Türkiye’nin tüm Büyükşehir Belediyelerini incelerim. Hemen hepsi Raylı Sistem’e geçti, geçiyor. Biz de projesi bile yok.

AK Parti, Sakarya halkından 14 yıldır ( Hatta 22 yıldır ) aldığı oyların karşılığını artık ödemeli. Örneğin, iflas etme aşamasına sürüklenen ulaşım sorununa radikal çözümler bulmak zorundayız.

Bu da AK Parti Sakarya Milletvekillerinin TBMM ve Hükümetteki gücüne bağlı bir şey. Sakarya Milletvekilleri TBMM’de 14 yıldır bu ağırlığı pek koyamadı.  

                                                               *

Peki şimdi???

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı, Yerel Yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2016 yılında 8 milyar TL yatırım yapmayı planladıklarını açıklamış.

Bu harika bir fırsat. Sakarya Milletvekilleri, Büyükşehir Raylı Sistem Projesi çalışmalarını hızlandırmak üzere, 2016 Yılı için 50 Milyon TL kredi istesin!

2017 Yılında 100 milyon TL istenir. 2018’de 200 milyon TL. Sakarya da ucundan tutar, 3 yıl sonra Raylı Sistemimiz yollara çıkar.

 Bundan fazla parayı, “ Karasu’ya demiryolu yapıyoruz!” diye, bir metre ray döşeyemeden toprağa gömdük? O servet ile Raylı Sistem hayata geçerdi.

Belki de göremeyeceğim bir Raylı Sistem için çırpınıyorum; meslekleri ile değil, siyasi seçilmişlikle hayata tutunanlardan tık yok! Bu veballe yaşanır mı?

                                                                     *

Galiba geçen haftaydı; Büyükşehir Meclisi, İller Bankası’ndan  SASKİ yatırımları için kredi isteme yetkisi vermişti diye hatırlıyorum. Çok güzel; Su hayattır.

Ancakkk…Sadece su ile de yaşanmaz ki. Sakarya’da hayatın her yönü ihtiyaçtır.  SASKİ yatırımları artık zorunlu paylardan hakkına düşen kadarını almalı.

 SASKİ’nin, Sakaryalılardan aldığı su gelirleriyle, bütçesi dev boyutlarda. Artık O gelirlerle ve sınırlı kredi destekleriyle yola devam etmeli.

                                                                  *

 “ 100 Yıllık su ihtiyacını planladık!” diye övünürken; ulaşım çıkmazı olmaz.

Sakın bunu Adapazarı için söylediğim de sanılmasın. Hangi ilçeye giderseniz gidin. Çarşı içindeki caddelerde, ara mahalleler bile ulaşım berbat.

Şehir kasaba, köy ve mahallelerde; halk olarak bizim davranışlarımız da ulaşıma tüy dikiyor. Bakkala, ekmek almaya bile arabayla gider olduk.

Yolların iki kenarı araç parkı. Bazen tek sıra de değil; iki sıra. Serdivan, Erenler zaten Adapazarı gibi. Sapanca, Akyazı, Hendek, Geyve, Karasu; her yer öyle.

Çözüm!!!
Halk olarak, çağdaş yaşayacağız. Tembelliği bırakıp; yürüyeceğiz. Sağlığa da iyi gelir. Park yasaklarına uyacağız. Yaya, bisikletli, motosikletli korunacak.

                                                               *

Dönüp dolaşıp, aynı yere geliyorum. Raylı Sistem öncelikli, çağdaş ulaşım çözümlerini Sakarya’ya hızla getirmek zorundayız.

Sakarya Milletvekillerinin, halkımızı lafa boğmayacak. Esnaf, Köy ziyaretleri; dükkan açılışları, parti toplantıları, say sayabilirsen, her yerdeler. Ama, köklü-kalıcı ve çağdaş büyük projelere gelince ortada yoklar!

AK Parti Sakarya Teşkilatı, “ Varız ve biz bu partiye % 70 Civarında çok yüksek oy kazandırdık!” diyebiliyorsa;

“ RAYLI SİSTEM ÇOK PAHALI !” demeyecek; Ankara’da, “ Büyükşehir olarak biz bu yatırımı olmazsa olmazımız olarak istiyoruz!” diyebilecek. Biz de O GÜN kendilerini ayakta alkışlayacağız.

                                                             *

Sakaryalı, yakın geleceği gör. KURGULANMIŞ bir Siyasi Seçim’e gidiyor gibiyiz.   Bu ülke, bu topraklar Senin! HAKLARINI şimdi ve her zaman İSTE, AL!