Spor alanında birçok dereceler alan okul, her zaman farkındalığını da ortaya koyuyor.

Erenler bölgesinin en eski okullarından Yücel Ballık İlkokulu cami avlusunda iki odalı bir yerde eğitim-öğretime başladı. Okul Müdürü Vecihi Akbaba öğrencilerin artış göstermesiyle birlikte köy merasına ahşap bir bina yapıldığını söyleyerek,“Erenler Yücel Ballık İlköğretim Okulu Erenler bölgesinin en eski okuludur. Eğitim-Öğretime 1929-1930 yıllarında cami avlusunda iki odalı bir mekânda başlamıştır. Zamanla öğrencilerin artış göstermesi sonucunda köyün merasına 5 sınıflı ahşap bir okul yaptırılmıştır“ dedi.Akbaba,“1973 yılında Cumhuriyetimizin 50. Yılı sebebiyle her ilde o yılın anısına bir okul yaptırılmış. İşte adını 50.yıl olarak alan okulumuz 1973 yılında betonarme ve 6 sınıftan ibaret olarak eğitim öğretime başlanmıştır. Zamanla yörenin göç kaybetmesi ve gelişmesi sonucu mevcut bulunan bina yetmeyerek 2 katlı bir bina daha yöre halkına kazandırılmıştır“ dedi.

Deprem nedeniyle okulun ağır  hasar gördüğünü söyleyen Akbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:“17 Ağustos depreminde 6 sınıflı tek katlı bina ağır hasar görmüş iki katlı binanın da çatısı hasara uğramıştır. Yerine 12 sınıflı prefabrik bina olarak 13 Mayıs 1999 tarihinde hizmete girmiştir. Yapımı Bayındırlık ve İskân Bakanlığı´nca gerçekleştirilmiştir. İki katlı binamızda depremde hasar görmüş ve çatısı tamamen yıkılmıştır. Depremden sonra çok kısa sürede tamir ettirilerek başında gelmektedir.13 Mayıs 1999 tarihinde okulumuzun prefabrikte eğitime ve öğretime devam edildi.2009-2010 yılında prefabrik bina yıkılarak yerine yeni bina yapılmıştır. Okulumuzun adı Yücel Ballık İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.“

Okul-aile birliğinin büyük azmi

Akbaba, okul-aile birliğinin önemine dikkat çekerek“Okul Aile Birliği Başkanımız Beyhan Adıgüzel okulumuz için gerekli tüm çalışmaları üstlenerek örnek bir davranış sergiliyor. Bu yüzden zamanının çoğunu okulda geçirerek görev ve sorumluluk bilincini taşıyarak bizlere gereken desteği sağlıyor. Bu anlamda Sakarya’da en şanslı okullardan biriyiz. Çünkü bizlere maddi ve manevi destek sağlıyorlar. Okulda bulunan öğrencilere yardım faaliyetlerini sürdürüyorlar.  Her zaman diğer velilerimiz de arkamızda durarak gereken ilgiyi ve hassasiyeti gösteriyorlar. Bu yüzden onlara teşekkürlerimi sunuyorum“ ifadesini kullandı.

Okulun her zaman çevre okullara örnek olduğunu söyleyen Akbaba,“ Bakanlık Müfettişleri  okulumuzu gezerek memnuniyetlerini dile getirdi. Bizler de bu durumdan onure olduk. Okulun her zaman örnek bir okul olmasını sağlıyoruz. Tabi Yücel Ballık’ın oğlu Tolga Ballık her zaman okulumuza maddi, manevi desteklerini sürdürüyor. Ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.

Sosyal ve sportif faaliyetleri aktif bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Müdür Yardımcısı Oğuz Caner ise,“İl içi geziler düzenleyerek çocukların stres atmalarını ve sınav kaygısından uzaklaştırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca spor faaliyetlerinde her dönem aksatmadan sürdürmeye devam ediyoruz. Futbol, hentbol, futsal, basketbol, voleybol, atletizm gibi takımlar mevcut olup il birinciliklerini alıyoruz. Örneğin Mangala İlçe Birinciliği, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmenler arası voleybol turnuvasında ilçe birincisi, Geleneksel Çocuk Oyunları Tombik Oyununda İl İkincisi oldu. Zeka oyunlarında  yine derecelerimiz var. Judo ile ilgili çalışmalarımız ise sürüyor. Tüm alanlarda çalışmalarımız aktif bir şekilde sürdürüyoruz“ dedi.

Editör: TE Bilişim