Okul Müdürü Hasan Bölükbaşı her geçen gün okul başarısının arttığını belirterek,“En son rakamlara göre 171 mezun olan öğrencimizin 120’si kendi alanlarında eğitim alıp kendi mesleklerini yapmaktalar. Bu anlamda okulumuzun akademik başarısı da her geçen yıl artmış oluyor’’ diye konuştu.

Okul Müdürü Hasan Bölükbaşı okulun tarihçesini şu sözlerle anlattı:“İlimizde tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye’nin en büyük firmaları arasında yer alan Şenpiliç AŞ’nin 30.yıl etkinlikleri kapsamında okul yaptırılma kararına en uygun yer araştırıldıktan sonra; Sakarya-Erenler, Yenimahalle’de bulunan Türkiye Zirai Donatım Kurumu’ndan kalan 22 dönüm arazi üzerine meslek lisesi türünde bir okul yapılmasına karar verildi. Ağustos 2009 tarihinde okulun ana binası tamamlanarak eğitim öğretime hazır hale getirildi. 21.08.2009 tarih ve 3684 sayılı MEB onay yazısı ile okulun Anadolu Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi türünde faaliyet göstermesine karar verildi. Okulun adı bağış yapan kuruluşa istinaden Sakarya-Erenler Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak belirlendi.

Bölükbaşı, 242 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan okulun görkemli bir açılışla gerçekleştiğini söyleyerek,“ Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 15.09.2009 tarih ve 18225 sayılı yazılarında Anadolu Meslek Lisesi’ne120, Endüstri Meslek Lisesi programına da 120 olmak üzere toplam 240 kontenjan belirlendi. Okulumuz 23 Eylül 2009 Çarşamba günü 242 öğrenci ile eğitim öğretime başladı. Okulun resmi açılışı o dönemde başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, okulumuzu yaptıran Sayın Haşim Gürdamar’ın ve yoğun bir halk kitlesinin  katılımıyla yapıldı. Okulumuzda halen 780 öğrenci Eğitim- Öğretime devam etmektedir’’ diye konuştu.

  Tam Donanımlı

Bölükbaşı, okulun her anlamda tam donanımlı ve ihtiyaçlara cevap verebilen ve çevrede örnek bir eğitim kurumu olduğunu belirterek,“Okulumuz Sakarya’da üretim sektöründe ihtiyaç duyulan Gıda Teknolojisi, Laboratuvar Hizmetleri, Lojistik Hizmetleri, Tesisat ve İklimlendirme alanlarında nitelikli teknik eleman ihtiyacına uygun eğitim öğretim yapmaktadır. Fiziki yapı olarak standartlara uygun 18 derslik, 5 laboratuar, 5 atölye, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 konferans salonu, 1 kapalı spor salonu ve 13 dönüm açık alan - bahçesi ile amacına uygun ve yeterli donanıma sahiptir. Okulumuz çevresine her zaman gereken ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yapıya sahip olup her zaman örnek teşkil eden bir model olmuştur’’ dedi.

Başarımız her yıl artıyor

Seyitoğlu,mezun ola öğrencilerin her geçen yıla göre kendi mesleklerinde eğitim gördüklerini ve kendi mesleklerini yaptıklarını belirterek,“ En son rakamlara göre 171 mezun olan öğrencimizin 120’si kendi alanlarında kendilerini geliştirip kendi mesleklerini yapmaktalar. Biz bu öğrencilerimizin de takipçisi oluyoruz. Hangi öğrencimiz hangi alanda nerede olduğu konusunda bilgi sahibiyiz’’ diye konuştu

