Cumhur İttifakı’nın AKP’li Adapazarı Belediye Başkan Adayı Mutlu Işıksu, seçildiğinde 11 başlıkta topladığı ilkeler ışığında hizmet vereceğini söyledi.

Mutlu Işıksu, AKP Adapazarı İlçe Başkanı Metin Kurtuluş ile gazetemizi ziyaret ederek, projelerini anlattı. Adapazarı’nı çok sevdiğini dile getiren Mutlu Işıksu, ‘Adapazarı’mızı daha çok gelişen, büyüyen, daha ferah ve aydınlık günlere hep birlikte hazırlayacağız’ dedi.

Başkan seçildiğinde 11 başlıkta topladığı ilkeler ışığında çalışacağını anlatan Işıksu, bu ilkeleri ‘Şehir Planı’, ‘Altyapı ve Ulaşım’, ‘Kentsel Dönüşüm’, ‘Benzersiz Şehir’, ‘Akıllı Şehir’, ‘Çevreye Saygılı Şehir’, ‘Sosyal Belediyecilik’, ‘Yatay Şehirleşme’, ‘Halkla Birlikte Yönetim’, ‘Tasarruf ve Şeffaflık’ ve ‘Değer Üreten Şehir’ olarak açıkladı.

YENİ HİZMET BİNASI

Projelerini bu başlıklar altında hazırladığını ifade eden Işıksu, öncelikle Adapazarı Belediyesi’ne yeni bir hizmet binası kazandıracaklarını vurgulayarak, mevcut binanın olduğu yeri ise ‘Ada Meydan’ olarak değerlendireceklerini kaydetti. Millet Bahçesi alanında kalan Evlendirme Dairesi’nin yerine bir başka yerde yenisinin yapılacağını vurgulayan Işıksu, Adapazarı’na mutlaka Şehir Müzesi kazandıracaklarını bildirdi.

Kentsel dönüşümün Adapazarı için çok önemli olduğunu, bunu ‘Ada Bazlı’ olarak gerçekleştireceklerini ifade eden Işıksu, ‘Her İnsan Bir Fidan’ projesiyle de kentte yaşayan kişi sayısı kadar fidan dikileceğini, yeşil bir Adapazarı yaratacaklarını söyledi.

Işıksu’nun diğer projeleri ise şöyle:

--Eğlence Merkezi
-Ada Sahaf Fikir Sanat Merkezi
-Karaman – 15 Temmuz Camili Çark Deresi Rekreasyonu
-Bölgesel Sergi Sosyal Tesis ve Pazar Alanları
-Kadın Konukevi
-Kreş ve Gündüz Bakımevleri
-Çocuk Hakları Sokağı
-Milletevleri  
-Merkez sokaklara mimari kimlik kazandırma
-Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi
-Güneşler Açık Oto Pazarı Düzenlemesi
-Zirai Aletler Sanayi Düzenlemesi
-Millet Hamamı
-Hobi Bahçeleri
-Akıllı Şehir
-Coğrafi Bilgi Sistemi, Afet Bilgi Sistemi
-Çevre Koruma ve Kontrol Sistemi
-Sıfır Atık
-Adapazarı’nı Çok Seviyoruz Platformu
-Akıllı Otopark sistemi
-Sahipsiz hayvanlar Rehabilitasyonu
-Engelsiz danışma Hizmetleri Ofisi
-Bebek Bakım Odaları

İrem Karabacak

Editör: TE Bilişim