AKP’den Sapanca Belediye Başkan Aday Adayı olan Metin Şirin, Sapanca’da 1987’den beri Emlak İnşaat Taahhüt Turizm işleriyle meşgul... Şirin, o tarihlerde Sapanca’nın İsviçre’den bile güzel bir belde olduğunu, İstanbul’daki işadamlarına ve bürokratlara şöyle söylüyormuş: “Türkiye’nin İsviçre’si Sapanca’da elinizle su içmek ister misiniz?”

PARTİZANLIK DÜŞÜNMEDEN

Böylelikle pek çok yatırımcı dostlarını Sapanca’ya getirdiğini söyleyen Şirin, bu faaliyetlerinden ve Sapanca’ya olan aşkından dolayı, 1994 yılında İl Genel Meclisi’ne aday adayı olduğunu kaydediyor. Bu kararı almasında dostlarının talepleri ve arzuları, sağ, sol ve partizanlık düşünmeden ayrım etmeden gelen tekliflerin etkili olduğunu da sözlerine ekliyor. Şirin, o zamanları ve ardından aday adaylığına karar veriş sürecini şöyle anlatıyor:

TANSU ÇİLLER GELDİ

“Halkım ve dostlarım el ele vererek beni, biri Batı’da biri Doğu’da ikinci meclis üyesi yaptılar. Allah’ın lütfudur, 3’üncü parti birleşirse ben kazanamıyordum. Siyasiler, şahsi ve koltuk savaşı yaptıklarından dolayı 3’ü de birleşemedi. İkinci parti birleşti fakat benim oyum ‘joker’ oldu. Zamanın Başbakanı Tansu Çiller, Vakıf Otel’e gelerek, ‘Ben bağımsız İl Meclis üyeniz Metin Şirin’i partime üye yapmak için geldim’ dedi.”

KÖYLERE ELEKTRİK BAĞLATTIM

“Ben de, ‘Dostlarım ve halkıma sorayım. Fakat siz Başbakan’sınız, benim 17 köyümde elektrik yok! Bunları getirirseniz halkımdan da destek alırsam partiye üye olurum’ dedim. Tansu Çiller o dönemin Başbakanı‘ydı. SEDAŞ’ı arayarak talimat verdi. Sapanca’nın tüm köylerine elektrik hizmetini getirdi. Fakat koalisyon hükümeti olduğu için Başbakan değişimi oldu. ANAP, Milli Selamet, Doğru Yol ve MHP koalisyon oldu.”

MESUT YILMAZ DA GELDİ

“Geçmişte Orman Bakanımız Ersin Taranoğlu ve Başbakan Mesut Yılmaz, Vakıf Otel’e gelerek mikrofonla, ‘Ben Metin Şirin’i ANAP’a kaydetmeye geldim’ dedi. Vakıf Otel’de teklif etti, ben de Tansu Çiller’e dediğim gibi Sayın Mesut Yılmaz’a, ‘17 tane köyümün, asfaltı yok! Bırak asfaltı, patika yolları bile yok! Bunları yapmak şartıyla halkıma danışacağım. Bunları yapmak kaydı ile partinize kayıt olacağım’ dedim. Mesut Yılmaz, Sakarya Köy Hizmetleri Müdürü’ne bilhassa kendisi talimat verdi. O hafta greyderle Sayın Vali Büyükakalın dozerin başında patika yolları açtı. Biz bunları yapınca siyasiler ‘Bu joker kendini bir şey zannediyor’ dediler.”

CUMHURBAŞKANI BENİ SORDU

“21. Dönem Milletvekili Seçimleri olmadan önce Sayın Cumhurbaşkanımızın mitinginde, reisimizin Mehmet Gür‘e, ‘Burada bizim akrabalardan kim var’ sorusuna, ‘Bizim Naci Şirin’in biraderi Metin Şirin. Geçmiş dönem bağımsız İl Genel Meclis Üyeliği’ni kazanmıştı’ cevabını vermiş. Cumhurbaşkanımız parti teşkilatımıza sormuş, onlar da ‘Tanırız fakat partiyle ilgi alakası yoktur’ demiş. Bunun üzerine Mehmet Gür, ‘Beni rezil ettin’ deyip sitem etti. Ben de onun mahcubiyetini gidermek için aileme bile danışmadan direkt Sakarya’ya giderek İl Başkanlığına müracaatımı yaptım.”

BAĞIMSIZ ADAYLIK TEKLİFİ

“21. Dönem AK Parti Milletvekili aday adayı oldum ve dünya lideri Tayyip Erdoğancı olduğumu resmen açıklamış oldum. Bunun üzerine Sapancamızın geçmiş siyasetçileri ve bazı eşrafları tarafından, Sapancamızın yetim kaldığı söylemeleri ve ‘Senin geçmişte yaptığın siyasetler doğru olduğu için senin gibi kardeşe ihtiyaç var. Sen bağımsız belediye başkan adayı olur musun’ demeleri üzerine ben de bir kamuoyu araştırması yaptım.”

BAŞKANA YARDIM EDERİM

“Başkanının size ne yapmadığı, ne eksiği varsa ben onun eksiklerini tamamlamaya hazırım, emrinizdeyim. Çünkü mevcut belediye başkanı hem akrabam hem de Suat Şirin kardeşimin kardeşliği gibidir, ona ayıp olur’ dedim. Fakat bildiğiniz üzere ben de Türkiye genelinde AK Partiliyim. Bunu da Sakarya’da ilan etmem istendi, ettim. ‘Ben size taahhüt ediyorum. Reisimiz nereyi layık görürse görsün kimi koyarsa koysun sizin isteklerinizi kim başkan olursa olsun tamamlamaya talibim’ dedim.”

KİMSENİN EMRİNDE DEĞİLİM

“Ülkemizi zaten parçalıyorlar bir de partimi parçalatmam’ deyip partiden aday adayı olarak bu dedikoduyu kaldırdım. Çünkü AK Parti dünyada en çok tutulan bir partidir. Ben Sapanca diyorum, onlar koltuk diyor. Ülkem için, Sakarya için, Sapanca için, Sapanca’da AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Reisimiz, Cumhurbaşkanımız kimi aday gösterirse biz de tüm aday adayları olarak gösterilen başkanımızın yardımcılığına talip olmalıyız. Elbirliğiyle her bölümde her birimize, Başkan Yardımcılığı görevinin verilmesini teklif ediyorum. Sapanca bir örnek olmalıdır. Sapanca’da doğdum, Sapanca’da ticaret yapıyorum. Sapanca’da yaşıyorum. İthal aday değilim, kimsenin emrinde değilim. Sapancalıyım.”

MARMARA’NIN İNCİSİ OLACAK

Sapanca için projelerinden de söz eden Şirin, Sapanca Gölü’ne 27 kilometrelik sahil şeridi yapacağını ve Sapanca’nın Marmara’nın incisi olacağını söyledi. Şirin, gölün bataklık haline dönüştüğünü de sözlerine ekledi ve kurtarmak için çalışmalar yapacağını, koruma alanı oluşturacağını kaydetti. Uygun yerlerde kamulaştırma yapmak istediğini kaydeden Şirin, böylece yeni iş sahaları açmak ve istihdama da katkıda bulunmak istediğini belirtti.

‘SAPANCACILIK’ YAPACAĞIM

Seçilecek belediye başkanının Sapanca’nın ve yöresinin babası, ağabeyi, kardeşi olması gerektiğini vurgulayan Şirin, “Eğer Cumhurbaşkanımız beni tercih ederse tek yürek ‘Sapancacılık’ yapacağım” ifadelerini kullandı. Şirin, Sapanca’nın Türkiye’nin gözbebeği olacağını ifade etti ve ilçenin turizmden yeteri kadar faydalanamadığını savundu.

OY 25 BİNE ÇIKMAZSA…

Aday gösterilmesi halinde en yüksek oyla başkan seçileceğine inandığını söyleyen Şirin, bu iddiasını şu sözlerle dile getiriyor: “AK Parti’miz son seçimlerde 17 bin oy alarak Sapanca Belediyesi’ni kazandı. Ben, bu oyu eğer 25 bine çıkaramazsam belediye binasına girmeyeceğim. Yeter ki reisimiz desteklesin ve bizi aday göstersin.” Azer YÜKSEL

Editör: TE Bilişim