Şekercileroğlu ayrıca sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini ve öğrencileri her zaman kültür ve tarihi yerlerin gezdirilmesinde önemli katkılar sunduklarını söyledi.

Adını daha önce Donatım Kurumu Fabrikasından alan okul, daha sonra Orhangazi İlkokul adı altında eğitim almaya başladı. Okul Müdürü Mehmet Şekercioğlu tarihçeyi şöyle anlattı:“Okulumuz “ Okul Yapma ve Onarım Derneği” tarafından 14 Ocak 1954 tarihinde inşaatına başlanmış ve Donatım İlkokulu olarak 03 Mart 1956 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Adını bulunduğu semtten ve Zirai Donatım Kurumu Fabrikasından almıştır. Başlangıçta okul binası sekiz derslikli iki katlı olarak yapılmış olup, daha sonra sekiz derslik daha ilave edilmiştir. Zamanla binanın eskimesi ve yetersiz oluşu nedeniyle şu an mevcut okulun olduğu yer Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan satın alınarak yeni okul binası inşaatına başlanmıştır. Okulumuzun 1992 yılında Donatım İlkokulu olan adı Orhangazi İlkokulu  olarak değiştirilmiştir. 1992-1993  yılında yeni binada eğitim öğretime başlamıştır.1992-1993 eğitim öğretim yılında ortaokulunda açılmasıyla Orhangazi İlköğretim Okulu olarak eğitime devam etmiştir.17 Ağustos 1999 depreminden sonra öğrenci sayısında yaşanan azalma nedeniyle 2000 yılına kadar ikili eğitim yapan okulumuz bu tarihten itibaren tekli eğitime geçmiştir.’’ Okulun tadilat sürecinde ise Şirinevler Ortaokulunda eğitimlerine devam ettiklerini belirten Şekercileroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:“11 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun ile birlikte okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak ilkokula dönüştürülmüştür.  2012-2013 ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında Orhangazi Ortaokulu kapatılarak öğrencilerinin tamamının Şirinevler Ortaokuluna aktarılmasıyla kendi binasında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir’’.

Şekercileroğlu, sürekli gelişen, öğrenmeyi kurumsallaştıran bir eğitim kurumu olmanın yanında öğrencilerin topluma uyumlu, üretken ve bilgiyle donanmış bireylerin yetiştirmek istediğini söyledi.Şekercileroğlu,“ Bilgi toplumunun gereklerini yerine getiren, mükemmele ulaşmak için sürekli gelişen, öğrenmeyi kurumsallaştırmış, üyesi olmaktan övünç duyulan lider bir okul olmanın yanında öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, topluma uyumlu, milli kültürü özümsemiş, ahlaki değerlere saygılı, sorgulayan, üretken, paylaşımcı, özgüveni yüksek, bilgiyle donanmış erdemli insanlar olarak yetiştirmektir. Biz eğitimcilerin asıl görevleri budur’’ diye konuştu.

Veliler kan verdi

Kızılayın kan verme etkinliklerinde velilerin de kan vererek destek verdiğini kaydeden Şekercileroğlu,“Okulumuz öğretmenleri Nihal Bozkurt ve Şevket Duman tarafından organize edilen Kızılay Kan Bağışı Etkinliğimiz velilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Kızılay tarafından okulumuza gelen personeller kan vermek için gösterilen ilgi ve destekten memnun kaldı ve bizlere teşekkür ettiler. Etkinliğimize katılan, destek olan öğretmen ve velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Velilerimiz duyarlılıklarıyla kendi çocuklarına da en güzel örnek oldular’’ dedi.

Sosyal faaliyetler

Şekercileroğlu sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini ve öğrencilerin her zaman sosyalleşmesi gerektiğini söyleyerek,“ Öğrencilerimizi her zaman sosyal etkinlik ve faaliyetlerle iç içe olmalarını sağlıyoruz. Bu yüzden Geleneksel çocuk oyunları yarışmalarına, Yağ satarım bal satarım, eski geleneksel spor faaliyetleri gibi çeşitli yarışmalara katılarak bu tür oyunların her zaman gündemde tutulmasını ve unutulmaması için gerekli çabayı sağlıyoruz. Yine öğrencilerimizi eğitici gezilere götürüyoruz. Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencileri öğretmenleri ile beraber Arifiye ilçesinde yer alan Nehirland ´da bulunan Binicilik Eğitimi Merkezine gittiler. Görevliler tarafından verilen binicilik eğitimi kapsamındaki uygulamayı gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz bu etkinliği severek yaptılar ve hayvan sevgisi bir kez daha aşılandı.  Her yıl düzenli olarak çocukları gezilere götürüp eğlenmelerini ve çevreyi tanımalarını sağlıyoruz. Örneğin yakın zamanda 250 öğrenci ve velilerimizi Darıca Hayvanat Bahçesine götüreceğiz. Yine  tüm sınıflarımızı ayrı ayrı sinemaya götürüp sinema kültürü ile tanışmasını sağlıyoruz’’ dedi.

Şekercileroğlu, Kağıt toplama kutularının öğrenciler tarafından belediyeden talep edildiğini belirterek,“Okulumuz 4-B sınıfı öğrencileri Eren Bozkurt ve Sümeyye Kardeş Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçerek atık kağıt toplama kutuları talep ettiler. Belediye görevlileri tarafından okulumuza getirilen kutular uygun yerlere koyuldu ve öğrencilerin de bu tür kampanyalara her zaman ilgisi oluyor’’ diye konuştu.

Fiziki şartlar yeterli, spor salonu eksik

Fiziki yapının sağlam ve deprem güçlendirilmesi de yapıldığını belirten Şekercileroğlu, en büyük eksiğin ise spor salonunun olduğunu kaydederek, “Okulumuzun fiziki yapısı ile ilgili herhangi bir sıkıntısı ve eksiği yoktur. Çünkü okulumuz yakın zamanda tadilattan geçerek deprem güçlendirilmesi yapıldı ve fiziki koşulları iyileştirildi. Ancak Sakarya’da diğer okullar gibi en büyük eksiğimiz bir spor salonumuzun olmaması. Çünkü yapılacak sportif faaliyetlerimizi aksatan bir durum’’ dedi. Şekercileroğlu öğrencilerin güvenliklerini önemsediklerini belirterek,“ Okulumuzda iş güvenliği sistemi uygulanmaktadır. Örneğin merdivenlerde ağ kurarak öğrencilerin güvenlikleri dikkate alındı. Yine tüm sınıf kapılarında kilitli sistem ve kapı kolları daha da güvenilir bir duruma getirildi. Ayrıca merdivenlerde kaymaz bantlarla gerekli tedbirlerimizi aldık’’ dedi.

Editör: TE Bilişim