Sevinç ayrıca sportif anlamda her geçen yıl başarılarını arttırarak yoluna devam ettiğini, Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesinde beyaz Bayrak alan bir okul olduklarını da kaydetti.

Sevinç, okulun eski bir tarihe dayandığını şu sözlerle anlattı:“1959 yılında Esentepe Mahallesinde geçici bir binada hizmete açıldı. 1962 yılında devlet tarafından iki derslik ve iki lojmanlı bir okul yapılmıştır. 1984 yılında mahallemizin sakinlerinden Kadir Özkan ve eşi Fatma Özkan’ın katkılarıyla şimdi kalorifer dairesi olarak kullanılan yer derslik olarak hizmete alındı. Bu dersliğin yapılmasında öğretmenler ve mahalle halkı bizzat inşaatta çalışarak okula katkı vermişlerdir. Bu dersliğin yapılmasıyla birlikte Esentepe İlkokulunun toplam derslik sayısı 3’e çıkmış oldu. 1995 yılında Kadir ve Fatma’nın okula yaptığı derslikler nedeniyle okulun adı 1997 yılında Fatma Hanım olarak değiştirildi.2004 yılında okulun adı Fatma Özkan İlköğretim Okulu olarak yeniden belirlendi. Bugün okul 9 derslik bir kütüphane bir labaratuar, iki daire odası ve öğretmenler odası kalorifer dairesinden oluşan hizmet birimleriyle 1 Müdür 1 Müdür Yardımcısı 4 sınıf Öğretmeni, 12 Anasınıfı Öğretmeni 7 branş öğretmenleri ile 117 öğrenciye hizmet vermektedir’’.

Sevinç, her zaman milli ve manevi değerlere saygı duyan, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen nesiller yetiştirmek istediğini söyledi. Sevinç,“ Öğrencilerimizin; Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli ve özgüvenli olmalarını, milli manevi değerlerine bağlı, kendisiyle ve çevresiyle barışık özgüven kazanmalarını, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireylerin yetişmesini sağlamak asıl hedeflerimizdendir’’ dedi.

En Şanslı okul

Sevinç, öğretmen kadrosunun tam olduğunu belirterek Serdivan’da en şanslı okullardan biri olduğunu söyledi. Sevinç ,“Serdivan’da öğretmen eksiği olmayan ender okullardan bir tanesiyiz. Öğretmenlerimizin kadrolu olarak görev yapması elbette ki artı olarak bize yansıyor. Bu anlamda öğretmenlerimiz eğitim anlamında öğrencilerimize her şeyi sunarak geleceğin nesillerini yetiştirmeye devam ediyor. Okulumuzda eğitimde emeği geçen herkese de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadesini kullandı.

Spor salonu en büyük eksiklik

Sevinç, Okulun fiziki yapısının tam ancak spor salonunun en büyük eksiklik olduğunu belirterek,“Okulumuz coğrafi yapısı itibari ile en güzel yerde. Öğrenci ve derslik sayısı da yeterli iken ne yazık ki spor faaliyetlerimizi sürdürecek bir alanımız yok. Bu yüzden kış aylarında sportif faaliyetlerimize de ara vermek zorunda kalıyoruz. Ne yazık ki okulların genel olarak en büyük sorunudur. Tabi bizler yine de çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürmeye devam ediyoruz’’ diye konuştu.

Sosyal-Sportif faaliyetler

sosyal ve sportif faaliyetlerine de yer verdiklerini belirten Sevinç şu bilgilere yer verdi:“Okul olarak her zaman öğrencilerimizin sosyal ve sportif anlamda aktif bir rol almasını sağlamak istedik. Bu anlamda da her zaman çeşitli etkinliklere de yer verdik. Örneğin, Okul sporları Oryantiring Küçük erkekler İl İkincisi, Okul Sporları futbol müsabakaları Yıldız Kızlar İl ikincisi gibi sportif faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda her geçen yıla göre getirdiğimiz kupa sayımız da arttırmış oluyoruz. Tabi burada Beden Eğitim Öğretmeni Kübra Kaplana da teşekkür ediyorum. Çünkü öğrenci sayısı az olmasına rağmen öğrencimize ve okulumuza birçok başarı getirmiştir.’’ Sevinç,“Tabi bunun yanında İlçe bazında münazara yarışmalarına katılıyoruz. Öğrencilerimiz ilk turda başarısını göstermiş oldu. Bu anlamda da bu çalışmalara öncülük ederek desteklerini esirgemeyen okulumuz öğretmeni Fatih Özçelik’e de teşekkür ediyorum’’dedi.

