Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Recep Borlukçu okulun yakın tarihte açıldığını ve mezunlarını da geçen yıl verdiklerini söyledi. Borlukçu, okul tarihçesinden söz ederek,“Okulumuz 2013 tarihinde Adapazarı Yenikent Halk Eğitim Merkezi kurum binasında açılmış olup 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar ve müzik alanlarında olmak üzere iki bölümle eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz geçen yıl mezunlarını vermiştir“ dedi.

Borlukçu, sosyal ve sorumluluk duyarlılığı olan bir okul olduğunu belirterek,“Yaptığımız bu kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetleri ile bölgemizde ve ülkemizdeki güzel sanatlar liselerinden en çok tercih edilenler arasında yer almak istiyoruz. Geniş iletişime ve çevre ilişkilerine önem veren; Eğitim ve öğretim programları, sosyal-kültürel ekinlikleri ve sosyal sorumluluk duyarlılığı olan Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Ailesiyiz“ dedi.

‘Sakarya’da özel eğitim veren tek okuluz’

Resim ve müzik alanında eğitim verdiklerini belirten Borlukçu Marmara bölgesinde seslerini duyurmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Borlukçu,“ Biz okulumuzda geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz. Özellikle Marmara Bölgesinde resim ve müzik alanında sesimizi duyurmak için gerekli çabayı gösteriyoruz. Öğrenciyle birebir eğitim vererek daha kaliteli bir eğitim yolunda ilerliyoruz. Bu yüzden okulumuz Sakarya’da özel eğitim veren tek okuldur“ dedi.

Borlukçu, binanın fiziksel anlamda yeterli  olmadığını ve bu anlamda yeni bir binaya ihtiyaç olduğunu hatırlatarak,“ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Alandüze bir okul yapacağı bilgisini verdi. Ancak hemen faaliyete başlamayacak. Tabi bu konuda İl Milli Eğitim ile gerekli yazışmalarımızı ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz“ dedi.

‘Pansiyonlu okul şart’

Müdür Yardımcısı Mehtap Aydoğdu Bilgiç ise öğrencilerin uzak yerlerden geldiğini ve pansiyonlu bir okulun şart olduğunu kaydetti. Bilgiç,“Okulumuza uzak yerlerden gelen öğrenci sayısı fazla. İl ve ilçelerden gelen bu yoğunluk sebebiyle böyle bir bina şart. Pamakkale gibi uzak yerlerden gelen daha birçok öğrencimiz var. Bu yolculuk da öğrencileri zorluyor. Umarım kısa sürede okulumuz  yeni binasına kavuşarak daha da kaliteli bir eğitim verilir“ ifadesini kullandı.

Çok amaçlı salon en büyük ihtiyaç

Çok amaçlı salonun olmaması yapılan faaliyetleri de kısıtlıyor. Ancak sanat için hiçbir engel tanımayan öğrenciler yine de yaptığı etkinlik ve faaliyetlerle adından söz ettiriyor. Çok amaçlı bir salonun olmaması en büyük eksiklik olduğunu değerlendiren Bilgiç, şu ifadelere yer verdi: “Diğer okullarda olduğu gibi bizim de çok amaçlı bir salona ihtiyacımız var. Hatta diğer okullardan daha fazla bir ihtiyaç söz konusu. Çünkü burası bir sanat okulu olduğu için seminer, sergi ve konserlerimiz oluyor. Bu yüzden ya başka okulların spor salonlarını ya da izin aldığımız yerlerde gösterilerimizi yapabiliyoruz. Spor salonu, kantin ve bize ait bir bahçemiz yok. Bu anlamda öğrenciler ve biz fiziki yapıdan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz.“

Sergi için hazırlıklar yapılıyor

Okulun çalışmaları hakkında da bilgi veren Bilgiç, 5 gün sürecek bir sergi için hazırlıklar yaptığını belirtti. Bilgiç,“ İlk dönem ve yıl sonunda halka açık sergi ve konserler yapıyoruz. Bu anlamda daha birçok etkinlik ve konserlerimizi Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk defa okul bahçesinde 5 gün sürecek konser ve sergi düzenleyeceğiz.14-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak sergimize tüm davetlilerimizi şimdiden bekliyoruz. Çünkü öğrencilerimiz şimdiden çalışmalarını yaparak özel bir gösteriye hazırlanıyorlar“ dedi. Bilgiç, ayrıca öğretmenler gününe özel çalışma yaptıklarını belirterek,“24 Kasım Öğretmenler Günü için okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından ‘Benim Adım Öğretmen’ klibi çekimleri yapıldı. Öğretmenlerimiz klip çekimi için stüdyoya girdiler. Klip çekimleri Sakarya´nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirildi. Bu kliplerimiz büyük ilgi gördü.Yine AB Erasmus Proje sergisi açılışı yapıldı ve Müzik Bölümünden bağlama öğretmeni Erdem Büyükkaya´nın hazırlamış olduğu konser büyük ilgi topladı. Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi olarak Serdivan AVM´de Müzik Bölümü öğrencilerimizin yıl boyunca çalışmalarını sergilediği muhteşem bir konser ve Resim Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu tabloların sergilendiği etkinliği büyük bir katılımla gerçekleştirdik“ diye konuştu.

Bilgiç, velilerin gelecekle ilgili kaygıları olduğunu ancak bu bakış açısını değiştirdiklerini kaydederek,“Sakarya 72 milletin barındığı bir şehir. Bu yüzden farklı düşüncelere sahip velilerimiz var. Bu yüzden gelecekle ilgili bakış açıları farklı olabiliyor. İlk mezunlarımızı geçen yıl verdikten sonra velilere kendimizi bu anlamda kanıtlamış olduk“ dedi. Bilgiç, öğrencilerin dört yıl içerisinde kendilerini yetiştirdiklerini ve büyük farklıklar gösterdiklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü.“ Müzik derslerinde 4 yıl boyunca öğrencilerimiz kendi ana enstrümanlarını seçiyorlar. Batı ya da Türk müziğini seçip bu alanda kendilerini en iyi şekilde geliştirebiliyorlar. Çünkü okulumuz sanatsal anlamda eğitim veren tek okuldur. Özellikle resim alanında daha çok talep var. Resim yapma tekniklerini öğrenerek farklı çalışmalar yapabiliyorlar. Öğrencilerimiz 9. Sınıfta kültürel derslerinin yanında kendi alanlarında da eğitim almaktalar. Yani öğrencimiz 12. Sınıfa gelinceye kadar alanlarında kendilerini iyi yetiştiriyorlar“ ifadesini kullandı.

 ‘Öğrenciler burada mutlular’

Bilgiç, öğrencilerin kendi isteğiyle geldikleri okuldan son derece mutluluk duyduklarını anlatarak,“ Burada öğrenciler istedikleri alanda eğitim gördükleri için çok mutlular. Ayrıca kontenjan sınırımız olduğu için ne yazık ki buraya gelmek isteyen öğrencilerimizi alamıyoruz. Çünkü sınırlı sayıda yerimiz var. O yüzden öğrenciler bu bilinçle hareket ederek şanslı olduklarını biliyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz öz disiplin konusunda da son derece hassas ve duygusaldır. Biz geleceğin sanatçılarını en iyi şekilde eğiterek istedikleri yerlere gelmesini hedefliyoruz “ dedi.

Editör: TE Bilişim