Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Kalaycı okulun yeni açılmasına rağmen başarılarının gün geçtikçe arttığını söyledi. Kalaycı, “ Okulumuz iki senedir Fen ve Sosyal Bilimler Programları uygulayan lise oldu. Okulumuz çok yakında sınavla öğrenci alan bir okul olacak. Buradaki amacımız İmam Hatip Lisesi olmamız sebebiyle Diyanet işleri Başkanlığına uygun eleman yetiştirmek ve üniversitedeki her alanda istedikleri bölümleri okumasını sağlamak“ dedi.

Okulun yeni olduğunu hatırlatan Kalaycı,“ Okulumuz 2014 yılında eğitim-öğretime açılmış yeri Eski Vali Konağı yeridir. Belediyenin yapmış olduğu okul 13 dönüm arsa üzerinde 30 derslikli ve konferans salonuyla gerekli tüm donanıma sahiptir. Okulumuz ayrıca 2017-2018 mezunlarını ilk defa bu yıl verecek. Burada önemli başarılar beklenmektedir“ diye konuştu.

Yarışmalarda birincilikler elde ettiklerini dile getiren Kalaycı, “İmam Hatip Lisesi olduğumuz sebebi ile Din Öğretim Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu faaliyetlere iştikal ediyoruz. Hafızlık ve güzel Kuranı Kerim yarışması ve Arapça Bilgi etkinlik yarışmaları yapılıyor. İl yarışmalarında hafızlık ve güzel Kuran okuma yarışmasında İl Birincisi olduk. Eba Kadraj Oyunları, fotoğraf yarışmasında geçen yıl öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Yine İstiklal Marşı okuma yarışmasında Sakarya birincisi olduk. Masa tenisi Genç Kızlar Sakarya birincisi oldu. Hem akademik hem sosyal hem de spor faaliyetlerimizle ileride daha aktif bir şekilde rol alacağız“ dedi.

Kültürüyle her zaman barışık ve yaptıklarıyla her zaman tercih edilen, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirdiklerini kaydeden Kalaycı, “ Yaşadığımız bu çağda kültürüyle barışık, geçmişini ve bugününü analiz ederek özümseyen, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Adapazarı Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Milli Eğitim Politikalarının üretilmesinde uygulamaları ile veri kaynağı olmak, diğer okullara model olmak, yaptıkları merak edilen ve tercih edilen okul olmak gibi hedefleri kendisine rehber edinmiştir“ dedi.

Değerler eğitimi

Kalaycı, Değerler Eğitiminde aktif rol aldıklarını belirterek, “Değerler eğitimi adı altında birçok çalışma gerçekleştirerek öğrencilerimizin milli, manevi duygularını önde tutarak sanatsal ve bilimsel anlamda bireyler yetiştiriyoruz. Okulumuz her zaman kendi değerlerine sahip çıkarak farklı ve etkili faaliyetler gerçekleştiriyor“ dedi. Kalaycı, “ Okulumuzda kariyer günleri düzenlenmektedir. Bu seminerde meslek sahibi kişiler okulumuza gelerek öğrencilere mesleklerini tanıtmaktadırlar. Okulumuzda kariyer günleri düzenlenmektedir. Bu seminerde meslek sahibi kişiler okulumuza gelerek öğrencilere mesleklerini tanıtmaktadırlar. Okul-aile birliği ile birlikte hareket ederek okulumuzun fiziksel anlamda en iyisi olması için çalışıyoruz. Bu tür yapılan hizmetler de öğrencilerimize yapılan hizmettir“ dedi.

Okulumuz engellileri unutmadı

Okulun engelli öğrenciler için son derece duyarlı olduğunu belirten Kalaycı, “Okulumuz yapılırken engelli dostu anlayışı ile yapılmış olup bu güne kadar okulumuza gelen gerek öğrenci gerekse ziyaretçi engelli arkadaşlarımız hiç bir zorluk çekmeden istedikleri alana ulaşabilmektedirler. Diğer öğrencilerimiz her daim onlara el, ayak ve göz olmaya çalışmaktadırlar. Bu yüzden bizler hiçbir zaman engelliye engel olmadık, aksine engellere dayanak olacak nesiller için “ dedi.

Öğrenciler sanatı seviyor

Kalaycı, ebru ve hat sanatının öğrenciler için farklı duygular uyandırdığını bu yüzden bu tür faaliyetleri yerinde ziyaret ettiklerini söyledi. Kalaycı, “Öğrencilerimiz ebru ve Hat Sanatı Eğitimlerini yerinde ziyaret ederek bilgi aldılar. Kâğıt süsleme sanatı denilince hemen ilk akla gelen ebru sanatı renklerin suyla dansı, renklerin uyumu ya da renklerin ahengi şeklinde adlandırılır çoğu zaman. Görsel olarak harikalar yaratabileceğiniz, her insanda farklı duygular uyandıran ve ülkemizde de birçok sanatçı tarafından icra edilen bu sanat öğrencilerimizde büyük ilgi meydana getirmiştir. Bu sebeple de öğrencilerimiz eğitimler hakkında bilgi alarak ve uygulama yaparak sanatın tadına vardılar. Bu eğitici gezilerimiz her zaman aktif bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz“ dedi.

İşaret dilini öğrensinler

Engelli vatandaşı her zaman daha iyi anlayabilmek için işaret dili kurslarının önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Kalaycı, “Okulumuzda, Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Öğretmeni ve Meslek Dersleri Öğretmenleri tarafından işaret dili kursunun öğrenciler üzerindeki yoğun verimliliğini yansıtan etkinlikler yapılıyor. İşaret dili video gösterimi, şarkı ve tiyatronun desteği ile aşılanmaya çalışılıyor. Burada öğrencilerimiz engelli bireylerin engellerini aşmaları için işaret dilini öğrenme arzusu oluşturuluyor. Bizler istiyoruz ki bütün öğrenciler işaret dilini öğrensin ve engelli arkadaşlarını yalnız bırakmasınlar“ dedi. İşaret dili kurslarına her zaman gereken önemi verdiklerini dile getirdiklerini belirterek “İşaret Dili Kurslarımıza her zaman gereken önemi ve değeri gösteriyoruz. Öğrenciler de işaret dilini öğrenmek için son derece mutlular. Bu yüzden bizler engelli kardeşlerimiz için gereken desteği vererek bu eğitimlerimizi de her zaman sürdüreceğiz“ şeklinde konuştu.

Kültürel geziler gerçekleştirdiklerini belirten Kalaycı, öğrencilerin her zaman eğitici geziler sayesinde farklı kültür ve değerlerin öğrendiğini kaydetti, “Sakarya Gençlik Merkezinin düzenlediği Şehirler ve Kültürler adlı projeye öğrencilerimiz ilgi gösteriyor. Gezilen şehirlerin manevi ve kültürel yerlerini gezen öğrencilerimiz, eğlenerek ve gezerek, maneviyat dolu illeri yerinde görmenin ve öğrenmenin tadına vararak yaşıyorlar. Ülkemizde bulunan şehirlerimizin kültürel değerleriyle tanışmaları öğrencilerimizin hayatlarında önemli bir yere sahip oluyor. O yüzden bizler de her yıl okul dışına geziler düzenleyerek öğrencilerin eğlenip öğrenmesini sağlıyoruz“ dedi.

Editör: TE Bilişim