Karaosman Mahalle Muhtarı Erdoğan Aşkar, 16 yıldır mahallerine yatırım gelmediğini söyleyerek, “Kaldırımlarımız berbat. Bayanlara ve çocuklarımıza park istedik yer gösterdik, onu bile çok gördüler” dedi

Kendinizi tanıtır mısınız?

1976 senesinden beri aralıksız 40 yıldır mahallenin muhtarlığını yapıyorum. Rakipsiz olarak seçimlere katılıyorum, mahalleli sağ olsun muhtarlığa devam etmem konusunda ısrarcı. BAĞ-KUR’dan emekliyim.

 

Muhtarlığın zorlukları nelerdir?

Zorluklar bitmez, mahallenin de derdi bitmez. Muhtarlığa bilgisayar sistemi geldikten sonra daha da kolaylaştı işlerimiz, mahallemizde oturanları daha iyi takip edebiliyoruz.

 

Mahallenizi tanıtır mısın?

Mahallenin kuruluşu Osmanlıya kadar dayanmaktadır. O tarihlerde Ermeni ve Rum kökenli vatandaşlar ikamet etmiş daha sonraları yerli vatandaşlarımız yaşamaya başlamıştır. Çok eski bir mahalledir burası, nüfusumuz 5 bin hane sayısı ortalama 2 bini buluyor.

 

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Karaosman mahallesine depremden beri hiçbir yatırım yapılmadı, arada tamirat geliyorlar yeni hiç bir şey yapılmadı. Yollarımız asfalt değil, alt yapı sorunu var. Vatandaş mı yapacak bu kaldırımları. Parkelerin kaldırılıp, asfalt atılmasını istiyoruz. Bu bölgeye neden hizmet uğramıyor.. Çocuk parkı istedik 2 dönüm arazimiz var, ortaya bir tane kaydırak koymuşlar.  Bayanlar için spor aletleri yapın alanımız var, yapan yok. Karaosman Mahallesine bir çocuk parkını çok gördüler.

 

‘Başkan söz verdi’

Kaymakamlıktan Kurtuluş Okuluna kadar olan yolda kaldırımlar harap durumda, belediye bunları yapmalı. İnönü caddesi yeniden asfaltlanıyor. Ulus Caddesinin de yenileneceğinin sözünü verdi Toçoğlu, bekliyoruz istiyoruz. 16 yıldır Karaosmana yatırım yapılmadı, Belediyenin buraya öncelik vermesi gerekiyor.

 

Maddi destek istiyor musunuz?

Su, elektrik, internet, telefon ve kırtasiye masrafları bize ait bunların karşılanması gerekiyor. Biz hizmet etmek için buradayız, masrafları karşılamıyorlar ayıptır. Serdivan belediyesi muhtarlık giderlerini karşılıyor, burası ayrı bir devlet mi bizim giderlerimiz karşılanmıyor. Bu adaletsizliktir.

 

‘Sosyal yardımlaşmada yanlış var’  

Yardım dağıtma işini muhtarların elinden aldılar, ne hikmetse yardım listesine bakma hakkımızı da elimizden aldılar. Mahalle temsilcilerine yaptırıyorlar bu işleri, benim mahallemi mahalle temsilcisi benden iyi bilemez. Seçilmiş insanı saymıyorlar en azından muhtara danışmaları lazım. Doğalgazlı eve kömür yardımı yapılıyor, aldıkları kömürleri satıyorlar.

Kurumlar çalışmalarını bildiriyor mu?

Mahalle de bir sokağı kazıyorlar, kardeşim gelip bir bana haber versene. Vatandaş sonra şikayetçi oluyor, muhtar şurayı kazdılar bıraktılar diye. Haberim yok ki çalışmadan müdahale edeyim, mahallenin muhtarıyım ben gelip bana bildirmen lazım. Çok zor bir şey değil telefonla ara söylersin.

Editör: TE Bilişim