Şehit Mustafa Özen İlkokulu Müdürü okulun tarihçesini şöyle anlattı:

“Okulumuz 1993 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdare tarafından “Ozanlar İlkokulu” olarak yaptırılmıştır. 17 Kasım 1994 tarih ve 320/26979 sayılı Valilik Onayı ile “Şehit Mustafa Özen ilköğretim okulu” adını almıştır. Okulumuz nüfusun yoğun olduğu yerleşim yerlerinin merkezinde olduğundan öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır. İlk yıl 350 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan okulumuz her geçen yıl öğrenci sayısını artırmıştır. 1999 yılında meydana gelen deprem nedeniyle öğrenci sayımız 970 öğrenciye düşmüştür. Öğrenci sayımızın her geçen gün artması neticesi 17 Ağustos 1999 depreminden sonra 8 derslikten oluşan prefabrik bir ek bina yapılmıştır.“

4+4+4+ sisteminin öğrenciler için daha ferah bir ortam oluşturduğunu belirten Akdeniz, “2012-2013 Eğitim Öğretim yılı itibarıyla 4+4+4 eğitim sistemi hayata geçtiğinden, okulumuz Şehit Mustafa Özen İlkokulu adıyla ortaokul kısmından ayrılmıştır. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı başında ortaokul kısmının yeni binalarına geçmesiyle, hizmet binamız oldukça ferah bir yapıya büründü. Bu sistem öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim almasını sağlamıştır. Okulumuz 13 derslik, 1 özel eğitim sınıfının yanında, 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik servisi, 1 memur ve arşiv odası, 1 kantin, 1 misafir bekleme ve veli görüşme odası, 1 kütüphane ve çok amaçlı salon bulunmaktadır“ dedi.

Kendine güvenen bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten Akdeniz, şöyle konuştu:
“Biz bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen gereksinimlerine yanıt verecek beceriler kazandırmak için varız. Geleceği okuyan ve geleceği bu günden tasarlayan bireylerin yetiştiği bir okul olmak için durmadan çalışıyoruz.“

Okul -aile birliğinin okula büyük bir katkısı olduğuna değinen Akdeniz, “ Okulumuzun iyi yerlere gelmesinin sebebi velilerimizle birlikte hareket etmemizdir. Örneğin, okulumuzun kamera güvenlik sisteminin yenilenmesi amacı ile kermes düzenledi. Kermesten yaklaşık 2 bin 800TL gelir elde edilmiştir“ dedi.

‘Sporcuya değer veriyoruz’

Milli eğitimin projelerine katıldıklarını belirten Müdür Yardımcısı Tamer Kurt ise projeleri eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kurt, şunları kaydetti:
“Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından okullarda uygulanan "Çevre Dostu Çocuk" projesi okulumuz 1. sınıflarına tanıtımı yapıldı. Çevreye duyarlılığı ve çevreyi koruma bilinci geliştirmeyi amaçlayan proje eğlenceli bir sunumla öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilere kitapçık verildi ve sertifika dağıtıldı. Öğrencilerimiz için çok eğlenceli oldu. Ayrıca atık yağ toplama projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi gibi etkinliklere de yer verdik.“

Okul olarak spor faaliyetlerini aktif bir şekilde katıldıklarını kaydeden Kurt,“ Biz okul olarak spora ve sporcuya değer veririz. Biz halk oyunları, masa tenisi, yüzme, jimnastik, atletizm gibi spor faaliyetlerimizi etkin bir şekilde yürütüyoruz. Okulumuz, atletizm İlçe ve İl Takım Birinciliği, üçüncülüğü Jimnastik dereceleri alanlarında başarı göstererek okulumuza değer katmıştır“ ifadesini kullandı.

SÜMEYYA ÖZNE

Editör: TE Bilişim