Eser İlkokulu Müdürü A. Şükrü Turan, arsanın bir hayırsever tarafından bağışlandığını belirterek şu açıklamaları yaptı:” Okulumuz İbrahim Eser tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılan tek katlı binada 1956 yılında eğitim ve öğretime başlamış olup, ismini de arsayı bağışlayan İbrahim Eserin soyadından almıştır. Yenigün mahallesi o yıllarda yeni yerleşim alanı olduğundan okulun mevcudu da buna paralel olarak yıllara göre devamlı artış göstermiş ve 1979 yılında okulun ikinci katı yapılarak derslik sayısı ön dörde çıkarılmıştır. Okulumuz 17 Ağustos 1999 tarihine kadar bu şekilde eğitim ve öğretime devam etmiştir“.

Turan, depremde hasar gören okulun yerine prefabrik bir bina yapıldığını belirterek şöyle devam etti,“ 17 Ağustos 1999 büyük depreminde hasar gören okulumuz, yıkılarak yerine ahşap ahşap prefabrik bina yapılmış, 16 Şubat 2000 yılında eğitim ve öğretime yeniden başlamıştır. Sekiz yıllık eğitime geçilmesinin zorunlu olmasının nedeniyle derslik sayısının yetersizliğinden dolayı bahçenin doğu kısmına yedi derslikli, iki katlı yeni bir bina yapılmıştır. Prefabrik binanın kullanımı yeterince elverişli olmamasından dolayı yıkılarak bu gün eğitim ve öğretim yaptığımız dokuz derslikli ve iki derslikli anasınıfı bina yapılarak Eylül 2011 yılında hizmete girmiştir. Yeni binanın yapımından dolayı bu süre zarfında okulumuzun ilkokul kısmı Sezginler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde, Ortaokul kısmımız ise Fatih İlkokulunda bir yıl süreyle eğitim ve öğretim görmüştür. Okulumuz halen Ana bina ve ek bina olmak üzere iki binada toplam 17 derslikte ikili öğretim şeklinde eğitim ve öğretime devam etmektedir“.

Okulun vizyon ve misyonundan söz eden Turan,“ İlimiz ilköğretim okulları arasında köklü ve birikimli geçmişi ile geleceğe güven veren; çalışanlarının, öğrencilerinin çatısı altında olmaktan mutlu olduğu, mensubu olmakla övündüğü, konumu itibariyle çevresinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere verdiği önem ve elde ettiği başarılarıyla cazibe merkezi “A” kalite Eğitim ve Kültür Yuvası olmak! Çalışanların ve öğrencilerin huzur ve güvenini temin ederek, çatısı altında bulunduğu mekânda mutlu olmasını sağlamak, Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerin kendilerinde var olan yeteneklerini keşfederek geliştirmek ve topluma yeni değerler kazandırmak, bilişim teknolojisini kullanabilen, çağdaş düşünen; milli, manevi, insani, evrensel etik değerlere sahip tam donanımlı iyi insan yetiştirmektir“ ifadesini kullandı.

‘Seminerlere önem veriyoruz’

Okul seminerlerine ayrı bir önem verdiklerini belirten Turan,“ Okulumuz tüm sosyal projelere önem verdiği gibi seminerlere de ayrı bir önem vermektedir. Okulumuz özellikle çocuk, aile ve iletişim konusunu ele alarak velilere seminerler düzenleyerek velilerin bu konuda daha da bilinçli olmasını sağlamaktadır. SAMEK türü eğitimlerimiz ise her hafta yapılıyor. Okulumuz ayrıca resim, şiir, hikaye ve öykü yarışmasına katılıyor. Bu yıl resim dalında İl ikinciliğimiz mevcut. Okumaya Geçtim ‘Bir Maşallah Alırım’ projesi de, birinci sınıf öğrencilerimizin okumaya geçmeleri nedeniyle tüm sınıflarımızda okuma bayramı etkinlikleri düzenleniyor. Velilerimizin yoğun ilgi gösterdikleri programlarda, öğrencilerimiz çalışmalarını sergileyerek, çeşitli sunumlarda bulunuyorlar. ‘Minik 112 Projesi ‘ gibi daha birçok etkili ve eğitici etkinlikler düzenliyoruz. Kısacası Milli Eğitimin yapmış olduğu tüm projeleri yakından takip ediyoruz bu konuda projelerden hiçbir kopukluğumuz yok. Yine okulumuz en temiz okullardan bir tanesi seçilerek beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır“ dedi. Turan, “Okulumuz çok köklü bir tarihe sahip. Bu yüzden birçok başarılı kişiler buradan mezun oldu. Örneğin Sakarya Büyükşehir daire müdürleri ve esnafların birçoğu okulumuzdan mezun olmuştur. Biz bu başarılarımızı ikinci dönemde daha da ileriye taşımak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca okul-aile birliği olarak her zaman bizim yanımızda olan velilerimize de teşekkür ederim. Çünkü okulumuzu ve öğrencimizi her zaman en iyi yerlere birlikte taşıdık“ dedi.

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim