İskân İlkokulu adıyla eğitime açılan, sonraki yıllarda okula binalar kazandıran Necdet Islar’ın adı verilen okulda bugün öğrenim gören 229 öğrenci öğrenim görüyor, 2 idareci ve 12 öğretmen görev yapıyor.

Mahalle içindeki okulun çok önemli bir özelliğinin ise öğrencilerin büyük bölümünün aile büyüklerinin da okuldan mezun olması… Okul Müdürü Sevim Orhan, “Okulumuz aynı zamanda, anne-babalarının ve dedelerinin de okuludur. Hepsi buradan mezun oldu. O yüzden okulumuz her zaman mahalleye güven vermiştir“ diyor.

Necdet Islar İlköğretim Okul Müdürü Sevim Orhan, 1957 de eğitim öğretime başlayan okulun, Marmara depremindeki hasar sonrasında yeniden ayağa kalktığını belirterek, 239 öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam ettiğini söyledi.

Okulun, Toprak İskan Umum Müdürlüğü’nce yaptırılan tek katlı binada 5 derslikle, ‘İskan İlkokulu’ adıyla eğitime başladığını ifade eden Sevim Orhan, 1965 yılında okula ikinci kat çıkarılarak 5 derslikli bir kat daha kazandırıldığını anlattı. 1988 yılında işadamı Necdet Islar tarafından 3 katlı 16 derslikli ana bina yaptırıldığını, 1994 yılında yine Necdet Islar ve İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa 2 katlı 6 derslikli ek bina yaptırıldığını belirten Orhan, okul binasının 17 Ağustos depreminde hasar gördüğünü kaydetti. Orhan hasarlı binanın yıkıldığını ve yeniden yapıldığını kaydetti.

Okulun amaçlarından söz eden Sevim Orhan, öğrenciye değer verdiklerini belirterek şunları kaydetti: “ Öğrenciyi iyi bir hayata hazırlamak en öncelikli görevimizdir. Bu amaçlar kapsamında öğrencileri vatanına, milletine ve bayrağına bağlı çocukları yetiştirmek ve topluma faydalı birey olmasını sağlamak temel hedeflerimizden sadece birkaçıdır’’ diye konuştu.

‘Güvenilir bir okul’

Okulun mahallede güven verdiğini belirten Orhan, okul aile birliği olarak de her zaman birlikte hareket ettiklerini söyledi. Orhan, “Okulumuzun fiziki yapısını güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle bu sene okulumuza tadilat yaptırdık. Okul aile birliği ile hep birlikte hareket ediyoruz. Bu konuda veliler verdiğimiz kararlara duyarlılık gösteriyorlar. Velilerimizle her zaman iletişim halindeyiz. Çünkü burası mahalle arası bir okul. Bu yüzden velilerimiz bu okulu çok benimsiyor ve güveniyorlar. Ayrıca burası sadece öğrencilerimizin değil aynı zamanda anne-babalarının ve aynı zamanda dedelerinin de okuludur. Hepsi buradan mezun oldu. O yüzden okulumuz her zaman mahalleye güven vermiştir“ ifadesini kullandı.

‘Geri dönüşüme önem veriyoruz’

Geri dönüşüm için topladıkları kâğıtların belediyeye verdiklerini anlatan Orhan, “ Burada biz kağıtlar çöpe gitmesin ve her öğrenci bunun bilincinde olsun diye bu çalışmayı yapıyoruz. Öğrenciler bu şekilde kâğıtların çöpe gitmemesi gerektiğinin bilicine varıyorlar. Evlerinde olan kağıtları da buraya getirmelerini söylüyoruz. Her sınıf kâğıt toplayarak geri dönüşüme katkıda bulunuyor. Yıl sonunda en çok kağıt toplayan sınıfa da ödül veriyoruz’’ dedi.

Ayrıca Okul Müdürü Sevim Orhan, okullarında toplam 239 öğrenci, 12 öğretmen ve 2 idareci olduğunu belirtti. Halk Eğitim Merkezi tarafından egzersiz ders saatleri için görevlendirilen bir halk oyunları ve bir satranç öğretmenin de olduğunu söyledi.

(SÜMEYYA ÖZNE)

Editör: TE Bilişim