AKP’li döneminde ilçenin çehresini değiştiren, Gölpark ve Esentepe Park gibi önemli projelere imza atan Cevat Keser’in halkla olan iyi iletişiminin anketlere yansıdığı ve yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakıldığı konuşuluyor.

AKP kulislerinde, resmen henüz başlamadığı söylenen, ancak tüm aday adaylarının sahaya inmesiyle fiilen başlayan seçim sürecinin en rahat isimlerinden birinin Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser olduğu konuşuluyor.

1994 yılında Doğru Yol Partisi’nden ilk belediye başkanlığına seçilen, ardından sırasıyla Genç Parti, MHP ve AKP’den girdiği seçimleri kazanarak 4 dönem belediye başkanlığı yapan Cevat Keser’in, özellikle son dönemde gerçekleştirdiği hizmetlerin yanı sıra halkla kurduğu iyi ilişkilerin, partisi tarafından yaptırılan anketlere yansıdığı ifade ediliyor. Keser’in anketlerde partinin de önüne geçtiği ve bu nedenle partisince yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor.

Kulislerde yapılan değerlendirmede, Keser’in yaklaşık 8 bin kişisel oyu bulunduğu, bunun da Gölpark ve Esentepe Park gibi önemli projeler ile eğitime ve spora verdiği katkıların, halkla iç içe olmasından kaynaklandığı vurgulanıyor. Keser’i ön plana çıkaran özellikler ise “Gururdan, kibirden ve şatafattan uzak, alçak gönüllü, halkının acısında sevincinde ve sıkıntılı anlarında yanında olan, bir belediye başkanı” şeklinde sıralanıyor.

8 BİN OYUN SIRRI

İlçenin alt ve üst yapı problemi kanalizasyon, içme suyu şebekesi yenilenip, yağmur suyu hattı oluşturularak tamamen çözülmüş. Yolları sıcak asfalt ve kilitli taş parke ile kaplanan Pamukova’da öne çıkan yatırımların başında ise bulundukları alan itibariyle bölgenin en büyük sosyal tesisleri olan Esentepepark ve Gölpark. 30 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Esentepepark ile 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Gölpark bölge insanının ve civar ilçelerin en uğrak yeri haline gelmiş. Her iki tesis de ilçeye değer katmış.

Keser, eğitim ve spor konusunda da elini taşın altına koyarak ilçeye toplamda 60 derslik iki yeni okul yapılmasına vesile olmuş. Okul yerleri belediye tarafından milli eğitime bedelsiz bağışlanmış sonrasında bir dizi girişimlerde bulunarak okulların ilçeye yapılmasını sağlamış. İhtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçları karşılanmış. Okulların il içi ve il dışı her türlü etkinliğine destek sağlamış. Okulların boya badana, çevre düzenlemesi, demirbaş temini gibi birçok probleminin çözümünde yer almış.
Spora ve sporcuya her anlamda destek sağlamış. Amatör spor kulüplerinin elinden tutarak imkanlar ölçüsünde maddi destek vererek onlar sportif faaliyetlerini yerine getirebilecekleri mekanlar oluşturmuş. Şimdilerde 5 bin200 metrekare alanı Gençlik ve Spor Bakanlığına devrederek ilçeye Spor Kompleksi oluşturulması için girişimlere başlamış.

KÖYLERE HİZMET
İlçe merkezinde olduğu gibi ilçeye bağlanan köylere de eşit oranda ve adil bir yaklaşımda bulunarak, ihtiyaçları giderilmiş. Su depolama yeri, meyve sebze yükleme yeri, köy konağı yapım ve tadilatı, imam evi yapım ve tadilatı, düğün salonu yapım ve tadilatı, cami yapım ve tadilatı, yol yapım çalışmaları, çocuk oyun parkı oluşturma, tarla yolu açma, iş makinesi temini, mıcır serim işi, köy spor kulüplerine maddi ve ayni destek, okul bahçe düzenlemesi, demirbaş malzeme yardımı gibi birçok konuda hizmet götürülmüş. (Azer YÜKSEL)

Editör: TE Bilişim