Depremde yıkılan cezaevinin yerine yapılan okul 2007 yılında eğitim öğretime başladı.Güneşler Anadolu Lisesi Müdürü Müşerref Sezgin, okulun tarihçesi hakkında şu bilgilere yer verdi:“Okulumuz eski cezaevi mevkiinde yer almaktadır. Güneşler Anadolu Lisesinin binası Sakarya İl Özel İdaresi tarafından 16 derslikli ilköğretim okulu binası olarak 2007 yılının Ağustos ayında tamamlanmıştır. Okulumuz, bölgede Genel Lise ihtiyacının karşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından2007 tarih ve 8606 sayılı onayıyla İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne tahsis edilerek açıldı. 2012 de Anadolu Lisesine geçiş yaparak eğitim-öğretimi sürdürüyor.“

Spor alanın yapılması için gerekli yazışmaları sürdüreceğiz

Okulun spor alanın olmaması en büyük eksikliktir diyen Sezgin, “Okulumuz bahçe alanı müsait olmasına rağmen bir spor alanımız yok.Bu okulumuz için en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir diyebiliriz. Tabi bizler Belediye ile gerekli yazışmalar gerçekleştirdik ancak olumlu bir cevap alamadık. Okulumuzun arka bahçesinde geniş bir yerimiz olduğu için orada kapalı bir spor alanının kurulmasını istedik. Ancak imara uygun olmadığı için yapılamadı.Belediyeden gerekli desteği bekliyoruz. Bizler de okulumuz için gerekli tüm eksikliklerin giderilmesi için çaba gösteriyoruz“ dedi. Toplantı salonun da olmadığına değinen Sezgin, “ Okulumuzda gerekli toplantılar ve seminerler gerçekleşiyor.  Adapazarı Belediyesi tarafından okulumuz bahçesinde  prefabrik  olarak yaptırılan  seminerlerin düzenlendiği küçük bir toplantı salonumuz  var ,ancak  donanım noktasında (ses  sistemi v.b)  ihtiyacımız var. İnşallah Belediyeden gerekli desteği alarak okulumuzun tüm eksikliklerini gidereceğiz. Bizler de gerekli yazışmaları sürdürmeye devam edeceğiz“ ifadesini kullandı.

Okulun sınıf mevcut sayısının çok fazla olduğunu kaydeden Sezgin eğitim-öğretimi de zorladığını söyledi. Sezgin, “ Okulumuzda 553 öğrenci ve 36 öğretmen var. Okulumuz ne yazık ki bize yeterli olmadığı için sınıf mevcut sayısı da bir hayli fazla. Kısacası okulumuzun fiziksel anlamda olan eksiklikleri ne yazık ki eğitime de yansıyor. Öğrenciye iyi bir eğitim verilmesi için okulun gerekli donanıma sahip olması gerekir“ dedi.

Rehber öğretmeni büyük eksiklik

Rehber Öğretmenin olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayan Sezgin, “ Okulumuzda 3 yıldır rehber öğretmeni yok. Burası bir lise olduğu için Rehber öğretmenine çok ihtiyaç duyuluyor. Öğrencilerin sorunu olduğunda ya sınıf öğretmenleri ya da bizlere gelerek sorunu çözmeye çalışıyor. Rehber öğretmenin olması bir okul için avantajdır. Genel olarak bir rehber öğretmen eksiği var. Halbuki her lisenin mutlaka bir rehber öğretmene ihtiyacı var “ dedi.

Sezgin,  Okulun eksiklikleri konusunda velilerden yeterince destek  alamadıklarını  ve bu yüzden okul ihtiyaçlarını karşılama noktasında zaman  zaman sıkıntı yaşadıklarını kaydederek,“ Okulumuzun geliri ne yazık ki yok. Okul-aile birliği olarak veliler elinden gelen çalışmayı yapıyor. Ancak ihtiyaçların giderilmesi  için çok  yeterli olmuyor. Keşke yeteri kadar bir kaynağımız olsa da okulumuz için daha iyi çalışmalar yapabilsek“ dedi.

Kan bağışına destek veriyoruz

Güneşler Anadolu Lisesi Kızılay kulübünün de etkin yer aldığı programla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Müşerref Sezgin,“Kanserder ve Kızılay Sakarya Șubesi, okulumuzun daveti ve ev sahipliğinde “kan bağıșı ve gönüllü dönor olma” konularında bilgilendirme programını gerçekleştirmek için okulumuzda seminer vermek için geldiler. Hayati önem arz eden kan bağıșı, gönüllü donör ve kanser konusunda velilerimize de bilgilendirme programlarımız, Kanserder ile yaptığımız 2 yıllık protokol kapsamında birlikte devam edecektir” dedi.Sezgin, öğretmen ve öğrencilerin Utku için başlatılan  kan verme seferberliğinde  gönüllü olarak  görev aldıklarını hatırlatarak, “Öğretmen ve öğrenciler Utku için Meydanda kan vermek için adeta birbiriyle yarıştı. Okulumuz çevresine gerekli duyarlılığı her zaman göstermektedir“ diye konuştu.

Okulumuz Tübitak 4007 Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen  Şanlıurfa  Bilim Şenliği Ulusal  STEM  ödüllü Proje yarışmasında Türkiye 2. olarak büyük bir başarıya imza atmış hem de ilimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Ayrıca Tübitak tarafından 12-15 Mart tarihlerinde Gebze’de düzenlenecek olan  Tübitak  49.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri  Yarışmasında bölge finallerine davet edildiler .Spor faaliyetlerinde birçok başarı elde ettiklerini belirten Sezgin konuşmasını şu sözlerle tamamladı:“Genç Kızlar A kategorisinde takım sıralamasında okulumuz Güneşler Anadolu Lisesi şampiyon oldu.  Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 2017 yılı ödül töreni İstanbul’da düzenlendi.Türkiye genelindeki antrenör, sporcu ve idarecilerin katıldığı ödül törenine, Türkiye Kürek Milli Takımı sporcusu ve okulumuz 10-D sınıf öğrencisi Tuvana Su Dikbayır katıldı. 2017 Balkan Kürek Şampiyonası genç Kızlar kategorisinde 2.olarak büyük bir başarıya imza attı. İnşallah geleceğimizin sporcuları en iyi şekilde eğitimlerini alarak başarılı olurlar.“

Editör: TE Bilişim