Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Eyüp Yazıcı, okulun tarihçesini şöyle anlattı:
“Atatürk Lisesi Merkez (Atatürk) ortaokulunda 1955-1956 ders yılı başında öğretime başlamıştır. 1961-1962 öğretim yılı başında Merkez ortaokulundan ayrılarak İmam Hatip Lisesi ile birlikte öğretime devam edilmiştir. 1966-1967 yılında kendi adına yaptırılan Çark Caddesindeki şimdiki binasına geçilmiştir. 1971-1972 yılında iki devreli hale geçilmiştir. 1972-1973 yılında hizmete giren pansiyon binası ile eğitim ve öğretim hacmi genişletilmiştir. Atatürk Lisesi ek binaları ile dört ünitedir. Ana bina, yabancı dil ağırlıklı lise binamız (04.02.1994 yılında ilave edilmiştir), Dr. Nuri Bayar´a (1992 yılında) verilen binamız ve Serdivan´da Sosyal Hizmetler Vakfı´nın yapmış olduğu ve okulumuza verilmiş olan pansiyon binası. Bu bina 17 Ağustos depreminden sonra geçici olarak Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilmiştir“.

‘Özel kolejleri aratmıyoruz’

Yazıcı, okulun fiziki imkânlarının eksiksiz olduğunu belirterek güvenlik sisteminin de en üst seviyede olduğunu söyledi. Yazıcı, “ Okulumuz fiziki olarak özel kolejleri aratmayacak yeniliklere sahip konumdadır. Konferans salonu, müzik sınıfı, okul bahçesinde kamelyalar ve öğrencilerimizin spor yapmaları için spor aletlerinin bulunduğu bir ortam oluşturduk. Okulumuz 24 saat güvenlikçisi ve kamera sistemleriyle izlenmektedir. Biz okul güvenliği için azami bir güç sarf ediyoruz“ diye konuştu.

Edebiyat Grubu

Okulun 924 öğrenci ve 56 tecrübeli öğretmenle eğitimi sürdürdüğünü vurgulayan Yazıcı, öğrencilerin edebiyatla ilgisini artırmak için bir grup oluşturduklarını vurguladı. Yazıcı, ‘Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi’ kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Kafiye Burçin Bıçakçı denetiminde çalışmalarını sürdüren okuma grubu öğrencileri tarafından, okulumuzda Mustafa Kutlu’nun hikâyeciliği kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Bu projeye katılan 50 öğrencimiz var. Bu okudukları kitapla her sene öğrenci ve öğretmenlerin kendine ait yazılar yayınlıyoruz. Bunu da okulumuzca hazırlanan ‘Genç Adımlar Dergisi’nde yayınlıyoruz. Bu da diğer öğrencilere bir teşvik oluyor. Burada amaç kitap okuyan öğrenci sayısının artırılmasıdır. Yine Tarih öğretmeni Ayşe Şölen Kuşbazoğlu’nun Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TUBİTAK) yapmış olduğu 20 projesi kabul edildi. Bu kabul edilen projeleri Bakanlık onayından geçtikten sonra uygulamaya konulacak“ ifadesini kullandı.

Avrupa Şampiyonluğu

Spor alanında birçok başarıya imza attıklarını belirten Yazıcı, şöyle devam etti:
“Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra spor alanında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Okulumuz öğrencilerinden gurur kaynağımız Ahmet Mintaz, 2016 yılında İtalya’da yapılan INAS Özel Sporcular Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre sırtüstü stilde Avrupa Şampiyonu olmuş ve göstermiş olduğu başarıdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından iki cumhuriyet altını ile ödüllendirmiştir. Yine okulumuz Dağ Bisikleti Topluluğu var. Bisiklet turları devam ediyor. Futsal’da İl ikinciliğini Tekirdağ’da Sakarya’yı temsilen grup müsabakaları yaparken aldık. Yine satranç, yüzme, kız voleybol, erkek basketbol branşlarında her yıl başarılı sonuçlar almaktadır. Okullararası Genç Kızlar Voleybol İl Birinciliği Müsabakalarında Atatürk Anadolu Lisesi, Adapazarı Kız Meslek Lisesini 3-2 yenerek şampiyon oldu. Kürek ve Kanoda milli takım sporcularına sahip bir okuluz.’’

Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Okulumuz her zaman birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekmiştir. Bu yüzden birlik ve beraberliğin kardeşliğin ve paylaşımın önemini vurgulamak için okul yönetimi, öğretmenler ve okul personeli öğrencilere aşure ikram etti. Atatürk Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizle üniversiteleri tanımaya devam ediyoruz. Gezi kulübümüzün düzenlediği Eskişehir Gezisi kapsamında Anadolu üniversitesini öğrencilerimizle gezdik. Okulu ve çevresini gezerek, üniversiteyi tanıma fırsatı buldular“ dedi.

SÜMEYYA ÖZNE

Editör: TE Bilişim