Yardım kampanyalarına son derce duyarlı olan TOKİ Yenikent İmam Hatip Ortaokul aynı zamanda Arakan, Suriye ve Halep’e yardımlarıyla da destek sağlıyor..

Okulun tarihçesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Erdal Erdem, okulun yeni olduğunu belirterek,  “2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Sait Faik Ortaokul binasında, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ise Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında eğitim veren okulumuz, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz bu güne kadar sosyal, kültürel, akademik çalışmalar sonucu elde ettiği başarılarla ilimizde adından bahsettirmeyi başarmıştır“ dedi.

Ahlaki olgunluğa önem verdiklerini ve daima düşünceye, ahlaka ve kültürel mirasa saygılı gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Erdem, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa ve 21. yüzyıl becerilerine sahip fertler olarak yetiştirerek, orta öğrenime hazırlamak, İslam dinin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirecek niteliklere haiz din görevlileri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşkı ve vecdiyle girdik. Ve devam etme azmindeyiz. Misyonumuz ise bilgili, kendine güvenen, insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı  ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmektir.“

 ‘Yardımsever bir okuluz’

Erdem, yardım kampanyalarına önem verdiklerini ve velilerinde bu anlamda duyarlılık gösterdiklerini söyledi. Erdem, “Sınıflarımız iyilikte birbirleriyle yarışıyor. Örneğin her sınıfın İHH ile birlikte yapmış olduğu, 13 yetim kardeşine duyarlılıklarını bir kez daha göstererek, yanlarında olduklarını hissettirmiş oluyorlar. Yine Arakan’a Yardım Kampanyası düzenlendi.  Velilerimiz de bu anlamda duyarlılık gösterdi. Kulüpteki öğrencilerimiz sosyal yardım açısından önemli çalışmalar yürütüyor“ ifadesini kullandı.

Yardımların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Erdem şöyle devam etti: “Kışın gelmesiyle birlikte yardımlarımız da hız kesmeden devam ediyor. Şu an 44 öğrencimize kışlık yardımı yapıldı. Burada ihtiyaç olan öğrencimize harçlık, kırtasiye ürünleri ve kışlık kabanlar dağıtıldı. İlgiye muhtaç olan öğrencilerimizin velilerine ulaşarak randevu aldık ve evlerine giderek ziyaretler gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sırasında öğrencilerin varsa ihtiyaçları ve sorunları giderilmeye çalıştık.“

 ‘İl birincisi olduk’

Akademik başarıya son derece önem verdiklerini anlatan Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Biz akademik başarıyı arttırmak için çeşitli kurslar düzenledik. Bu yıl 5’inci sınıflara 14 saat İngilizce dersi ekledik. 21 sınıfımızda yetiştirme kursları veriyoruz. Burada öğrencilerimiz en iyi liselere gitmeleri için çaba gösteriyoruz. Bu etkinliklerimizi hem hafta içi, hem de hafta sonları düzenliyoruz. Geçen yıl TEOG sıralamasında İmam Hatip Ortaokulları arasında il bakımından birinci sırada yer aldık. Bu da bizi sevindirecek güzel bir gelişme oldu. Tabi burada tecrübeli kadrosu ve iyi eğitimciler sayesinde bu başarıları yakalıyoruz. Hep birlikte eğitim alanında daha iyi başarılara imza atacağımıza inanıyorum.“

SOSYAL FAALİYETLER

Sosyal faaliyetleri etkin bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Erdem, şöyle devam etti:
“Aşure etkinliğimiz, AFAD tarafından temel afet eğitimi, anma programlarımız, kütüphane gezileri, kahvaltı etkinliklerimiz, İl dışı gezilerimiz gibi daha birçok etkinliğimiz mevcut. Yine İmam Hatip Okulu olmamız sebebiyle ortak namaz buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Burada öncelik, namaz kılmanın önemine vurgu yaparak teşvik edici bir sistem haline getiriyoruz. Her ay gerçekleştirdiğimiz bu sistem güzel bir kahvaltıyla sonlandırıyoruz. Yine 2017-2018 öğretim yılı Genç SADA Erkekler arası güzel Kuranı Kerim yarışmasında il ikincisi olduk. Yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilere teşvik amaçlı ödüllendirme yapılıyor.

Biz bu konuda akademik eğitimin yanında sportif faaliyetlere de önem veriyoruz. Spor faaliyetlerimize değinecek olursak hentbol, atletizm, masa tenisi, dart, futbol takımlarımız var. Bu alanda turnuvalar düzenliyoruz. Aynı şekilde zeka oyunları turnuvaları var. Onun haricinde geçen yıl Hentbolda İl ikinciliğimiz var. Bu konuda çalışmalarımız devam diyor. Mayıs ayında TUBİTAK fuarı yapıldı. Ayrıca okulumuzun bir İlahi Korosu var. Önemli gün ve gecelerde bölgedeki camilere gidip ilahi okuyorlar. Onun dışında okulumuz her yıl şehir dışına seyahatler gerçekleştirmektedir. Kalabalık bir kadroyla gerçekleştirdiğimiz gezilerde çok eğlenceli anlar geçiriyoruz. Geçen yıl 120 öğrencimizle İstanbul’a gittik. Burada amaç ülkemizin farklı yerlerini tanıyıp görme fırsatını yakalamak ve öğrenmelerini sağlamak.  Bunun yanında üniversite kütüphanelerine giderek öğrencilerin burada da farklılıkları bir kez daha görmelerini sağlıyoruz.”

OKUL AİLE BİRLİĞİ

 Okul-aile birliğinin önemine dikkat çeken Erdem, “Okul-aile birliğiyle beraber toplantılar yapıyoruz. Okulun eksiklikleri tespit edilerek işbirliği halinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunun yanında velilerimize seminerler düzenleyerek velilerin okula daha çok yakınlaşmasını sağlıyoruz. Bu seminerde de veli ve öğrencilerin varsa sıkıntıları dile getiriliyor ve çözüm yolları aranıyor. Bize her zaman destek olan veli ve okul aile birliğimize çok teşekkür ediyorum“ dedi.

İl Milli Eğitimin yapmış olduğu uygulamaların son derece faydalı ve önemli birer proje olduklarını kaydeden Erdem,“ Bunun yanısıra İl Milli Eğitimin tüm projelerini takip ediyoruz. Örneğin, ‘Sakarya Velisiyle Buluşuyor’ bu anlamda velilere ulaşmamız için önemli projelerden bir tanesi. Her gün 2 veliyle görüşerek varsa sorunları ve istekleri dinliyoruz“ şeklinde konuştu.

SÜMEYYA ÖZNE

Editör: TE Bilişim