Bahçelievler Gazi İlkokul Müdürü Feramuz Koşar, okulun 1999 depreminden sonra tamamlandığını belirterek tarihçeyi şöyle anlattı: “Okulumuz Sakarya merkez Bahçelievler Mahallesinde bulunmaktadır.17000 metrekare arazi üzerine kurulmuş olan okul binası toplam 6040 metrekare kapalı alana sahiptir. Okulumuzun inşasına 1998 yılında başlanmış olup 17 Ağustos 1999 günü yaşanan ve ülkemizi derin bir üzüntüye boğan Marmara depreminden sonra inşası tamamlanarak 2000-2001 öğretim yılında hizmete başlamıştır. Okulumuzun açılışı zamanın Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından gerçekleştirilmiştir. Okulumuz adını bulunduğu mahalleden almaktadır. “

Koşar, kısa sürede okulun toparlandığını ve tüm ihtiyaçlara cevap veren en gözde okullardan biri haline geldiğini belirterek,“Okulumuz 2000 yılında öğretime başladıktan çok kısa bir süre sonra sahip olduğu imkanlar nedeniyle bulunduğumuz şehrin gözde okullarından biri haline gelmiştir. Okulumuz pilot okul olup sınıf mevcutlarımız 30 olarak belirlenmiştir. Sınıflarımızda bulunan öğretim etkinliklerinin daha sağlıklı gerçekleştirilmesine imkan sağlamaktadır. Ders etkinliklerinin gerçekleştirilmesi sırasında görsel ve işitsel araç gereçlerden, teknolojik gelişmelerden yararlanılmaktadır. Sürekli ve hızlı internet bağlantısı olan 24 bilgisayarın bulunduğu Bilgisayar Laboratuarımızda öğrencilerimiz dünyaya açılabilmekte, her türlü bilgiye kolayca ulaşabilmektedir“ dedi.

Okulun fiziksel anlamda herhangi bir eksikliğini olmadığını kaydeden Koşar spor alanları ve konferans salonuyla tüm etkinliklerin gerçekleştirildiğini söyledi. Koşar, “Okulumuz her yönüyle ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte. İlköğretim düzeyindeki her türlü deneyin yapılabildiği Fen Bilgisi Laboratuarı öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerine fırsat sağlamaktadır. Resim, İş Eğitimi ve Ev Ekonomisi atölyelerinde öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmenin yanı sıra yeteneklerini ortaya koymaları ve kendilerini keşfetmelerine imkan verilmektedir. Açık basketbol, voleybol, hentbol sahalarımızda öğrencilerimiz sportif etkinlikleri gerçekleştirebilmektedir.220 kişilik konferans salonumuzda düzenlenen tiyatro, koro, dans, halk oyunları vb etkinliklerle öğrencilerimiz sosyal becerilerini geliştirebilmektedir“ diye konuştu.

Koşar, ayrıca Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisleri öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olduklarını da kaydetti.

Editör: TE Bilişim