Sportif Başarılar

Bölükbaşı, Okulun fiziki yapısı, eğitim öğretim kalitesi, sosyal ve sportif faaliyetleri, sektör- okul birlikteliği ile farklı ve özgün bir eğitim kurumu olduklarını ve sportif faaliyetleriyle her zaman adından söz ettiklerini belirtti. Bölükbaşı,“Okulumuz mesleki, Kültürel ve Sportif alanlarda aktif ve başarılı bir durumdadır. Voleybolda Erkeklerde il  3'üncüsü, Hentbol Kız ve erkeklerde il 1 'incisi, Badminton Erkeklerde İl 4 'üncüsü, Futsal  Kızlarda il 3 'üncüsü, Güreş Bir tane il 2 'ncisi ile bir tane il 3 'üncüsü, Tekvando İl 1 ve 2 'ncisi, Bisiklet  Sürüşleri İl 2 'ncisi gibi başarılarımız oldu. Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz bu anlamda öğrencileri her zaman sportif faaliyetleriyle iç içe olmasını sağlayarak böyle başarılara da imza atıyorlar’’ dedi.

Projeler

Bölükbaşı, Okulun her zaman proje ve etkinliklerde aktif bir şekilde yer aldığını kaydederek,“Milli Eğitimin düzenlemiş olduğu projelere katılıyoruz bunun yanında okulumuzun da yapmış olduğu proje ve etkinlikler var. Bunlar, AB projesi  Tesisat ve İklimlendirme Alanında Avrupada Staj Eğitimi, TÜBİTAK 4006 Fuarı 2016-2017 Bilim Fuarı Etkinliklerine katılım ile proje becerilerini geliştirebilme, Bilim Fuarı Etkinliklerine katılım ile proje becerilerini geliştirebilme, Sosyal Sorumluluk Projesi  Sakarya Sevgi Evlerine ziyaret düzenleyerek farklı yaşamları görme ve sorumluluk alabilme duygusunu geliştirme, Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var Projesinde Dayanışma ile bir yetime sahip çıkarak sorumluluk almak, İyilikte Yarışan Projelerde ise yardımlaşmanın önemini fark ettirmek için bu tür projeleri yürüterek daha da bilinçli ve ülkesine faydalı bireyleri yetiştirmek asıl görevlerimizdendir’’ ifadesini kullandı.

Firma gezileri önemli

Bölükbaşı, öğrencilerin kendi alanlarıyla ilgili kurum gezileri ve üniversite gezileri gerçekleştirdiklerini  belirterek, ,“Neutch İlaç Sanayisi (Hanlı-Arifiye) Okulumuz alanlarıyla ilgili bilgilendirme ve stajyer öğrenci yerleştirme, Kapadokya, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Bursa, Gezisi Ülkemizi - çevreyi tanıma ve yaşamsal farkındalıklar oluşturmak için bu tür gezilerimize yer veriyoruz. Bunun yanında Üniversite Tercih Günleri ve Üniversitelere gezi düzenliyoruz. Bunun yanında Sodex 2018 Fuarı, Edica Türk Gezisi,  Logitrans Lojistik Fuarı gibi birçok eğitici ve bilgilendirici gezileri yapıyoruz’’  dedi.

Bilgilendirici seminerler

Öğrencilere yönelik her alanda bilgilendirici seminerlere yer verdiklerini belirten Müdür Yardımcısı Betül İslam Seyitoğlu ise farkındalık oluşturmak için bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Seyitoğlu,“ Milli ve Manevi değerlerimizin güçlenmesi için Geleneksel Aşure Günleri yapıyoruz. Akılcı İlaç Kullanımı, Diyabet Eğitimi, Madde Bağımlılığı Eğitimi gibi bilgilendirici seminerleri Sakarya Üniversitesi İşbirliği ile konu ile ilgili farkındalık oluşturuyoruz. Güvenli İnternet Kullanımı Emniyet İşbirliği ile kontrollü internet kullanımı becerisi kazandırabilme gibi seminerler yapıyoruz. Öğrenci farkındalık çalışmaları ise Dengeli ve Doğru Beslenme ve Hijyen Eğitimlerini yapıyoruz’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim