1964 yılında açılışı gerçekleşen okul, artan nüfus sebebi ile yeni bir binaya ihtiyaç duymuş ve şimdi modern bir okula sahip. Okul Müdürü Murat Lort okul tarihçesini şöyle anlattı:“Okulumuz 1962 yılında ihalesi yapılarak temel atıldı ve 14 aylık bir inşaat döneminden sonra binası tamamlandı. Ancak; okul bahçe zemininin balçık olması sebebi ile okulun açılışı 1964 yılı Eylül ayında gerçekleşti. Tekeler ilkokulu adı altında eğitim-öğretime başlayan okulumuzun adı alınan bir kararla CengizTopel İlkokulu olarak değişti.1995 yılında tüm Türkiye de ilköğretim okulu uygulamasına geçildiğinden 6.7.8. sınıfların eklenmesi ile okulumuzun adı Cengiz Topel İlköğretim Okulu oldu. 2011 yılında ihtiyaca cevap veremeyen okul hizmet binası yıkılarak yerine modern bir hizmet binası yapıldı. 2012 Eğitim-Öğretim yılında Bakanlığımızın yaptığı 4+4+4 projesi neticesinde okulumuzun adı Cengiz Topel Ortaokulu olarak hizmetine devam etmektedir.“

Başarının anahtarlarını sıralayan Lort öğrencilerin hayattan korkmamasını ve öğrenmenin bir temel ihtiyaç olduğunu şu sözlerle anlattı:“ Değerlerinin farkında, çağdaş bir anlayış içerisinde Adapazarı Cengiz Topel okulu eğitimcileri olarak biz istiyoruz ki ; Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Her veli öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Hem öğrenenler hem de öğretenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişmesine yardımcı olmanın önemine inansın. Okulumuzda çalışanlar gerekenleri yaparken; kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları tepkiden korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. Yine biz istiyoruz ki ;Okulumuzda herkes, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın ve gayret göstersin bizler bunun gayreti içerisindeyiz.“

Eğitimdeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Lort, tecrübeli eğitim kadrosuyla demokratik, çağdaş bir anlayış ve her zaman değerlerini benimseyen bireyler yetiştirmek istediğini söyleyerek,“Eğitim ve öğretimin gelişimine ve değişimine açık tutulmasını, eğitim kurumumuzun teknolojik gelişmeleri anında takip edebilmesini, bilgilerin sürekli yenilenip geliştirilmesini ve eğitimde kullanabilmesini, sürekli takiple akıcılık kazandırıp sistemimize uyumunu sağlamak. Tüm hizmetleri; demokratik, laik, çağdaş bir anlayış içinde, değerlerimizin farkında, çalışanlarımızla birlikte, kalkınma planları sağlayarak, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın etkin, verimli, mutlu olmalarını sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz“ dedi.

Geziler düzenliyoruz

Okul Müdür Yardımcısı Erhan Dalan ise birçok eğitici geziler düzenlediklerini ve öğrencilerin sosyalleşmesi için gerekli tüm faaliyet ve etkinliklerde bulunduğunu söyledi. Dalan,“Okulumuz her anlamda çevrede adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle gezi turlarımız oluyor. Taraklı, Bilecik, Söğütlü, Ankara, İstanbul Adalar gibi daha birçok yerleri gezdik ve çocukların oradaki kültürel mirası tanımasını sağladık. 8’inci sınıf öğrencilerimizi meslekleri ve alanları tanımaları için birçok lise gezdiriyor ve bilgi veriyoruz. Yine Okulumuz 4-B sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmenleri Nilgün Erdemir rehberliğinde yaptıkları yapboz çalışmalarını tablolar haline getirerek hem sınıflarının hem de Cengiz Topel İlkokulu´nun küçük bir hediyesi olarak Valimiz İrfan Balkanlıoğluna sundular. Bu tür anlamlı ziyaretlerimizi aktif bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz“ dedi.

Dalan ayrıca öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik birçok etkinliklerde bulunduklarını belirterek,“Okulumuz haftaiçi ve haftasonu olmak üzere açılan okuma yazma kurslarında , öğretmenlerimizin yoğun ilgisi ve kursiyerlerimizin isteği sayesinde neredeyse kursiyerlerimizin tamamı okumaya geçerek var olan kurs süresince seviyelerini arttırmayı planlıyorlar. Okulumuz öğretmenlerinden Ezgi Baran Altun ve Hatice Tuğba Özkul rehberliğinde öğrencilerimize meslek tanıtımı yapıyorlar. Farklı meslek gruplarından çalışanlar gelerek mesleklerini öğrencilerimize tanıtarak merak edilenleri cevapladılar. Bu sayede öğrencinin gelecekle ilgili meslekleri hakkında bilgi sahibi oluyor“ dedi.

Duyarlı veliler

Müdür Yardımcısı Mutlu İlgin de okul-aile Birliği ile aktif bir şekilde hareket ettiklerini ve desteklerini esirgemeyen bir okul-aile portföyüne sahip olduklarını söyledi. İlgin,“Okulumuz 4-B sınıfı velileri öğretmenler gününde öğretmenleri adına Engelliler Federasyonu´na 2 adet tekerlekli sandalye bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi. Velilerimizin yapmış olduğu bu hareket herkes tarafından büyük takdir topladı. Bizler de kurum olarak ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Okul-aile birliği olarak her zaman uyumlu bir şekilde hareket ediyoruz. Özellikle okul-aile Birliği okul bahçesinde duvarların örülmesi ve güvenli bir hale getirilmesi için bizlere son derece önemli katkılar sundular.Ve duyarlılıklarını bir kez daha bizlere göstermiş oldular. Kısacası sıfır sorunsuz bir aile birliğine sahibiz“ diye konuştu.

Güvenli bir çevrede eğitimlerini sürdürdüklerini kaydeden İlgin, sözlerini şöyle tamamladı:“Okulumuz son derece nezih bir ortamda eğiti-öğretimini sürdürmekte. Okulumuz güvenlik görevlisiyle daha da rahat ve güvenilir bir ortama kavuştu. Velilerimizin de en önemsedikleri bir konu. Bu anlamda velilerimiz ve bizler güvenlik açısından herhangi bir sorun yaşamıyoruz“ dedi.

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim