Eğriye eğri doğruya doğru. Uzun aradan sonra bu seneki 30. Gazi Metal Olgunlar Futbol Turnuvası’nın açılışı görkemli oldu. Bu konuyla alakalı beğenimi dile getirmiştim. Gerçekten kutlamak lazım böyle güzel işleri ve yapanları. Güzel işler yapılınca yazmak da boynumuzun borcu. Görmezden gelemeyiz. İyiyken kötü diye yazmak veya çamur atmak bana uymaz. Kötü bir şeye zorla iyi diyemem. İyi bir şeye de kötü olmuş diyemem. Kimseye bu güne kadar “haksız” yere bir tavır takınmadım. Kimsenin ricasıyla ya da talimatıyla yazı yazmadım. Yazdıklarım adilane ve hakkaniyet ölçüsü içerisinde olmuştur. Saygı çerçevesi içerisinde eleştiri hakkımı kullanmışımdır. Kimseye hakaret etmedim, etmem. “Şu ana kadar biri çıkıp sen bana haksızlık yaptın diyemez.” Ama ben diyebilirim. Önemli değil. Gün olur devran döner. Hak yerini bulur.

***

Olgunlar Tertip Komitesi bu şehre yakışan bir açılışa imza attı. Sırada kapanış var. Kapanışında da gözlerimizin pası silinirse mükemmel olur. 30’uncu Gazi Metal Olgunlar Futbol Turnuvası’nın “Genel Koordinatörü Ömer Bektaş ile ona katkı veren Şamil Bilgin’in hakkını vermek lazım.” Gerçekten güzel bir iş başardılar. Umarım seneler boyu devam eder bu güzellikler, biz de yaptığımız işten keyif almaya devam ederiz

***
Bazı illerde de kopyası yapılan ve bir elin parmaklarını geçmeyen Olgunlar Turnuvası basit bir turnuva değil veya basit futbol oyunu değil sadece. Ben Ticaret Lisesi Sahası’nda vefa, arkadaşlık, anı, dostluk, sevgi, saygı güzellikleri görüyorum. “Hala Ali Abanoz benim için sahanın orasına burasına koşuyor. Hala Sırrı Abi saha kenarına gelip fotoğraf çekiyor, sonra birlikte Korucuğa gidiyoruz… Hala Sevgili büyüğümüz Necdet Güngörsün olgunlar organizasyonu yapıyor. Az da olsa bu işe girerek emek veren Hüseyin Kama protokol tribününde oturuyor.” …. Bazı şeyleri silmek kolay değil. Olgunlar böyle bir şey işte. Bugünkü 10. sayfanın manşetini süsleyen fotoğraf aslında bir tarih. Bu fotoğrafı özel olarak sakladım. Anlatmak istediğim bu fotoğrafta saklı. Orada tarih var. Kalın sağlıcakla.