Müdür Yardımcısı Tuncay Çankaya ise okulun huzurlu ve çocukların kötü çevre unsurlarından etkilenmediğini genelde sakin, huzurlu bir ortamda eğitim verdiklerini belirtti.

Çetinkaya okulun tarihçesini şöyle anlattı: “Okulumuz depremden sonra prefabrik binada eğitim öğretimine başlamıştır. 13.07.2009 tarihinde yapılan hayırsever protokolü ile ENKA Spor, Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yapımına başlanmış olup 2010 Eylül ayında açılışı yapılarak eğitim öğretime başlamıştır. 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinden sonra Berna Yılmaz İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Okul binasının iki giriş olduğundan, bir giriş ilkokul diğer giriş Ortaokul, alt katta ise ilkokul öğrencileri eğitm öğretim görmektedir. Okulumuz taşıma merkezli okuldur. Okulumuza Çiftlik Mahallesi ve Kömürlük Mahallesinden 17 öğrenci taşımalı olarak gelmektedir. Ayrıca Acıelmalık, İkizce Müslü,Çaltıcak ve Göktepe Mahallesinden öğrencilerin bir kısmı kendi imkanları ile okulumuza gelmektedir’’.

Çetinkaya, Öğrencileri iyi bir vatandaş, milli manevi değerlerini her zaman koruyan ve sorumlulukları bilen bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi. Çetinkaya,“Öğrencilerimize iyi bir vatandaş olmaları için gerekli bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazındırmak. Kabiliyetleri yönünden iyi bir şekilde yetiştirerek hayata ve bir üst öğretime hazırlamak. Açık bir sistem olan okulun çevre ile etkileşimini en üst seviyeye çıkararak, çevrenin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişiminde İnsani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, insan başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren bireylerin yetişmesini sağlamak istiyoruz’’ dedi.

Güvenli okul

Müdür Yardımcısı Tuncay Çankaya ise okulun huzurlu ve çocukların kötü çevre unsurlarının olmadığını belirterek,“Okulumuz genelde sakin, huzurlu bir ortamda eğitimlerini almaktalar. Okulumuz çevresinde kafeler ve onları kötü şekilde etkileyen unsurların olmaması en büyük avantajdır. Kısacası çocukların zamanını alacak çevresel etkiler yok. Okulumuzda işgüvenliği açısından da gerekli tedbirleri aldık. Örneğin filelerin merdivenlere gerilmesi, camların yarı bir şekilde açılması gibi önlemler alındı ve çocuklar bu sayede güvenilir bir ortamda eğitimlerini görmüş oluyorlar’’ diye konuştu.

Çankaya, sosyal faaliyetlerden de söz ederek,“Ayrıca İl Milli Eğitimin tüm projelerinde yer alıyoruz. Tabi bunun yanında okulumuzun da kendine ait yapmış olduğu çalışma ve projeleri var. Örneğin En Temiz Sınıf Benim Sınıf Projesi, Haftanın sorusu Projesi, Geleneksel Çocuk Oyunlarını Öğreniyorum Projesi gibi etkinliklere yer veriyoruz. Öğrencilerin her anlamda sosyalleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi akademik başarılarının da artması için hafta içi ve hafta sonu destekleme ve yetiştirme kurslarımız var. Yine 8’inci sınıflara yönelik Koçluk sistemini uyguluyoruz. Koçluk sistemi öğrencilerin akademik başarılarının artırılması için son derece önemli’’ ifadesini kullandı. Çankaya, “Kendi imkanlarımızla yaptığımız bir konferans salonumuz var. Ayrıca Okulumuzda Z Kütüphanemiz var. Öğrencilerimiz burada okuma faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Yine okulumuzda Özel Eğitim sınıfı da bulunuyor’’ dedi.

Editör: TE Bilişim