Eğitim ve öğretimde kaliteyi ilke edinmiş, oturmuş kadrosu ile üst seviyeler taşımış. Tüm çalışanları ile ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi kapsamında beyaz bayrak almış çevre okullara örnek olmuş önder bir okul.

Okulun tarihçesi hakkında bilgi veren Gündoğan İlkokul Müdürü Şaban Kenar, “Okulumuzun 1974 yılında başlayan eğitim serüveni 1984’te iki sınıf eklenmesi, 1994’te Taşıma Merkezi olması ve 1999 17 Ağustos depremi sonrasında yeniden inşa edilmesiyle devam etmiştir. Söğütlü Belediyesince Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis edilen 7 bin 77 metrekarelik arsamıza, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yatırımına alınmaya gayret edilen kalıcı binasında eğitim ve öğretimine devam etmeye hazır bir eğitim yuvası” dedi.

Kenar, mevcut binanın G.Z Frıedrıchshafen yönetici ve çalışanlarının katkısıyla 2 bin 930 metrekare arsa üzerine, on derslik ve idari odalardan oluşan 825 metrekare kapalı alanlı olarak inşa edildiğini kaydetti.

Okulun vizyon ve misyonundan söz eden Şaban Kenar, toplumsal ihtiyaçlara duyarlı bir eğitim kurumu olduklarını belirterek öğrencileri de demokratik hak ve hürriyetlerine bağlı yetiştirdiklerini anlattı. Kenar, şöyle konuştu:
“Öğrencilere kaliteli çağın şartlarına uygun en iyi eğitim ve öğretimin verildiği Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik hak ve hürriyetlere saygılı, kendini ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek asıl hedefimizdir. Buradaki amacımız demokratik kurum kültürü ile öğrenci merkezli eğitim sağlayarak, teknolojik gelişmelere açık, planlı ve sürekli gelişim gösteren, toplumsal ihtiyaçlara duyarlı bir eğitim kurumu olmaktır.“

‘Geleneksel faaliyetlere değer veriyoruz’

Geleneksel oyunlara değer verdiklerini dile getiren Şaban Kenar, şunları kaydetti:
“Okul olarak geleneksel kültürlere ve geleneksel oyunlarımıza değer veriyoruz. Bu yüzden geleneksel çocuk oyunlarını gerçekleştiriyoruz. Geleneksel çocuk oyunları ilçe elemelerinde okulumuz 2-B sınıfı ‘Yağ Satarım Bal Satarım’ oyununda İlçe birincisi oldu. ‘Söğütlü Okuyor’ projesi adı altında okuma faaliyetlerini yapıyoruz. Milli Eğitimin tüm projelerini aktif olarak gerçekleştiriyoruz.“

Okul aile birliğinin önemine de değinene Kenar, şöyle devam etti:

“Okul aile birliği ile birlikte hareket ediyoruz. Bu anlamda desteklerini bizlerden esirgemiyorlar. Okul aile birliği ile her yıl geleneksel keşkek günleri düzenleyerek eğlenceli bir gün geçiriyoruz. Okulumuzu her zaman iyi yerlere getirmemize destek olan velilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. İlçe düzeyinde yapılan münazara yarışmalarına katılıyoruz. Belirli gün ve haftalarda düzenlenen resim, müzik yarışmalarına katılıp bu alanda dereceler alıyoruz. Bu da okulumuzu ve bizleri mutlu ediyor. Yine okulumuzu beyaz bayrak almasına öncü olan hizmetlilerimiz Özcan Aydın ve Volkan Çarboğa’ya da teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü onlar okulumuzun beyaz bayrak almasını sağlayarak okulumuzu en temiz okul olarak seçilmesine yardımcı olmuşlardır. Ayrıca okulumuzda bulunan tüm tecrübeli ve fedakar öğretmen arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.“.

SÜMEYYA ÖZNE

Editör: TE Bilişim