Sakarya Anadolu Lisesi Müdürü Yalçın Sevindik, okulun 1983-1984 Eğitim Öğretim yılında, 1967 yılında kurulan ve sonraki yıllarda Zübeyde Hanım adını alan Serdivan Devrim İlkokulu’nun 5 derslikli binasında eğitime başladığını söyledi.
Okul Koruma Derneğinin 1989 yılında 5 dersliğe 4 sınıf ilavesi yaptığını, 1990 yılında 16 derslikli ana bina ile 8 derslikli yemekhane binası ve 40 x 20 ebatlarında spor salonu inşa edildiğini anlatan Sevindik, “Okulumuz 12 dönüm arsa üzerine inşa edilmiş 4 ayrı binadan müstakil bir kampüs haline gelmiştir” dedi.

Ana binanın üst katında 240 koltuk kapasiteli müstakil bir konferans salonu bulunduğunu ifade eden Yalçın Sevindik, “Okulumuz geçen yıl 23’üncü dönem mezunlarını vermiştir. Önceleri hazırlık ve lise olmak üzere 4 yıl süreyle İngilizce ağırlıklı eğitim yapılan okulumuzda, 2006 yılından itibaren hazırlık sınıfı kalkmıştır” diye konuştu.

Saygın ve aranan nesiller yetiştirmek istediklerini, çağın beklentilerine cevap verebilen bir öğretim şeklini oluşturduklarını vurgulayan Yalçın Sevindik, şöyle devam etti:

“Bilgi toplumunun gün geçtikçe artan bilgi arayışını karşılayabilmek için eğitim, öğretim, topluma hizmet görevlerimizi arttırmak istemekteyiz. Var olan değerlerimiz doğrultusunda dürüst, tarafsız, adil, sevgi dolu, iletişime açık, çözüm üreten, yenilikçi, önce insan anlayışına sahip bireyler yetiştirmek bizim temel hedefimizdir.“

 Okulun vizyonundan söz eden Sevindik, “ Sakarya Anadolu Lisesi üniversiteye öğrenci yerleştirmede ilimizde en önde yer almıştır. Ülkemizde daha ön sıralara yükselerek, saygın ve aranan mezunlar yetiştirmek, çağımız insanlarının beklentilerine cevap vermeyi hedefliyoruz. Bunun için çağın teknolojisi ile eğitim öğretimi destekleyeceğiz. Moral ve motivasyon olarak tüm camiamızla bu amaca yöneleceğiz“ ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin daha çok mühendislik dalını tercih ettiklerini dile getiren Müdür Yardımcısı Nil Nilgün Uygul ise  “Okulumuzda genelde öğrencilerimizin yüzde 60’ı mühendislik dalını tercih ediyorlar. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi en çok öğrenci gönderdiğimiz üniversiteler arasındadır“ diye konuştu.

‘Kariyer Günleri düzenliyoruz’

Uygul, kariyer günleriyle öğrencilerin daha da bilinçlenmesini hedeflediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okulumuz Mezunlar derneğinin desteğiyle düzenlenen Kariyer Günlerinde mezun olan öğrencilerimiz gelip seminer veriyor. Katılımcılar 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize lise yıllarından üniversiteye hazırlık süreçlerinden ve meslek sahibi olmanın önemine değiniyor. Meslek sahibi olan mezun öğrencilerimiz merak edilen soruları yanıtlayıp, özellikle mesleğin sabır ve insan sevgisine dayandığının altını çiziyorlar. Bunun yanında mesleğin keyifli ve zorlu kısımlarından bahsediyorlar. Öğrencilerimiz de bu sayede kendilerine yakın olan meslekleri seçme bilincine varıyor.“

Öğrencilere yakın takip

Öğrencilerin disiplini için sıkı bir takip gerçekleştirdiklerini ve bunu da bazı programlar üzerinden gerçekleştirdiklerini kaydeden Uygul, “Okula gelmeyen öğrencileri mutlaka arıyoruz. Biz yakın takiple disiplinle sağlıyoruz. Çünkü okulumuz 1984 tarihinde kurulmuş en eski ve en kalabalık okullardan biridir. Yine ‘dersonet’ programıyla çocuklarımızı her hafta deneme sınavları yapıyoruz. Bu program sayesinde hem öğrenci, hem de velisi öğrencinin okula gidip gitmediğini, hangi konularda eksik olduğunu takip edebiliyorlar. 12. sınıflarda öğrencinin netlerini ve psikolojik durumunu öğrenmek için Koç sistemini uyguluyoruz“ dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Neziha Sancaklı ise spor faaliyetlerin her zaman aktif bir şekilde yürüttüklerini kaydederek,  şunları söyledi:
 “Akademik başarımızın yanında tabi spor faaliyetlerini de faal bir şekilde yürütüyoruz. Spor alanında da okulumuz birçok başarıya imzasının atmıştır. Örneğin, voleybolda erkeklerde il birincisi olduk. Basketbolda İl üçüncülüğü, karatede Türkiye üçüncülüğümüz mevcut. Botce, dart, oryantiring, tennis gibi spor alanlarında çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yine 23-26 Şubatta İzmit’te Sakarya’yı temsilen bir voleybol maçımız olacak.“

İngilizce Öğretmeni Vecdi Girgin de, mesleklerinde çok başarılı olmuş birçok ismi mezun ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
“NTV haber spikeri Esra Sert,  Manken Deniz Kılıç, Ortopedi doktoru Enes Yıldırım, Doktor Eda Uslu, İşadamı Tolga Ballık, Yönetmen Selman Kılıçaslan, Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara, Uzman Doktor Erhan Göçmez bunlardan bazıları… Bizler de eğitimci olarak mesleğimizi en iyi şekilde icra ederek topluma faydalı bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz.“

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim