Başarı sıralamasında Sakarya’da ilk sıralarda yerini alan okul sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Öğrencilerin yüzde 40’ını fen liselerine gönderdiklerini belirten Okul Müdürü Turan Durak, geçen yıl Teog sınavında 15 öğrencinin de Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Turan Durak, okul tarihçesini anlatarak çok geniş bir alana kurulduğunu ve akademik başarılarıyla günden güne artış gösterdiklerini söyledi. Okunacak en büyük kitap insandır sloganıyla hareket ettiklerini de vurgulayan Durak,“Okulumuz 12 bin 500 metrekare okul arazisi üzerinde, 4 bin 900 metre kare oturum alanı ile 3 kat olarak inşa edilmiştir. 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında, 321 Öğrenci, 3 İdareci, 41 Eğitimci, 20 yardımcı destek ve teknik kadro ile “İlköğretim Okulu” olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Açılış yılından itibaren akademik başarısı ile adından sık sık söz ettiren okulumuz, “Okunacak en büyük kitap insandır” düsturuyla ahlak, karakter, vicdan, davranış eğitimleri ile ülke geleceğine nitelikli ve ahlaklı insan yetiştirmeyi gaye edinmiş ve yıllar itibariyle istikrarlı bir şekilde büyüyerek öğrenci sayılarını artırmıştır“ dedi.

Sakarya’da ilk sırada yerimizi aldık

İlk yılda kurulmasına rağmen Sakarya’da birinci olduklarının altını çizen Durak,“2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında 4+4+4 Eğitim Modelinin ülke genelinde uygulanması neticesinde, Bakanlığımızın isteği doğrultusunda fiziki mekanlar uygun hale getirilerek, aynı bina içerisinde “Özel Erenler Güneş İlkokulu” ve “Özel Erenler Güneş Ortaokulu” olarak 2 ayrı eğitim kurumu oluşturulmuş, öğrenci kontenjanları da buna göre yeniden belirlenmiştir. Kuruluşundan bu zamana kadar akademik başarı, ahlak eğitimi ve dil eğitimi alanlarında birinci öncelikle tercih edilmiştir. Buna göre; 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında Türkiye genelindeki 37 bin okul içinde Türkiye 15. liği;2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında Türkiye 20.liği; 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında Türkiye 20.liği sıralamasıyla önemli akademik başarılar elde etmiş ve Sakarya’da ilk sıraya oturmuştur. Türkiye’de şu an 15 tane okulumuz proje ve inşaat aşamasında. Kısacası Özel Erenler Güneş Okulları büyüyerek emin adımlarla yoluna devam ediyor“ dedi.

Yüzde 40 Fen Liselerine

Prestijli liselere öğrenci göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Durak, özel okulların da birbiriyle yarış içerisinde olduğunu kaydetti. Durak,“Özel okullar daha prestijli liselere öğrenci gönderebilmek için adete birbirleriyle yarışmaya başladı. Biz mezun etmiş olduğumuz öğrencilerin yüzde 40’ını Fen liselerine ve prestijli liselere yerleştirdik. İlk mezunlarımız şu an üniversitelerin son sınıflarında. Onlarla iletişimimiz devam ediyor. En son teog’da 15 Türkiye şampiyonu öğrencilerimiz oldu“ diye konuştu.

Helal-Haram ürünler

Durak, helal-haram ürünlerin özenle seçildiğini menülerin ise gıda mühendisleri ve diyetisyenler tarafından hazırlandığını söyledi. Durak, okulun yemekli bir kurum olduğunu da belirterek, “Okulumuz yemekli bir kurum. Özellikle helal-haram hassasiyetine çok dikkat ediyoruz. Yemekhanemizde yemeklerimizi üçüncü şahsiyetlerden almıyoruz. Kendi yemekhane personelimiz var. Alanında baş aşçı ve aşçı yardımcılarımız var. Yemeklerimizde zeytinyağı ve tereyağ kullanılıyor. Bu manada çocuklarımızın bireysel gelişimlerle beslenmeleri göz önünde bulundurularak yemek menülerimiz hazırlanıyor. Dolayısıyla aylık yemek menüsü gıda mühendisleri be diyetisyenlerimizin eliyle belirleniyor “dedi.

Sağlığa zararlı yiyeceklerin kantinde satılmadığına da dikkat çeken Durak,“Kantinimizde sağlığa zararlı cips, kola ve asitli içecekler satılmıyor. Kantinimizde meyve, kuruyemiş, kuru kayısı, kuru üzüm, fındık, badem gibi yiyecekler tüketmesini sağlıyoruz“ dedi. Durak ayrıca öğrencilerin alışverişlerini kartlı sistem ile gerçekleştirdiklerini ve bu sayede paraya dokunmadan alışveriş yaptığını söyledi. Durak,“ Ayrıca çocuklarımız herhangi bir şeyi kantinden alacakları zaman kartlı sistem ile alışverişlerini yapıyorlar. Veli de gün içinde çocuğun ne kadar harcama yaptığını biliyor. Tabi bu sayede çocuklar paraya da dokunmuyorlar. Bu sistem veli kontrolünde olduğu için bunu çok önemli bir sistem olarak önemsiyoruz“ diye konuştu.

Dil eğitimini önemsiyoruz

Durak, dil, ahlaki eğitim ve akademik başarıyı önemsediklerini belirterek,“ Tabi biz okul olarak akademik başarıda dil eğitimi ve ahlaki eğitimi çok önemsiyoruz. Alanında uzman öğretmenlerle haftada 10 saat İngilizce öğretiyoruz. Aralarında ana dili İngilizce olan öğretmenlerimiz de var. Okulumuz, öğrencilerini uluslararası geçerliliği olan Cambridge ESOL sınavlarına hazırlayarak, kaliteli eğitime verdiği önemi kanıtlamaktadır. Aynı zamanda akademik başarı ve Teog çalışmalarımız desteklenmekte; CEFR (Common Eurepean Framework-Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) takip edilmektedir. Özel Erenler Güneş Eğitim Kurumları olarak İngilizce eğitiminde hedefimiz, çocukların ilkokuldan sekizinci sınıfa kadar dört dil becerisini etkili olarak kullanmalarını; kendilerini günlük hayatlarında olduğu gibi, yazılı ve sözlü olarak İngilizce’de de ifade edebilmelerini amaçlıyoruz“ dedi.

SOSYAL FAALİYETLER

Sosyal ve sportif faaliyetlere önem verdiklerini anlatan Durak sözlerini şöyle sürdürdü:“Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri çok önemsiyoruz. Ayrıca çok sayıda ulusal ve uluslararası spor, sanat, bilgi ve proje yarışmalarında da önemli dereceler ve şampiyonluklar elde etmiş ve başarılı sonuçlar almaya da devam ediyoruz. Basketbol, hentbol, voleybol gibi 12 farklı branşta 167 lisanslı öğrencimiz var. Örneğin Bilecikte basketbolda İl şampiyonu oldu öğrencilerimiz. Hatta bazı öğrencilerimiz Türkiye şampiyonlarına katılıyor. Mesela şimdi okçulukta Türkiye dereceleri elde eden öğrencilerimiz var.“

Çocukların milli ve manevi duygularını diri tutabilmek için birçok geziler düzenlediklerini kaydeden Durak,“Çocukların milli ve manevi duygularını canlı ve diri tutabilmek için geziler düzenliyoruz. Gittiğimiz yerlerin daha çok tarihi ve manevi yerlerini geziyoruz. Çünkü çocukların ecdadını tanıması, tarihini doğru bilmesi çok önemli“ dedi. Her yıl yurt dışı gezilerine de yer verdiklerini belirten Durak,“ Bunun yanında yurt dışı gezilerimiz de var. Örneği Şubat ayında Singapur’a gezi düzenledik. Şu an ise 27 Nisanda Balkan gezisini planlıyoruz. İngiltere’de dil okullarımız var. Çocuklarımızı oraya götürüyoruz. Oradaki öğrencileri de burada ağırlıyoruz. Şu anda Avrupada 5 ülke ile irtibatımız devam ediyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerle eğitim koordinasyonumuz devam ediyor. Yurtiçi be yurtdışında çok sayıda misafirlerimiz geliyor. Geçenlerde Afganistan ve Güney Afrika’dan misafirlerimiz geldi“ diye konuştu.

Okulumuzun bir farkındalığı var

Okulda becerilerin geliştirilmesi için birçok atölyelerin bulunduğunu hatırlatan Durak,“Çocuklarımızı yarış atları gibi koşturuyoruz adeta. Maalesef hayat becerilerinden mahrum yetişiyorlar. Okulumuz bu durumu bildiği için o yüzden bir farkındalığı var. Okulumuzda yaklaşık 5 tane atölyemiz var. Bu 5 atölyede özellikle çocuklar faaliyet göstererek çok mutlu oluyorlar. Atölyelerimiz, Ahşap Sanatları Atölyesi, Seramik Atölyesi, Mutfak Sanatları Atölyesi, Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi ve Düşünce becerileri Atölyesi olmak üzere 5 tane çocukların el becerilerini geliştirmeleri için tasarlanmış atölyeler mevcut. Özellikle Ahşap, Seramik ve Gastronomi alanlarında öğrenciler çok mutlu oluyorlar. Kısacası biz teknolojinin güdümüne gömmüş, ona teslim olmuş değil de bir araç gibi ve kontrollü olarak kullanmalarını amaçlıyoruz“ dedi

Okulumuz tüm donanıma sahip

Durak,“Okulumuz çocukların eğitimini destekleyecek her türlü imkanlara sahip. Akıl tahtalarıyla donatılmış sınıflar, psikolojik danışman ve rehberlik merkezleri, konferans salonları, Bilgisayar ve Fen Teknoloji Laboratuvarları, 3 tane kapalı spor salonu, Bilgi işlem ölçme ve değerlendirme merkezi, kapalı basketbol sahaları, öğretmen-veli görüşme salonları gibi birçok birim ve merkeze sahip. Ayrıca okulumuz güvenli bir okul olup toplam 70 tane kamerası mevcut.Konusunda uzman eğitimli kadrosuyla çocuklarımızın, güvenli ve huzurlu bir ortamda olmalarını sağlamak başlıca amacımızdır“ dedi.

Editör: TE Bilişim