle yarışıyor. İşte mekan sahibi Serhat Çarklı’nın röportajı:

Bize kendinizden söz eder misiniz?

Tabi ki. Adapazarı’nda doğdum büyüdüm. Atatürk Lisesinde eğitimimi tamamladım. Şu anda Sakarya Üniversitesinde Turizm bölümünü okumaktayım. Çalışma hayatım bundan 6 yıl önce başka yerlerde geçti. 2,5 yıl işletme görevlisi olarak çalıştım. Daha sonra bir üretim fabrikasında üretim müdürü olarak çalışmama son verdim.

Bu işi neden seçtiniz ?

Her zaman aktif ve girişimci olduğum için çevrem de geniş oldu. İki sene önce Pac Man Kafeyi açtık. Çevremin geniş olması da işime yaradı. Ben de kendi kafemi açmak istedim. İşimi seviyorum. İlk başta çevremdekiler bana kolay olmayan bir sektör olduğunu söylediler, hatta ‘kirayı da ödeyemezsin’ dediler. Ancak ben hevesliydim ve kararımı verdim.

Bu işe nasıl karar verdiniz?

Ben her zaman kendime ait bir iş yerimin olmasını istedim. Farklı alanlarda çalışmama rağmen istediğim tempoyu ve heyecanı yakalayamadım. Kafeyi açma fikri çevremdeki kesimden soğuk tepkilerle karşılandı. Çünkü elimde büyük bir sermaye yoktu. Sadece 20 milyar (bin) ile bu kafeyi açtım. Geri kalan her şeyi borçla yaptırdım. Ama hepsinin üstesinden geldim çok şükür.

Hangi kesime hitap ediyorsunuz ?

Konum itibari ile işletmemiz iyi bir yerde. Özellikle öğrencilerin uğrak yeri. Kafemiz diğer kafelerden biraz daha uzak kaldığı için menülerimiz de uygun fiyatta. Çünkü diğer kafelerde fiyatlar biraz daha yüksek. Onun haricinde kafemiz tüm kesimlere hitap ediyor. Çünkü gerekli tüm donatıma ve konfora sahip. Ayrıca geniş ve ferah bir ortamın olması da, birçok özel misafirin uğrak noktası oluyor.

En beğenilen menüleriniz hangileri?

Zengin menü çeşitlerimi var. Mevsimin en taze sebzeleriyle yapılan, birbirinden nefis yemekleri müşterilerimize sunuyoruz. Şu an en çok revaçta olan menümüz zengin kahvaltı tabağımızdır. Kahvaltı tabağımız 10 lira. Bu da öğrenci için çok ideal bir rakam. Özellikle kış akşamlarına yakışan en özel lezzetlerden birisi de kızarmış dondurmamızdır. Yine tatlılardan Kıbrıs tatlısı müşterilerimizin en beğendiği ve her kafede bulunmayan bir tatlı çeşidimizdir. Yemeklerde ise çökertme kebabı ve kavurmamız müşterilerimiz tarafından çok beğenilen tatlar arasındadır. Elbette ki ustamızın yapmış olduğu tüm yiyeceklerin ayrı bir tadı var. Öğrenciler de bu yüzden burayı tercih ediyor.

Gördüğüm kadarıyla nargile de çok tercih ediliyor…

Öğrenciler nargile için buraya geliyorlar. Çünkü geniş ve refah bir alana sahibiz. Nargile denince ilk adres kendimizi gösterebiliriz. Çünkü nargilemizde iyi bir tat mevcut. O yüzden müşterilerimiz bizden memnun kalıyorlar.

Pac Man ismi nereden geldi?

Kız arkadaşım bir kitaplık getirmişti buraya, üstünde Pac Man vardı. Biz de ondan ilham alarak kafeye, bu ismi verdik ve patentini almış olduk. Bu isim Sakarya halkı tarafından da benimsenmiş oldu.

Peki başka bir şube açmayı düşünüyor musunuz?

Elbette ki. Şu an Erenler Meydan 54’te bir yer için bize teklif geldi. Bunu da değerlendirmeye alacağız. Biz her zaman gelişmeye ve yeniliklere önem veriyoruz. Çünkü bu alanda kendinizi geliştirdiğiniz sürece ayakta kalabiliyorsunuz.

Mesleğinizin ne tür zorlukları var, biraz bahseder misiniz?

Her mesleğin kendine ait zorlukları var elbette. Ancak bizim daha da yorucu ve zor geçiyor. Çünkü işimiz insanları memnun etmek. İki yıldır burayı işletiyorum. Her gün burada olmak zorundayım. Çünkü işletmecilik kolay değil. Gelen müşteriler beni burada göremeyince, hemen arıyorlar. Bu konuda Sakarya’mız çok cana yakın insanlardır. Bizleri her zaman görmek istiyorlar.

Sektördeki hedefleriniz nelerdir? Gelişmenizdeki en önemli faktör nedir?

Hedefimiz bu sektörde ilerlemek, gerekli tüm hizmetleri verebilmek ve daima gelişmelere açık olmak. Bizler her zaman ürünümüze inanarak çalıştık. Çalışanlarımız bizim iş arkadaşımız. Burada patron - çalışan ilişkisi yok. Bu bizim için çok önemli bir avantaj. Onun bize çok artısı oldu. Yani burada sadece lezzet yeterli olmuyor bunun yanında çalışanlarımızla da iletişimimize gereken önem ve hassasiyeti veriyoruz. Kısacası çalışanlarımızla kemikleşmiş bir kadromuz var. 2 yıl önce açtığımız kafedeki çalışanlarımız yine bizimle birlikteler. Bu da bizim ilerlememizi sağlayan en önemli faktördür diyebiliriz.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Biz haftanın 7 günü açığız. Müşterimizin her kesimine cevap vermeye çalışıyoruz. Elbette ki eksik yönlerimiz vardır, ancak anlayışlı müşterilerimiz de var. O yüzden bizi tercih eden tüm müşterilere ve Sakaryalılara teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim