Okul Müdür Fatma Sönmez Acar,  hem lise hem de ortaokul öğrencileri aynı binada eğitim aldıklarını belirterek,“Sakarya Erenler İlçesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete açıldı. Okulun tamamı kız öğrencilerden oluşmaktadır. Okulda ortaokul ve lise öğrencileri aynı binada eğitimlerini sürdürmektedir“ dedi.

Ruhsat tamamlanır tamamlanmaz

Ruhsat işlemlerin kısa sürede tamamlanması halinde inşaatın başlayacağını söyleyen Acar,“Okulumuz kısa bir süre içerisinde büyük rağbet görmüş 1000’e yakın öğrencisiyle eğitim vermeye devam etmiştir. Öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle okul inşaatını yapan hayırsever işadamı Halit Evin ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptıkları protokol ile okulun bahçesine ek bir bina yapımı kararlaştırılmış projesi tamamlanan binanın ruhsat işlemleri kısa sürede tamamlanır tamamlanmaz inşaatı başlayacaktır. Ek binanın yeni  eğitim-öğretim yılına yetişmesi için gerekli çalışmalar sürdürülecektir“ diye konuştu.

Acar, arayan değil her zaman aranan bir eğitim kurumu olmayı ve bu sayede özgüveni yüksek, cesaretli  ve manevi değerleriyle bütünleşmiş bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi. Acar,“ Okulumuzda her zaman arayan değil, aranan eğitim kurumu olmayı amaçlıyoruz. İyi bir eğitim kurumu olmanın yanında ilkeli, duyarlı, açık fikirli, öz güveni yüksek,  sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı, işbirliğine açık, eleştirel düşünebilen, topluma önder olacak bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz“ dedi. Acar, ayrıca  rehber öğretmenin önceliğinde sınıf şube rehber öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin  gayretiyle, öğrencilerle tek tek ilgilendiklerini ve sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını kaydetti.

Milli Eğitimin projelerinde her zaman yer aldıklarını belirten Acar,“Okulumuzda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projelerine Sakarya Velisiyle Görüşüyor, Eğitimde Hamilik, Dost kitaplar, Aile Akademisi Projesi gibi çalışmaları aktif bir şekilde yürütüyoruz. Ayrıca öğrenciler arasında münazara yarışmaları yapıyoruz. Her hafta Cuma günleri Cuma saatlerinde Cuma sohbetlerini yapıyor ve hatim programı yapıyoruz“ dedi.

 Hasta velilere ziyaret

Acar, velilerle her zaman iletişim halinde olduklarını ve veli ziyaretlerini önemsediklerini kaydederek, “Öğrenci velileriyle iletişim halindeyiz ve veli ziyaretlerine önem veriyoruz dedi. Özellikle hasta yakınlarını kaybeden velilerimizi ziyarete diyoruz. Yine aile akademisi projesi kapsamında velilerimize eğitim veriyoruz. Velilerimizi bu sayede eğitimin içine katmaya çalışıyoruz ifadesini kullandı.

Acar, öğretmenlerin ücretsiz eğitici kamplar düzenlediklerine vurgu yaparak,“ 8. Sınıflara yönelik başarıyı arttırmalarına yönelik yetiştirme kursları haricinde öğretmenlerimizin ücretsiz katkılarıyla her dönemde de sınavlara hazırlık amacıyla bir veya iki haftalık kamplar yapıyoruz. Bu dönemde de yapacağız. Hafta içi ve hafta sonlarında öğrencilerimize yönelik yetiştirme kursları düzenliyoruz Ortaokul öğrencilerimize yönelik yine çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Dost Kitaplar etkinliği, hikaye, şiir yarışmaları yapıyoruz“ ifadesini kullandı. Acar, başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerini belirterek,“ Gayretimiz okulumuzu Sakarya’nın marka okullarından biri haline getirmek. Bu nedenle her zaman bizden desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Koray Oktay Özten’e, okulumuza maddi ve manevi her türlü desteği karşılıksız veren hayırsever iş adamı Halit Evine ve başarıda emeği geçen idareci ve tüm öğretmen ve diğer çalışanlarımıza ve velilerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum“ dedi.

Editör: TE Bilişim