Okulun tarihçesi ve yapısını anlatan Toki İlkokulu Müdürü Suat Erdoğan, “Okulumuz Başbakanlık Toplu Konut idaresi tarafından 2004 yılında yapılmaya başlamış ve adını da buradan almıştır. 2005-2006 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen okul binası Adapazarı İlçesi Korucuk Mahallesi 1684 Ada içerisinde toplam 13187 metrekare alanı içerisinde inşa edilmiş 3 katlı bir binadır. Binanın her bir katı yaklaşık bin 500 metrekare olmak üzere toplam kapalı alanı beş bin 678 karedir.  Bina içerisinde 32 derslik,  kütüphane, 1 konferans Salonu, 3 İdari Oda, 1 Memur Odası, 1 Okul aile birliği Odası,  1 Hizmetli Odası ve sığınak olarak da kullanılabilen 1 kapalı spor salonu bulunmaktadır. Okul bahçesinde ise 1 basketbol sahası ve tören alanı olarak kullanılan alan dışında geniş bir yeşil alana sahip. Yeni eğitim-öğretim sistemindeki değişiklik nedeniyle kademeli olarak geçiş yapan ve ilkokul statüsüne dönen okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır“ dedi.

Toplumsal gelişmelere her zaman yön veren bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten Erdoğan, “Çalışmalarının merkezinde öğrenciler olan, her alanda başarıyı hedefleyen, tercih edilen, güven duyulan, toplumsal gelişmeye yön veren öncü bir kurum olmak asıl hedeflerimizdendir. Öğrencilerimizi milli, manevi ve evrensel değerlere bağlı, bulunduğu çevrenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayan, insana ve çevreye duyarlı, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, değişime açık, toplumun beklentilerini dikkate alan, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmektir“ diye konuştu. Milli Eğitimin tüm projelerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, “ Biz okul olarak Milli Eğitimin tüm projelerinde yer alıyoruz. Bir de okulumuzun kendine ait etkinlik ve projeleri var. Bu konuda hem veliler hem de öğrencilerimiz bu projelere ilgi gösteriyorlar“ dedi.

Okulun başarılarına değinen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Okulumuz 2. sınıf öğrencisi Elif Bozkurt´ un da yer aldığı 09-10 Aralık 2017 tarihlerinde Sakarya Lütfü Yaman Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Sakarya ili Küçükler Şampiyonasında 7 Yaş grubu kızlar arasında öğrencimiz birinci olarak bizleri gururlandırmıştır.“ Okulun son derece güvenli bir yapıya sahip olduğunu belirten Erdoğan, “Ayrıca okulumuz iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kaza riskleri minimuma indirilmiş, gerekli bakım onarım çalışmaları yapılmış, çalışanın ve kullanıcıların iş güvenliğine önem vermiş duyarlı bir okuldur“ dedi.

Zeka Oyunu Sınıfı

Zeka oyun sınıfının çocuklar üzerinde olumlu izler bıraktığına dikkat çeken Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:“ Çabuk ve kalıcı öğrenmede geleceğin eğitim metodu olarak gösterilen “zeka oyunları” çocuklara; çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Zeka Oyunları, çocukların eğlenirken zekasını geliştirmelerini, zihinlerini açmalarını ve yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlar. Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi, yeni yeteneklerde de kazanırlar “ dedi.

Sosyal Faaliyetlerimiz

Müdür Yardımcısı Ayşe Açıkyörük ise sosyal projeler hakkında şu bilgilere yer verdi:  “Okullar hayat Olsun “ projesi kapsamında kurs ve etkinliklerle dolu bir okuluz. Etkinliklerimizden söz edecek olursak; step, aerobik kursu, dikiş- nakış kursu, satranç kursu, drama kursu, halk oyunları kursu, velileri ve öğretmenleriyle iç içe olan bir okuluz. Yine çocuklara ilk yardım semineri vererek sağlık bakımından onları bilinçlendiriyoruz. Öğrenci ve velilerle yürüyüş organizasyonu, öğrenci ve velilerle bisiklet turu, aşure günü etkinlikleri, sağlıklı beslenme semineri, milli kültür ve yöresel yemeklerimiz sergisi, okul bahçesine meyve ağaçlarının dikilmesi, hazır yiyecek hazırlayan bir fabrikaya gezi düzenlenmesi, kostüm hazırlama etkinlikleri, kahvaltı organizasyonları, unutulmaya yüz tutmuş Türk oyunlarımız, aşure günü etkinlikleri, film gösterileri, drama etkinlikleri, atık pil, atık yağ ve atık kağıt toplama kampanyaları, geleneksel çocuk oyunları şenliği gibi daha birçok etkinlikler düzenliyoruz.“

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim