Okul Müdürü Bayram Güneş okulun tarihçesini şöyle anlattı:“Kut-ul Amare, 1916 yılında İngiliz ve Osmanlılar arasında yapılan savaşın Zafer'in adıdır. Bu isim kalıcı olsun diye ilk defa Iğdır'da bir okula bu isim verildi. Daha sonra bizim okula verildi. Şu an Türkiye’de iki okula bu isim verildi. Okulumuz 2016-2017 eğitim öğretime açıldı. Özellikle İlçe Milli Eğitim ve Vali’nin onayı ile bu isme karar verildi. 2014-2015’te ise belirli gün ve haftalar kapsamına alınarak her yıl düzenli olarak kutlanmaya başlandı. O tarihten itibaren Kut-ul  Amare Zafer'i etkinliklerle kutlanıyor.’’

Güneş, öğrencilerin koridorda bulunan dev televizyon ekranına yoğun bir ilgi gösterdiklerini belirterek,“Okulumuzun aşağı katında bir dev ekran televizyonumuz mevcut. Öğrenciler teneffüslerde açılan çizgi filmleri izlemekte ve istediğimiz videoları izleme fırsatını bulmaktalar. Yine çocukları eğitime yönelik belirli gün ve haftalarda yapılan etkinlikler televizyon aracılığı ile buluşturuyoruz. Bu onlar için son derece önemli bir durumdur’’ dedi.

Okulumuz 1.’İNCİ Projesi

Eğitime yönelik birçok proje gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güneş, bu proje ile ödül almayı düşündüklerini söyleyerek,“Okulumuz 1.’inci projesi çalışması yürütülüyor okulun iç ve dış mekanlarını düzenleyerek okulda bitkilerin güzelliğinden bir ortam oluşturmak istiyoruz Bu proje kapsamında ödül almaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

Her ay deneme sınavı yapıyoruz

Güneş, her ay düzenli olarak deneme sınavları yaptıklarını ve başarılı öğrencilere de ödül verdiklerini söyledi. Güneş,“Öğrencilerimize yönelik her ay deneme sınavlarının düzenliyoruz. Sınavda ilk 3 dereceye giren öğrencilerimize ödül vermeye çalışıyoruz . Ayrıca Öğretmenler Günü Kadınlar Günü Anneler günü vesilesiyle okul içerisinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek hediyeler verildi. İl Milli Eğitimin tüm projelerini aktif bir şekilde yürütüyoruz.  Örneğin her gün 10 Veli ile görüşüyoruz yüzde 1.25 sorun kaynaklı,  yüzde 98.75 de memnuniyet verici sonuçlar elde ettik. Veliler bu anlamda bizlere son derece güvendiklerini ve teşekkürlerini iletiyorlar’’ diye konuştu.

Projelerden de söz eden Güneş,“Erken STEM çalışması ile ilgili okulumuzda bu haftadan itibaren çalışmaya başladık. Eğitimde Hamilik Projesi, okulumuzdaki ekonomik durumu zayıf olan, anne babası olmayan, bakıma ihtiyacı olan tüm öğrencilerimize hem ekonomik hem de moral desteği veriyoruz ve  geri dönüşümler alıyoruz’’ dedi.

Özel Eğitim sınıfları artırılmalı

Güneş, her okulda özel eğitim sınıflarının olması gerektiğini vurgulayarak,“2016-2017 eğitim öğretim yılında özel eğitim sınıfının açılması için başvurumuzu yaptık. Şu an 10 zihinsel engelli öğrencimiz var. Talep yoğun olduğu için sırada bekleyen öğrencilerimiz var. Kontenjan dolu olduğu için biz bu öğrencilerimizi alamıyoruz. Şuan bir öğrencimiz de evde eğitim alıyor. Ancak biz her okulda bu özel eğitim sınıflarının olmasını istiyoruz. Toplumun tüm insanlarını kucaklamak istiyoruz. Bu yüzden bu faaliyetlerin olması gerekiyor. Bizler de imkan, yer ve zaman olduğu sürece bu etkinlikleri sürdürmeye çalışacağız’’ dedi.

Z Kütüphanesi

Güneş, okulun Z Kütüphanesinin olması için gerekli başvuruların yaptıklarını ve öğrenciler için son derece önemli bir kitap okuma ortamı oluşturduklarını söyledi. Güneş,“Emniyet Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu bir kampanya çerçevesinde Z kütüphanesi için biz de başvurumuzu yaptık. Biz bu kütüphaneyi okulumuza kazandırdık. Tüm sınıflara yönelik açılan kütüphanemiz gerek görsel gerekse bilgi verici dergi, kitap, hikaye kitapları mevcut olup bin 500 civarında da eser bulunmaktadır’’ ifadesini kullandı. Güneş,  öğrencilerin haftada iki saat kitap okuma saatlerini Z Kütüphanede yaptıklarını belirterek,“Ayrıca kütüphanemizde satranç çalışmaları da yürütülmektedir.Yine her sınıf haftada iki ders saatini Z kütüphane de geçirerek okuma faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca en çok kitap okuyan öğrencilerimizi tespit ederek ödüllendirme çalışmasında yapıyoruz’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim