Daha açılışı gerçekleştirilmeyen okul (kampüs) Doğu Marmara’nın yıldızı olarak görülüyor. Kale Ortaokul Müdürü Mustafa Koç Karaman yolu üzerinde yapımı devam eden Anaokul, İlkokul, Ortaokul ve Fen ve Teknoloji Lisesinin yer alacağı büyük kampüs 1 Ağustos’ta açılacağını söyledi.

Okul Müdürü Mustafa Koç, Kale Okullarının iki eğitimci tarafından kurulduğunu şu sözlerle anlattı:“Tuzla Merkezli iki eğitimci tarafından kurulan kale okulları emin adımlarla büyüyerek yoluna devam ediyor. Sakarya’da 2014-2015 yılında Mavi durakta eğitim-öğretimine başlayan Kale Okulu 2018-2019’da Karaman yolu üzerinde  Anaokul, İlkokul, Ortaokul ve Fen ve Teknoloji Lisesinde eğitim dönemine devam edecek.’’

Kale okulları tek çatı altında

Kale okulların aynı çatı altında toplanmasının önemli başarıları da beraberinde getireceğini söyleyen Koç,“Tüm okulların  tek bir çatı altında toplanması eğitimi daha da güçlendirecektir. Yeni açılacak olan Fen ve Teknoloji Lisesiyle birlikte diğer okullarda yani Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul aynı kampüs içerinde yer alacak. 7 bin 800 metre kare alanında kurulan kampüs, Fen ve Teknoloji Lisesi ile yeni bir soluk getirecek.1 Ağustos’ta açılışı gerçekleştirilecek olan kampüste tüm olanaklar düşünülerek inşaa ediliyor. Otomatik iklimlendirme sistemi yüzme havuzu, paten pisti gibi birçok sosyal ve sportif alanlarıyla eğitim verilerek öğrencileri her anlamda eğitilmesi planlanıyor.Tabi bu sadece akademik anlamda değil sosyal ve sportif faaliyetleriyle de adından sıkça söz ettiren bir eğitim kurumu olacaktır’diye konuştu.

Daha mutlu bireyler

Mustafa Koç öğrencileri her zaman çevresiyle barışık, hoşgörülü, dürüst ve hayatı seven bireyler yetiştirdiklerini kaydederek, ‘’Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda, demokrasi ve insan haklarına saygılı, kendisine, ailesine ve ülkesine yararlı, kültürel ve sanatsal etkinliklere ilgi duyan, sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, teknolojiyi iyi kullanan, planlı ve düzenli çalışma alışkanlığı kazanmış, doğayı seven ve koruyan, okuma zevk ve alışkanlığı kazanmış, çevresiyle barışık, hayatı seven, hoşgörülü, dürüst, erdemli ve mutlu bireyler yetiştirmek için gerekli tüm faaliyetleri yürütüyoruz .dedi.’’

Yaz Kış Okulları

Yaz-kış demeden eğitim faaliyetlerini devam ettiklerini belirten Koç, ailelere de bilgilendirici seminerler verdiklerini söyledi. Koç,“Kale okulları yaz-kış dönemlerinde eğitimlerine devam ediyor. Sömestre tatilinin ilk haftası “Kış Okulu”; haziran ve ağustosta “Yaz Okulu” yapılır. Yaz ve kış okullarında yabancı dil ve sosyal etkinlikler ön plandadır. Bunun yanında Kişisel Gelişim ve Kariyer Planlama, Eklektik analizlerle öğrencinin öğrenme ve kişilik envanteri çıkartılır. Alanlarında uzman kişilerin verdiği “Ufuk Turu” seminerleriyle öğrencilere vizyon kazandırıyoruz. Anne-baba okulları ile velilerin eğitim konusunda farkındalıkları artırarak bilgilendirici seminerler düzenliyoruz. Yine veli-eğitim koçu-rehberlik servisi ve öğrencinin kişisel değerlendirmeleri birleştirilerek kariyer planlaması yapıyoruz’’ diye konuştu.

Sosyal-sportif faaliyetler

Müdür Yardımcısı Ayşe Hüdaverdi ise sosyal ve sportif faaliyetlerin aktif şekilde sürdürdüklerini belirterek,“Okulumuz sportif anlamda da başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.  Okulumuz öğrencilerden Umut Efe Arslan ve Orhan İrdem Okullar Arası Küçük Erkekler Kort Tenisi Turnuvası'nda birinci oldular. Beden Eğitimi öğretmenimiz Uğur Sarı bu anlamda çalışmalarını hız kesmeden sürüyor. Ayrıca teşekkür ederiz’’ dedi.

Hüdaverdi, akademik başarının yüksek olduğunu ve her yıl başarılı liselere öğrenci gönderdiklerini de kaydederek,“Geçen yıl her okulun öğrenci göndermediği Galatasaray erkek lisesi ve Kabataş Lisesi gibi liselere öğrenci gönderdik. Bunun yanında Anadolu ve Fen Liselerine de her yıl birçok öğrencilerimizi gönderiyoruz’’  dedi.

Çocuk eserdir

Hüdaverdi ayrıca çocukların zamanlarını doğru ve verimli kullanabilmesi için yetenekleri alanında eğitim verdiklerini söyledi. Hüdaverdi,“Bizler çocukların yeteneklerini her zaman ortaya koymak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Uzman eğitmenler eşliğinde;spor, müzik, satranç, dans, Görsel sanatlar, drama, yüzme, piyano, binicilik ve daha pek çok alanda çocuğun yeteneklerini keşfetmeyi ve zamanında doğru yönlendirmeyi hedefliyoruz. Çünkü çocuk eserdir, eser emektir’’ ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim