Sakarya, Sapanca Kırkpınar’da dün sabah 10.30’da açılan, Peyzaj ve Süs Bitkileri Festivali ile, bence, bir çok sektör için de iyi bir alan kazandı.

       Yağmur ve açılışın erken saatte yapılması işin beklenen tadını kaçırsa da, kimse, “ Geleceğin tadını !” atlamasın. Çok iyi bir alan kazanıldı : -)

        Ki; Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali her geçen saat ve gün ile daha da kalabalıklaşacak, çok da renklenecek! Protokol işleri geçer, ilgili olanlar gelir.

                                                           ***

        Açılış erkendi; ben saat 11.45 gibi gittim. Alan ve katılım o kadar büyük ki, O saatte bile işleri yoğun olan protokol hala oradaydı.

        Olsun, iki gündür yağan yağmur çok büyük emeklerle, gerçekten iyi hazırlanmış alanda ufak tefek engeller çıkarmıştı. Ben yine de çok beğendim.

      Alanı 20 yıldır bilirim. Son 15 yıl çevresini de defalarca karış karış, en küçük deliklerine kadar gezdim…Onun için düzenlemenin hakkını verebiliyorum : -)

                                                              ***

       Sayın Valiye refakat eden ekiple girişte karşılaştık. Sektör katılımı protokol incelemesini de uzatmıştı.

       Büyükşehir Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve Festival Koordinatörü kardeşimiz Remzi Adıyaman görsel medyanın sorularına cevap yetiştiriyorlardı…

        Alanda 400-500 metre yürürken tepemde dron uçup duruyordu. Eğer görsel çekim yapılıyorsa O Açılış Anısı olsun. Ama, Dron çekimi güneşli bir havada hepimize o kadar nefis görüntüler sunar ki, Belgeselimiz olur.

                                                           ***

       “ Zor işleri, İş Ehli Doğru Bireyler kolay ve iyi yapar!” Çok iyi bildiğim O Havaalanı zeminini Festival Alanı haline getiren Kenan Hürel ve ekibini kutlarım;

       Koordinatör Remzi Adıyaman, Peyzaj ve Süs Bitkiciliği’ne bu festivale yaptığı katkılarla başka ivmeler de katmayı kotardı. Girişteki otoparktan, son metreye kadar her şey düşünülmüştü.

        Özellikle, yüzlerce metre uzunluktaki alanda misafirleri ve görevlileri taşıyan, sessiz, konforlu elektrikli araçlar büyük bir işlev görüyordu.

        Dev ağaçlar, bahçe düzenlemeleri-bakım ilaçları, saksılar, gübreler, her türlü iş makineleri, bahçe mobilyaları… Bunlar o kadar kısa zaman içinde ne zaman, nasıl taşındı? O reyon alanları nasıl düzenlendi; her alkışı hak etmişler.  

       Her gün orada olmak isterim. Doğa ve yaşam güzelliklerini öğrenmek için.

     Emeği geçenlere de, Katılımcı Firmalara da teşekkür borçluyuz!

                              ÖĞRENCİ DOSTU ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ : -)

      Bu başlık altında, Türkiye çapında bir sorgulama yapılmış. Üstelik, “ A, A+, B vs.” gibi, seviye sıralaması da var. Siz de okuyun, Sakarya’yı irdeleyin:

       En iyiler A+ ile sıralanmış; 1. Eskişehir, 2. Antalya, 3. İzmir, 4. Çanakkale, 5.Isparta, 6. Bursa…

       Kişisel hiçbir itirazım yok. Belki, yerleri bir öne bir arkaya alınır, o kadar…

    Devamına itirazım olmaz!.. 22.Kocaeli, 23. Düzce,….34.SAKARYA ( Seviye B)

                                                                ***

       Nasıl ve neyine itiraz edeyim?

      Sakarya’nın Sosyal ve Ekonomik yaşamına aldığından daha fazla, daha doğrudan katkı veren Üniversite Öğrencilerine ne, ne kadar, nasıl destek olduğumuzu (?) biliyorum.

       100 Bin üniversiteli genci olan bir şehiriz. Türkiye’de nüfusu 100 binden az bir dolu şehir var. Bizim onların nüfusundan fazla üniversiteli gencimiz var : -)

       Çıkın Serdivan SAÜ Kampusu’na. Türkiye’nin en güzel doğasına sahip kampuslardan birisi. Kimi (!) eğitim mekan ve koşulları da öyle… Ama, kimi; o kadar…

      Tıp Fakültesi okul binasına ise gitmeyin. Sakaryalı orada sorumluluk duyar!

                                                               ***

       Sonrası; sosyal ve ekonomik olarak yeterince gelişemeyen ilçelere açılan Meslek Yüksek Okulları’dır… İlçeler, okumaya gelen gençlerle sanal ekonomik canlılık kazanır… Ama, “ Gençler ne kazanır?” asıl soru budur…

       Adana CHP Milletvekili Orhan Sümer, Üniversite Öğrencilerinin Yurt sorunu için, TBMM’de soru önergesi vererek bizlere iyi bir örnek olmuş:

      Sakarya CHP Milletvekili Engin Özkoç da, Sakarya’yı soracağına, işte O önergedeki gerçekleri sormuş : -)

        “ Türkiye’de 7 milyon 560 bin 371 üniversite öğrencisi; 766 Devlet Yurdu var. Sadece 629 bin 762 öğrenciye barınma hizmeti sunulmakta” demiş ve,    “Üniversite gençliğine yeterli sayıda Devlet Yurdu açın!” demiş.

                                                              ***

       Sakaryalı İktidar ve Muhalefet Milletvekilleri, burada bizim gerçeğimizi halkla yüz yüze konuşmak zorundadır. Biz bize “istişare!” ile iş yürümüyor.

       Sakarya’da, 2. Üniversiteyi açtık; hayırlı olsun da… SAÜ’nün bazı bölümleri öğrencisi ile SUBÜ’ye geçti. SUBÜ’nün yeni bölümleri yeni öğrenciler alacak.

        Yeni Fakülte ve MYO açılan İlçeler Allah’a emanet! Okul binaları ne zaman, nasıl olur göreceğiz. Asıl önemlisi, O gençler bizim çocuklarımız;

       Devlet Yurdu yok; kalacakları yerler??? Nerede yerler, nerede zaman geçirirler;.. HADİ BAKALIM, ÖĞRENCİ DOSTU, ÜNİVERSİTE ŞEHRİ SAKARYA…

        HENDEK Belediyesi gibi; belediyeler öğrencilere her gün ücretsiz otobüs tahsis eder mi?.. Gençlere otobüs tahsis etmeyen belediyeleri basın izler mi?