Önceki hafta Niğde deplasmanından 3 puanla dönen Sakaryaspor, Vanspor karşısında dolu tribünlere oynar düşüncesinde idik. Ancak yanılmış olduk. Taraftar, iyi günde de, kötü günde de takımın yanında olur. Bu böyledir. Hangi düşünce ile bu maçta tribünler dolmadı, niye böyle oldu?

Oyuna çift santrafor ile başlamak maçı ne olursa olsun alacağım anlayışı taşır. Doğrusu da budur ancak dakikalar 32’yi gösterirken yapılan iki bireysel hatadan 0-2 geriye düşüldü. İlk yarı biterken rakip on kişi kalınca, Sakaryaspor ikinci yarıda istekli ve atak bir futbol sergileyince farklı skora ulaştı.

Tabii ki rakibin eksilmesi etken oldu. Anca Sakaryaspor önümüzdeki maçlarda böyle inatla atak futbol oynamaya devam ederse istediği sonuçları mutlaka alır.

Çarşamba genel kurul var, çoğunluk sağlanamazsa haftaya sarkacak. Gelecek ekip farklı düşünce ve heyecan getirecek bir yönetim kurulu olacaksa play-off şansı yükselecektir. Futbolun değişmez kurallarından birisi de ‘kulüp çevresinde toplumsal örgütlenmeyi sağlamaktır’. Bu olguyu beceremezsen başarı hayal olur.

Yeni yönetim, sezon başından beri yapılan hatalardan ders çıkaran bir anlayışla devam ederse tribünlere ve takıma yeni bir heyecan getirir. Sakaryaspor kamuoyunun beklentisi budur. Başka da bir şans yok.

Ne diyelim? Hayırlısıyla…