Sportif faaliyetleriyle her zaman iç içe olan okul sadece bu yıl 4 kupa aldı. Bocce’de dereceleri olan okul spor faaliyetleriyle her zaman adından söz ettirerek yoluna devam ediyor.

Çökekler İlköğretim okulu olarak eğitime başlayan okul 1943 yılında kurularak eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Ali Karataş okulun 7 köyün öğrencilerine eğitim verdiklerini belirterek tarihçesini şu sözlerle anlattı:“ Çökekler Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu 1943 yılında kuruldu. İlköğretim olarak eğitime başlayan okulumuzun ilk ismi Çökekler İlköğretim Okulu’dur. İlk öğretmeni ve ilk müdür yetkilisi Kemal Altay’dır. Altay, Çökekler’in çevresindeki 7 köyün öğrencilerini Çökekler İlköğretim Okulu’nda bir araya getirerek eğitim hayatlarına katkı sağladı.1960 yılında öğretmen kadrosu 3’e yükseldi. 1972 yılında okula müdür olarak Salim Yarar atandı. Yarar, Çökekler İlköğretim bünyesinde ortaokul açılmasına öncülük etti. Ekim 1980 yılında Çökekler Ortaokulu eğitim öğretime açıldı. Ocak 1994’te Salim Yarar’ın oğlunun şehit edilmesinin ardından Abdullah Çelik ve Eski Milli Eğitim Müdürü Fatih Yetiş dönemin valisi Erdinç Büyükakalın’a okula Yarar’ın oğlunun isminin verilmesini istediklerini bildirdi. Şehit cenazesi Adapazarı’na ulaşmadan Vali Büyükakalın Ocak 1994’te okula Şehit Fatih Kemal Yarar adını verdiğini, açıkladı.

Okul binasının yetersiz kaldığını belirten Karataş daha sonra yeni bir okul binasının yapıldığını belirterek,“Okul binasının yetersiz kalması sebebiyle bugün ki okul binası yapıldı. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında yeni okul binasının yapılması üzerine Şehit Fatih Kemal Yarar İlköğretim Okulu olarak eğitim veren okul, ortaokul ve ilköğretim olmak üzere ikiye ayrıldı. Okul bugün Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu olarak eğitime devam ediyor’’ dedi.

Tercih edilen okul

Karataş, genç öğretmen kadrosuyla kaliteden ödün vermediklerini, çevrede tercih edilen örnek bir eğitim kurumu olduğunu kaydederek,“ Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren genç öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp rehberlik hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz. Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır’’ diye konuştu.

200 lisanslı öğrenci

Karataş spor faaliyetleriyle iç içe olduklarını belirterek, 200 lisanslı öğrencinin olduğunu söyledi. Karataş,“ Okulumuz her zaman projelerle iç içe olan ve etkinlikleriyle çevresinde en çok tercih edilen okullardandır. Öğrencilerimiz birçok alanda etkinliklere katılıyor.Özellikle sportif alanda öğrencilerimiz spora yoğun ilgi göstererek yarışmalara katılıyor. Bocce’de bu yıl sadece 4 kupa aldık. Bunlar; Bocce’de Küçük erkeler İl üçüncüsü, Küçük kızlar İl üçüncüsü, Yine Bocce’de Yıldız Kızlar İl üçüncüsü, ve erkeklerde de İl birincisi oldu. Öğrencilerimiz 5-6 branşta aktif bir şekilde faaliyetlere katılıyor ve başarı elde ediliyor. Şu an okulumuzda 200 lisanslı öğrencimiz var’’ dedi.

Karataş öğrencilerin çevre kültürü ve bilincini oluşturmak için eğitici gezilere yer verdiklerini belirterek,“Okulumuz akademik ve sportif başarılarının yanısıra sosyal faaliyetlere de önem veriyor ve bu anlamda çeşitli faaliyetlere katılıyor. Örneğin her yıl öğrencilerimizle eğitici geziler düzenliyoruz. Ayrıca her hafta öğrencilere yönelik bilgilendirici seminerler düzenliyor ve gençleri bilgilendiriyoruz. Örneğin AFAD, Sağlık Kurumları ve Müftülükten gelen yetkili kişiler öğrencileri bilgilendiriyor’’ dedi.

Karataş okulun fiziki yapıda bir eksikli olmadığını ancak spor salonunun en büyük eksiklik olduğunu dile getirdi. Karataş,“ Okulumuz fiziki yapısında bir eksiklik yok ancak spor salonunun olmaması en büyük eksiklik. Zemin katta bir spor salonu var ancak yeterli değil. O yüzden her okulda bir spor salonunun olması şart ‘’ diye konuştu.

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Bayramını en güzel şekilde kutladıklarını kaydeden Karataş sözlerini şöyle tamamladı:“23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramını okulumuz diğer çevre okullarını da ağırlayarak coşkulu ve eğlenceli bir gün geçirdi. Her sınıfın kendine ait bir çalışması olduğu için programımız uzun sürdü. Velilerimizin de katıldığı program oldukça kalabalık ve ilgi büyüktü. Okul bahçemize şişme botlar getirilerek çocuklar çok eğlenceli anlar geçirdi.’’

Editör: TE Bilişim