1953’te Mithatpaşa İlkokulu adı ile kurulan 1995’te Güneydoğu’da şehit düşen mezun öğrencisi Ahmet Akyol’un adını alan okul, 2015 yılında ‘Beslenme Dostu Okul’ ve ‘Beyaz Bayrak’ projeleriyle ödül kazandı

Yeşil Yaprak Ödülü v TEMA ödülü de bulunan okulda bin 130 öğrenci öğrenim görüyor. 38 öğretmenin görev yaptığı okulda, son 2 yıldır mayıs ayında, yıl boyunca yapılan sanatsal çalışmalar sergileniyor.

Sakarya’nın köklü okullarından Şehit Ahmet Akyol İlkokulu’nu, okul müdürü Tekin Ateş’in anlatımıyla tanıyoruz:

“Okulumuz Sakarya Merkez ilçesi Adapazarı’nda Mithatpaşa İlkokulu adı ile 1953 kurulmuştur. Okulun adı 1995 yılında Şehit Ahmet Akyol İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Okulumuza şerefli adını veren Şehit Ahmet Akyol, ilkokul eğitimini okulumuzda tamamlamış ve 1994 yılında Güneydoğu Anadolu’daki bir çatışmada hayatını kaybetmiştir. Ruhu şad olsun.

Okulumuz ikili öğretim yapmakta, bin130 öğrencisi ve 38 öğretmeni bulunmaktadır. Okulda 4 sınıflı bir anaokulu, 16 derslik, sanat atölyesi, kütüphane, konferans salonu, rehberlik servisi, kantin, sığınak ve okul bahçesi vardır. Müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen,3 branş öğretmeni ve görevlendirme ile okulumuzda çalışan 2 resim ve 1 folklor öğretmenimiz bulunmaktadır.

Okulumuz 2015 yılında Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak projelerinden iki ayrı ödül almıştır. Okul öğretmenleri ‘Sağlıklı Yaşam ve beslenme’ konulu eğitim almış ve setifika sahibidirler. Yeşil Yaprak ödülümüz ve TEMA üyeliğimiz ile çevreci bir okul olma yolunda ilerlemekteyiz. Okulumuzda kaynaştırma öğrencilerimize destek eğitim verilmekte ve gelişimleri yıl boyu takip edilmektedir.Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ‘ Eğitimde Kaybedilecek Tek Bir Fert Dahi Yoktur’ diyoruz.

Okulumuzda Akıl Oyunları, satranç ve İngilizce kursları verilerek öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmaya çalışmakta, yıl içinde Akıl Oyunları ve satranç turnuvaları düzenlenmektedir. Okul olarak proje tabanlı öğretimi destekliyoruz.’Her Yaşta Felsefe’ ve ‘Küçük Yüreklerde Büyük Vatan Sevgisi’ e-Twinning Projelerinden Ulusal Kalite Etiketi aldık.7.Ulusal e-Twinning Konferansı’na katıldık.2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında da kuruculuğunu üstlendiğimiz farklı illerden 21 okulun katıldığı ‘Hayatı Kucaklıyorum ve ortağı olduğumuz ‘Save The Planet’e-Twinning Avrupa Projesi’ni okulumuzda yürütmekteyiz.Ayrıca kurumumuz içinde öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla ‘Okuyorum ve Yaşıyorum’ projemizi gerçekleştirmekteyiz. Arge’nin düzenlediği A’dan B’ye Tematik Paylaşım Günü’nde okul projelerini sergilemekteyiz.

Okulumuz geçen yıl içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Fark Yaratanlar Projesi paylaşım zirvesinde 4 farklı projede sunum yapma hakkı kazanmıştır. Bununla birlikte Pandomim Sanatı ile Ders Anlatımı projesi 2.lik ödülüne layık görülmüştür.

Okulumuzda son 2 yıldır mayıs ayında yıl boyunca yapılan sanatsal çalışmalar sergilenmektedir. Tuvaller üzerine yapılan akrilik boya çalışmaları, Anaokulu sergimiz ve okul içinde yürütülen projelerin sergileri okulumuzda gelenekselleştirmek için çalışıyoruz.

Okulumuzda veli işbirliği ile geçen yıl içinde gerçekleştirdiğimiz Bilyeli Araba (tornet) geleneksel çocuk oyunu yarışmamız yüksek ses getirdi. Basın ve EBA haberleri arasına yayımlandı. Yayının gücüne inanarak; İlk İz adıyla 2.sayısını da çıkardığımız okul dergimizi öğrencilerimize yılsonunda dağıtıyoruz.

Amacımız görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış haline getirmiş, fikri ve düşüncesi hür, zamanın şartlarını iyi okuyabilen donanımlı bireyler yetiştirmektir. Bu amaçları gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Okulumuzda öğrencilerin akademik kazanımları ile birlikte sosyal, kültürel ve sportif olarak kendilerini geliştirebilecek faaliyetler sunmaya çalışıyoruz.

Gücümüzü kurum kültürünü benimsemiş idareci, öğretmen ve personelimizden ve bizlere en kıymetlilerini emanet eden sayın velilerimizden almakta, daha yapacak çok iş olduğunun bilinciyle yolumuza devam etmekteyiz.”

(Sümeyya Özne)

Editör: TE Bilişim