“Ayrıca çocuklarımızı sinema, tiyatro, kütüphane ve yıl sonu piknik gibi yerler gezdirerek, eğlenmelerini ve bir nebze de olsa stresten uzaklaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca Liselere Giriş Sınavı hakkında velilerimizi bilgilendirerek seminerler düzenliyoruz. Hem ilkokul hem de ortaokul adına okul bahçemize iki zeytin fidanını öğrencilerimizle birlikte diktik. Bu anlamda öğrencilerimizi bir kez daha doğaya karşı bilinçli olmalarını sağladık. Milli Eğitimin tüm proje, yarışma ve etkinliklerinde yer alıyoruz. Gelenekse çocuk oyunu olan Yağ satarım, bal satarım şenliğinde 2. Tura geçeceğiz. Bu sayede bu geleneksel hale getirilen oyunlarla çocukları her zaman sosyal etkinlik ve faaliyetlerle aktif bir şekilde olmalarını sağlıyoruz.

Tercih edilen bir okul yolundayız

Sevinç, Okulun her yıl boyanarak temiz ve ferah bir ortamda eğitim aldıklarını kaydederek,“Okulumuz bahçesine Mayıs ayında asfalt dökülerek sağlam bir zemine kavuşturulacak. Ayrıca okulumuzu her yıl boya yaparak daha temiz ve ferah bir ortamda eğitim almaları sağlanıyor. Bu sayede okulumuzu her zaman en iyi şekilde tercih edilen bir okul haline getirmeye çalıştık. Ve okulumuzu bölgemizde ve mahallemizde her zaman velilerimiz tarafından tercih edilen bir eğitim kurumu yapmayı amaçladık’’ dedi.

Beyaz Bayrak aldık

Beyaz bayrak ödülünü kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Okul Müdürü Sevinç, " Temiz Okul, Sağlıklı Okul projesinde yapılan denetim sonucunda, okulumuz temiz ve hijyen kurallarına uygun bulundu. Bu yüzden Beyaz Bayrak almaya hak kazandık. Okulumuz adına çok mutlu ve gururluyuz. Bu anlamda öğrencilere çevre bilincini oluşturmak ve gelecek nesli her zaman en iyi şekilde bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bize bu konuda destek veren tüm öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Okul öğrenci sayısının az olduğunu hatırlatan Müdür Yardımcısı Ali Çetin ise özel okulları aratmayan bir okul olduklarını söyledi. Çetin,“Okulumuz toplam 117 öğrenciye sahip olduğundan özel okul seviyesinde eğitimlerini almaktalar. Çünkü bu şekilde öğrencilerimizle her zaman daha iyi bir iletişim kurarak daha iyi çalışmalar yapılabiliyor’’dedi. Çetin,“Ayrıca Okul-Aile Birliği Başkanımız Faruk Akyüz, okulumuz eksikliklerin giderilmesinde bizlere destek sağlıyor. Bu anlamda uyumlu bir şekilde hareket ediyoruz. Ayrıca okulumuzda okuma yazma seferberliğine yönelik çalışmalarımız mevcut. Bu anlamda Selçuk Kibar ve Dilek Doğu sınıf öğretmenlerimiz yetişkinlere en iyi şekilde okuma ve yazma öğretiyor. Hafta içi Destekleme ve yetiştirme kursları sağlanarak öğrencilerin nitelikli liselere gitmeleri için gereken çabayı gösteriyoruz“diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim