Arifiye Hacıköy İlkokulu yapılan etkinliklerle farkını bir kez daha ortaya koyuyor. Okul Müdürü Metin Burçak, “Her yönüyle duyarlı ve yeniliklere açık bir okuluz” diyor.

Hacıköy ilkokul Müdürü Metin Burçak, okulun yapımında köylülerinde katkısı olduğunu belirterek her zaman birlikte çalıştıklarını söyledi. Burçak, okulun tarihçesini ise şöyle anlattı:

“Köyde eğitim 1945 yılında ilkokulla başlamış. Ortaokul isteyen köy halkı, 1968 yılında Ortaokul Yaptırma Derneği kurmuş. Dernek köy tüzelkişiliğine ait araziye, köylü de ek arazi vermiş ve 7 dönüm alana, işçiliği imece usulüyle, dış kaynaklardan da yardım alarak 1970-1971 eğitim öğretim yılında ortaokul açılmış. 1983 yılında binanın üst katı da aynı yöntemlerle yapılmış olup; 1992 tarihinden çevrede bulunan 6 köyün öğrencileri de köyümüze taşınmış ve ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretim hayatına devam etmiştir. 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ise Hacıköy ilkokulu olarak eğitime devam etmektedir.“

‘Örnek bir okul’

Okulumuz projelere bağlı çalışıyor. Resim ve müzik yarışmalarına katıldık. Temizlik konusunda okulumuz denetimden geçti ve beyaz bayrak almayı hak etti. Okuma ve oyun odaları mevcut. Burada öğrencilerimiz daha özgür ve daha ferah bir ortamda eğlenerek öğrenebiliyorlar. Kütüphanemizde sınıflar arası yarışma var. Aynı şekilde velilerimiz arasında kitap okumak isteyen varsa kayıt almadan tereddütsüz bir şekilde alabiliyorlar. Burada amaç kitap okuma alışkanlığını arttırmaktır. Şu an köyümüzde 60 yaş üstü okuma yazma derslerine gelen 4 teyzemiz var. Köylünün tüm isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. Bu konuda velilerimiz duyarlılık gösteriyor. Okulumuz geleneksel oyunlar ve diğer etkinlikler konusunda aktif bir şekilde hareket ediyor. Öğrencilerimiz ferah sınıflarda ders görerek eğitimini alıyorlar. Sınıf mevcudunun az olması, eğitim kalitesini de etkiliyor. Öğrencilerimiz, kolej seviyesinde ve konforunda eğitim alıyor. Aynı şekilde 5’inci sınıflarda, İngilizce dersi ağırlık olarak veriliyor.

Okulun her konuda duyarlı ve örnek bir okul olduğunu kaydeden Burçak, “Okulumuzun başarılı ve örnek bir okul olması için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizin başarısı da, ayrıca okulumuzu onurlandırıyor. Öğrencilerimizin başarılarını artırması için elimizden geleni yapıyoruz. Okulumuzun daha birçok ilke ve yeniliğe imza atacağına inanıyorum. Çünkü okulumuzda gayet başarılı öğrenciler var. Umudumuz her zaman onlardır. Dilerim başarıları tüm hayat boyunca daim olur“ diye konuştu.

SÜMEYYA ÖZNE

Editör: TE Bilişim