“Okulumuz İl Özel İdaresi tarafından 2007 yılında tamamlanmış ve eğitim-öğretimine başlamıştır. Normal öğretim yapan okul; 6287 sayılı yasa gereği 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması neticesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul olarak tescillenmiştir.  Yakın çevresinde ortaokul olmadığından dolayı zemin kat ilkokul, birinci katı ortaokul olarak kullanılmaktadır. İlkokulda 380, ortaokulda 226 olmak üzere okul mevcudumuz 608 öğrencidir.“

Uluslararası düzeyde adını duyurmak istediklerini dile getiren Akyol, yüksek donanımlı sorumluluk sahibi ve üretken bireyler yetiştirmek istediklerini kaydetti. Akyol, “Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. Yüzyılın dünyaya uyumlu, sorunlara çözüm getiren, ahlaklı bireyler yetiştirerek Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak bir kurum olmak istiyoruz. Bu anlamda her zaman biz eğiticiler bu hedefler doğrultusunda çalışarak gerekli vazifemizi yerine getirmeye çalışacağız“ dedi.

Yeni mescit yapımı için çalışıyoruz

Akıncı, okul-aile birliğinin ortaklaşa almış olduğu kararla okula bir mescit yapma çalışmasını sürdüklerini söyledi . Akıncı, “Okul aile birliği ile okulumuza bir mescit yapma çalışmamız var. Bu mescit hem okulun hem de velilerin ortaklaşa karar verdiği bir çalışmadır. Mescidimizden herkesin faydalanması için okulun hemen giriş kısmına yapacağız. Öğrencilerimizin rahatlıkla ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Şu an ölçüleri alındı. İnşallah bir hafta içerisinde okulumuz mescidine kavuşacaktır. Özellikle okul-aile birliğinin bizlere katkısı oldu. Verdiğimiz kararların her zaman arkasında durdular. Ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum“ ifadesini kullandı.

Okul bahçesini düzenleyeceğiz

Okula su gideri yaptıklarını kaydeden Akıncı, “ Okulumuz bahçesi derin olduğu için su birikmeleri oluyordu. Bu yıl belediyeyle beraber okul bahçesine su gideri yaptırdık. Bu plan içerisinde hem duvarın hem de zeminin yapılması da var. Okulumuzun bahçe zeminin yapılması ve duvarın da yükseltilmesi bir eksiklikti. Ancak biz bu eksiklikleri bu yaz içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz“ dedi.

Okuma-yazma seferberliği

Akıncı, son zamanlarda okuma yazma seferberliği başlattıklarını kaydederek, “ Okul olarak mahalle muhtarıyla hareket ediyoruz ve okuma yazma bilmeyen kişileri tespit ederek okulumuzda ders veriyoruz. Bu uygulamaya daha önce ilgi yoktu ancak son zamanlarda kendiliğinden gelen veliler var. Önceden her eve gitmemize rağmen ne yazık ki ikna edemiyorduk ve zorlanıyorduk“ dedi. Okuma yazma seferberliği için başlatılan kampanyaya ilginin daha da arttığını söyleyen Akıncı,  “Zamanla okuma yazma öğrenme isteyen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Amacımız okuma yazma bilmeyen herkese gerekli desteği vererek okumalarına yardımcı olmak“ dedi.

Sportif faaliyetlerden söz eden Akıncı, “Bu sene kız futbolda Sakarya İl birinciliği aldık. Çocuk atletizm oyunları Erenler İlçe seçmelerinde Takım birincisi, İkinci küme Yıldız Erkek Futbol İl birincisi, Yıldız kızlar voleybol İl ikincisi oldu. Tabi Beden Eğitimi öğretmeni de çalışmalarını sürdürüyor“ dedi.

Panolarda öğrencilerin renkli çalışmalarına değinen Akıncı sözlerini şöyle tamamladı:“Ayrıca okulumuz panolarında yer alan rengarenk resim çalışmaları var. Görsel Sanatlar öğretmeni çocuklara el becerilerini kazandırarak farklı çalışmalar yapıyor. Çocukların yapmış olduğu çalışmalar da okul panolarına asılıyor. Öğrenciler de bu anlamda hünerlerini göstererek güzel çalışmalar yapabiliyor. Bu çalışmalarını değerlendirmek için de sergi açmayı düşünüyoruz.“

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim