banner75
Mesut Gürdağcık
Mesut Gürdağcık
Yazarın Makaleleri
Turizmin Gelişmesi İçin
Herhangi bir ilde veya ilçede turizmin gelişmesi için o yöre halkının da mutlaka bu işin içerisinde olması gerekir . Bu nedenle işletmeciler o bölgede yaşayan gençlerden faydalanmalıdırlar . Gelen müşteriler her geldiklerinde değişik elemanlarla...
Menü planlaması
Düğün sezonuna girdiğimiz şu dönemlerde eleştirmek istediğim bazı şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum. Alkol olmayan bir menüde ordövr tabağı olması hiç uygun değil, çünkü 7 yaşından 77 yaşının üzerine kadar bir sürü misafir geliyor....
Restoranlarda Yapılması Gerekenler
Restoranların kaliteli bir yapıya dönüşmesi için mutlaka bir menü listeleri olmalıdır. Tabii ki bu menüde bulunan yiyecek ve içecek çeşitleri mutlaka her zaman bulunmalıdır. Müşteriler masalarına oturduktan sonra bu menü listesi onlara...
Restoranlarda yapılması gerekenler
 Değerli restoran işletmecileri yaz sezonuna girdiğimiz şu dönemlerde sizlerle bazı şeyleri paylaşmak istiyorum. Özellikle restoranlarda müşteri karşılarken bazı yanlışlar oluşuyor. Normal şartlarda restoranın sorumlu şefi bu işi...
İlimizin Kıymetini Bilelim
Değerli hemşerilerim bazı hususlarda farkındalık yaratmak istiyorum. Dünyada eşi benzeri nadir bulunan bir şehirde yaşıyoruz. İçinde denizi, nehri, gölü, kaplıcası, longozu, ufak göletleri ve dereleri bulunan şehir dünyada kaç tane var....
Tercih Öncesi Öğrencilere ve Velilere Tavsiyem
Değerli öğrenci kardeşlerim sınav sonrası okul seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunu paylaşmamın nedeni 34 yıllık turizmci olmam ve aynı zamanda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm MYO da öğretim görevlisi...

banner53