Öğrenciler ayrıca Yatırım ve Yerli Malları Haftası etkinlikleri kapsamında oluşturulan kumbarada toplanan parayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Hakkı Demirel Ortaokul Müdürü Mesut Gürel, okulun hayırsever işadamı Hakkı Demir tarafından yapıldığını ve vefatından sonra ise kızının aynı bahçede başka bir bina yaptırdığını söyledi. Gürel, okul tarihçesine değinerek şu cümlelere yer verdi:“ Okulumuz 1973 yılında hayırsever işadamı Hakkı Demir tarafından İlkokul olarak yaptırılmış ve eğitim-öğretime başlamıştır. İşadamının vefatından sonra kızı Müzdat Ağanoğlu tarafından kurulan “Hakkı Demir Eğitim, Kültür, Sağlık ve Sosyal Yardım vakfı“  1996 yılında 3 bin metre kare kapalı alana sahip 24 derslikli büyük binayı yaptırmış ve eğitim-öğretim hizmetlerine bağışlamıştır.“ Gürel,“2014 yılına kadar İlkokul ve ilköğretim okulu olarak hizmet veren okulumuz 2014 yılında yapılan düzenlemeyle Ortaokul olarak faaliyete başladı ve yaklaşık 4 yıldır ortaokul düzeyinde gerek akademik gerekse sosyal ve sportif etkinlik olarak başarılı çalışmalarına devam etmektedir“ dedi.

Okulun vizyon ve misyonundan söz eden Gürel, güçlü bir eğitim kurumu olmanın yanında çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen, demokratik ve saygın bireyler yetiştirmek istediğini söyledi. Gürel,“Bulunduğumuz yerleşim biriminde öncelikli tercih edilen, Ortaöğretim kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren, Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu olmayı amaçlıyoruz. Ayrıca geleceğin bireylerini de en iyi şekilde hazırlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Biz öğrencilerimizi, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş öğrenciler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle BİZ, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız“ diye konuştu.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Gürel, öğrencilerin Tutum, Yatırım ve Yerli Malları haftası etkinlikleri haftasında bir kumbara oluşturduklarını ve bunu da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesine teslim ederek örnek bir davranış sergilediğine dikkat çekti. Gürel,“Öğrencilerimizin tutumlu olmaları için bir kumbara oluşturmaya karar verdik ve bu kumbaraya para atmalarını istedik. Sağlanan bu birikimin ulaştırılacağı en güzel yer olarak ise ülkesi için canını vermiş şehitlerimiz ve gazilerimizin ailelerine destek olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne bağışlamak olduğuna karar verdik. Öğrencilerimiz Dernek Başkanı Hayrettin Kaplan’a topladıkları paraları teslim ederek örnek bir davranış sergiledi“ diye konuştu.

15 SAAT İNGİLİZCE DERSİ VERİLİYOR

Gürel, Bakanlığın başlattığı bir projeden söz ederek,“ Bakanlığımızın projesi kapsamında belirli okulların seçildiği programda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden 20 saat temel eğitimin yanı sıra 18 saate kadar İngilizce eğitimi veriliyor. Başlatılan projeyle seçilen okulumuzda yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf projesi kapsamında okulumuzda bu yıl 5. sınıflarımız Ağırlık İngilizce eğitimi alıyor. Bizler de bu projenin içerisinde yerimizi aldık ve şanslı okullardan bir tanesiyiz. Normal şartlarda haftada 3 saat İngilizce dersi verilmesi gerekirken şu an proje kapsamında 15 saat İngilizce dersi veriliyor. 3 ay içerisinde verilen bu eğitimin sonucunu görmek için de İngilizce dersi alan ve almayan öğrencileri sınava tabi tuttuk. Kısa bir sürede eğitim alan öğrencilerimiz 3 saat İngilizce gören öğrencilerden daha fazla net yaparak aradaki farkı göstermiş oldu“ ifadesini kullandı.

OKUMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİK

Kitap okumanın önemine de değinen Gürel, Kitap Kulübü nün "En İyi Nasihat Örnek Olmaktır " sloganı ile kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyleyerek,“Kitap okumanın önemine dikkat çekerek yine güzel bir aktivite gerçekleştirmiş olduk.  Öğrenci, öğretmen, veli, idareci ve Okul Aile Birliği’nin katıldığı etkinlik öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Katılımcılar çay ve limonata eşliğinde kitap okuyarak hem keyif verdi hem de örnek oldu. Bizler bu faaliyetlerimizi her zaman aktif bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz“ diye konuştu.

Sportif faaliyetlerde aktif rol aldıklarını belirten Gürel, konuşmasını şöyle tamamladı:“ Okulumuz sportif alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Küçük erkeklerde Futsal’da Sakarya Birincisi, Küçük kız Futsal’da Sakarya Birincisi, Yıldızlar takımında Futsal’da il ikinciliği, Minikler Futsal’da Sakarya birincisi olduk. Çalışmalarımız bu anlamda devam etmektedir. Sosyal faaliyetlerde ise her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure günü etkinliği öğretmenlerimizin katkısı ile düzenlenmekte ve geniş bir katılım sağlanmaktadır. Ayrıca her yıl il dışı gezilerimiz olmaktadır.“

Editör: TE Bilişim