Büyükşehir’in, “ D.100’den Yeni Atatürk Stadı’na Duble Yol ile 4.Giriş Projesi n’oldu, bilmem? Yapılsa da, bu şehirde Ulaşım Koordinasyonu artık çözümsüz.

Çünkü; Adapazarı, Serdivan, hatta Erenler ve şehrin kuzey doğusunda her yer beton-taş villa oldu. Kalanı da duble asfalt : -) Araba hurdalığı olmak da cabası.

Yukarıdan kafamıza, “ Çağdaş Kent Planlama Sopası!” inmedikçe, çözüm yok.

Sadece yazacağım şu 2 imarın yapımı tamamlansın, şehir ulaşım yangını asıl o zaman yaşanacak. Sapanca’daki hayret imarları da yazıyorum, yazacağım.

**

Serdivan CADDE54 zaten iddialı yazdığım bir hata! CADDE54 bitsin; en hayret yere yapılan Hastane imarının üstüne tüy dikecek; Serdivan’da zor yaşanacak!

İkinci ve daha beter hata; hem de şehir yaşamındaki ulaşımı kilitleyecek çok büyük hata;

1.OSB’ya katılarak sanayiye açılan Hanlıköy tarım arazilerinde bacalar tütmeye başlayınca, D.100 ve hatta TEM’de ulaşım yangınları da çığ gibi büyüyecek!

Şehre de girin o zaman görelim! Dünyanın en iyi Kent Planlamacıları bile bizim yaptığımız yanlışlara çözüm bulamayacak.

Ramazan Bayramı sırasında, ülkede de, Sakarya’da da utanç verici ulaşım sıkıntıları yaşandı. En büyük yanlış, halkın Araba Sevdası da akıl dışına gitti : -)

Şehrin nüfusu da, Aile sayısı da belli. Kaç konut olması gerektiği de belli. Ama Biz, dağı taşı, tarlayı, batağı bile taşlaştırıp, ihtiyaçtan çok fazla ev yaptık.

yol yetmiyor; araba koyacak yer yok. Yollarda arabalar da yürüyor gibi. Bayram da Serdivan’a otoyla nasıl girildi, nasıl çıkıldı bilmem?

İki yıl, İKİ;.. Serdivan’da, Adapazarı’nda araba kullanmak da eziyet gibi olacak!

MENFAATLAR BİTER;

ESKİ DOSTLUKLAR YÜK BİLE OLUR ?

Gol atınca formasını öperek tribüne koşan futbolcuların samimiyetsizliğini biraz dikkatli izleyin, hepiniz görürsünüz. Ertesi yıl ezeli rakibin formasını giysin, O’nun formasını öyle bir öper gibidir ki, öfkenden çatlarsın.

Bir de, senin ballı para ve zirve şöhretlere ulaşma şansı bulduğun büyük kulüpler vardır. Ama, futbolda, kimi fizyolojisi harika futbolcular dışında; 32-33 yaş artık veda vaktinin zamanıdır.

O güne kadar ne kadar para, şöhret ve erdem serveti kazandıysan O’dur. Onurlu bir hayat yaşamaya bak. Ama, kimisi büyük hata yapar, kulübün asalağı olur…

Bakın; kimisi de, harika bir teknik adam olur; Yönetici olur. Gittiği kulübü de, çalıştırdığı futbolcuları da zirvelere taşır. İşte en doğru, en onurlu yol da O’dur.

**

Bu futbol gerçekleri, “ Menfaatler biter; eski dostluklar yük bile olur.” gibi bir, duygu sömürüsü ile yorumlanamaz. Çünkü; spor gerçeklerini doğru yaşayan, tüm hayatı tam o yaşlarda kazanır. Sonrasında da keyfini çıkarır.

Ali Koç Başkanlığı sonrasında Fenerbahçe’de bu gerçekler şimdi doğru yere oturtulacağa benziyor. Büyük takımlarda spor yapanlar, o yaşlarda formayı kapmak ve deli para kazanmak yaşındadır. 10 Yıl forma giy; 60-70 yıl Karun gibi yaşa…

Ya da, yeteneğin, vizyonun, arzun varsa; teknik adam ol! Kazan kazan! Hiçbir taraftar büyük kulüplerde arka arkaya 2 maç kaybetmeye katlanamaz.

**

Futbol örneğini laf ola seçtim; siz hayatın tüm boyutlarına taşıyın. Samimiyetle kurulan ve sürdürülen tüm dostluklarda farklı menfaat ilişkileri vardır. İş hayatı çok, ama çok farklıdır… Hayatımda da asla en küçük bir yeri olamaz.

Ama, Siyaset, kitaplar yazılsa anlatılamaz, menfaat riyaları seli ve; Brütüsler Dünyası’dır…

BİLİMDEN SORUMLU BAKAN GELMİŞ : -)

Niye gelmiş acaba? “ Sakarya’da çok güzel hizmetler yapılıyor. İnşallah Sakaryamızı çok daha ileriye taşıyacağız!” temennisinde de bulunmuş.

Daha haber başlığını okur okumaz habere yakışacak bir “ İleriye taşınacak!” ironisi yaptım; “ Nereye, Düzce, Bolu’ya mı, Bilecik’e mi taşınıyoruz acaba?”

Sakarya 16 yıldır böyle, “ İleriye taşınma !” şak şaklarıyla uyutuldu.

**

16 Yılda 125 yıldır Adapazarlıları taşıyan Tren Garı ve Trenimiz yok edildi. Öyle ileri taşındık ki; Büyükşehirler içinde Raylı Sistemi de, projesi olmayanlardanız!

Konuk Bakan; bilimden sorumluymuş. Şehir dışında, mezarlığa nazır Fen Lisesi’ne götürseydik. Yardımcısı yıllar yılı İktidar Milletvekili idi; O da Fen Lisesi’ne ayak basmış olurdu.

Ülkenin, bilim adamı olabilme niteliklerine sahip çocukları Fen Liselerindedir. Gidip O mekanlar, eğitim olanakları ve Eğitim Kadrosu ile tanışılırdı?

Haaa; SAÜ Tıp Fakültesi de hemen orada. Hatta, SAÜ Tıp Fakültesi de oranın en derin çukurunda. İnanmayan gider, beni de yalanlar : -) Sözlerim daha bitmedi:

Tıp Fakültesi kazanmak öyle her babayiğidin harcı değil; bilim niteliğin olacak; çalışkan ve zeki olacaksın. Bakanımıza, gençlerin Tıp Fakültesi’ni gezdirseydiniz?

olabilseydim. Sayın Bakanı, O yol üzerinde, Tıp Fakültesi mekanlarına taş çıkaracak Özel Ortaokullardan birisinin bal dök yala, hayallerini yaşa mekanına götürürdüm : -)

**

Belli ki, Sayın Bakan Seçim gailesi ile gelmiş, bizi de pış pışlamış. İstişarede bir tek Sakaryalı Samimi Siyasetçi çıksaydı; Teknoloji İthalatı oranımızı anlatsaydı?

Hani; İktidarın bir Bakanı da, “ Yerli Oto % 100 Yerli olacak!” rüyası görmüş ya!