Bu yıl ilk kez verilen e-twinning Okul etiketi ‘’e-Twinning School Label’’ sonuçları açıklandı. Avrupa'da bin 217 okulun layık görüldüğü etiketi Türkiye'den sadece 179 okul hak kazandı. Sakarya’dan seçilen iki okuldan bir tanesi de Aykut Yiğit Ortaokulu oldu.

İngilizce dil sınıflarının bulunduğu okul,  ileride daha da büyük başarılara imza atması bekleniyor. Projeleriyle adından sıkça  söz ettirerek öğretmenlerin rehberliğinde geleceğe  emin adımlarla yürüyor.

Aykut Yiğit Ortaokulu 1999 depreminden sonra depremde evi yıkılan il sakinlerine devlet tarafından Karaman´da yapılan kalıcı konutlardaki eğitim-öğretim ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla yapılmış olup 31.05.2002 tarihinde 13561 sayılı onay ile eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. "Aykut Yiğit İlköğretim Okulu" okulumuzun ikinci adıdır. Daha önceden Karaman İlköğretim Okulu iken, İl Danışma Kurulu´nun 10.09.2002 tarih ve 147 numaralı kararı ile 2002 yılında Sakaryaspor futbolcularını Sivas deplasmanına götüren otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu yaşanan elim kazada yaşamını yitiren Sakaryaspor eski futbolcusu, Teknik menajer Aykut Yiğit´in adı verilmiştir.Şuan da Aykut Yiğit Ortaokulu olarak eğitim-öğretime devam edilmektedir.Okulun sadece kapalı bir spor salonuna sahip olmaması ise en büyük eksikliktir.

Sakarya’da iki okul tescillendi

Bu yıl ilk kez verilen e-twinning Okul etiketi ‘’e-Twinning School Label’’ sonuçları açıklandı. Avrupa'da 1217 okulun layık görüldüğü etiketi Türkiye'den sadece 179 okul hak kazandı. Sakarya'dan ise Aykut Yiğit Ortaokulu ve Şehit Ahmet Akyol ilkokul olmak üzere iki okul  eTwinning okul olarak tescillendi. Bu okullar ve öğretmenleri birçok çalıştaya ve uluslararası hareketliliğe Türkiye'yi temsilen katılabilir, faaliyetlerinde öğrenebilir hale geldi. Her yıl Mayıs ayı içerisinde 4006 Bilim Fuarı düzenleyen okul bu anlamda çeşitli faaliyetlere imza atmaktadır. Aykut Yiğit Ortaokulu öğretmeni Fen Bilimleri Uygulamaları Öğretmeni Burcu Şık ve Nur Karaman Kaval danışmanlığında Robotik ve Kodlama etkinlikleri uygulanmakta. Milli Eğitim Bakanlığınca YİĞİTEK Müdürlüğü tarafından okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Burcu Şık Ukrayna’da seminere davet edildi.

Her yıl e-twinning school başvuruları yaparak aktif olarak projelere katılmakta ve başarılarıyla adından söz ettirmeye devam etmektedir. Bu yıl ‘Canlılar dünyasını tanıyalım’, ‘Depth of Space’, ‘Touch the Nature’, ‘Turism step  by step’, projelerine öğretmenler Burcu Şık, Burçin Sarıkaya, Serap Günaydın Bayram, Fatime Kaya, Ayşe Bağış nezaretinde eğitici projelere imza atmak için tüm çalışmalarını yürütmekteler.

Ayrıca Toyota Teknik Proje yarışmasında, ''Dikkat Kasis Var'' adlı proje ile 6. sınıf öğrencisi Çakır Burçin Sarıkaya danışmanlığında proje yarışmasında yer alacak.

TÜBİTAK 12. Ortaokul öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Asya Bölge Finali 26-29 Mart tarihleri arasında Gebze Teknik Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Okulun Biyoloji alanında Fen Bilimleri öğretmeni Burcu Şık danışmanlığında İlsu Türkyılmaz  temsil etti. Öğrencinin projesi  ise´´ Hurma Çekirdeğinin Nem Tutma Özelliği´´ idi.  Bu proje  Asya Bölgesi 104 proje arasından seçilmiş olup İstanbul Asya Bölge finalinde 12 proje arasına girerek okulu ve Sakarya’yı başarıyla temsil etti.

Okulun 2018 yılı sportif faaliyetleri ise beden eğitimi öğretmenleri tarafından hazırlandı. Başarıları ise; Beden Eğitimi öğretmeni Okfay Ayhan nezaretinde Bocce Küçük Erkekler İl Birincisi, Bocce Küçük Kızlar İl İkincisi, Bocce Yıldız Kızlar İl dördüncüsü oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Turan rehberliğinde Futsal Küçük Erkekler ikinci küme İl Birincisi, Futsal Yıldız Kızlar İl üçüncüsü,  Beden Eğitimi öğretmeni Oktay Ayhan yönetiminde  ise Dart Yıldız Erkekler İl dördüncüsü, Dart Yıldız Kızlar İl üçüncüsü oldu.

Okul sanatsal faaliyetlerini de hız kesmeden büyük bir azimle sürdürüyor. Resim öğretmeni Elif Sönmez ve Müdür Yardımcısı Mehmet Sarı yönetiminde resim ve ebru çalışmaları yapan öğrenciler akademik başarılarının yanında boş zamanlarını güzel etkinliklerle değerlendiriyor. Aynı zamanda sergi gezileri de yapan öğrenciler farklı çalışmalara imza atarak hünerlerini sergiliyor.

İngilizce dil sınıfları

Okul ayrıca velilerin isteği ve talim terbiye kararınca uygun gördüğü 5’inci sınıflarda İngilizce Dil sınıfları 2 yıldır uygulanmakta. Akademik başarı ortalaması 95 üzeri olan sınıflar okulun tercih edilmesinde önemli faktör. İngilizce dil sınıfları okulun geleceği için son derece önemli başarılara da yol açmaktadır.

Ayrıca, ‘Al götür, Oku Getir’ Okuma projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi için Türkçe Öğretmeni Serap Günaydın Bayram öncülüğünde öğrencilerin hizmetinde olup buradan istediği kitaplardan faydalanabilmektedir.

Editör: TE Bilişim