Okul Müdürü İsmail Yaman, “Her öğrencimizin bizim için ayrı bir değeri var. Her birey ayrı bir değerdir bizim için. Öncelikle parolamız “bu okulda güleç yüzlü mutlu öğrenciler yetiştiriyoruz” sloganını tüm paydaşlarımıza aşılıyoruz” diyor.

Sümeyya Özne: Okulunuz ne zaman eğitim öğretime başladı?

Okul Müdürü İsmail Yaman: Okulumuz Kasım 1989’da Yağcılar Mahallesi'nde 5 öğretmen ve 170 öğrenci ile tek katlı bina olarak eğitim-öğretimin hizmetine sunulmuştur. Zamanla tek katlı bina İhtiyaca cevap vermediği ve yöre imara açık olup sürekli göç aldığımdan 1992-1993 eğitim öğretim yılında ikinci kata ihtiyaç duyulmuş ve aynı yıl ikinci kat bitirilerek hizmete sunulmuştur.

1997-1998 öğretim yılında zamanla mahallenin genişlemesi ve fazla göç alır duruma gelmesiyle bugün ana bina olarak kullandığımız 3 katlı bina yapılmış ve hizmete açılmıştır.

2014-2015 eğitim öğretim yılında Okulumuz ilkokula dönüştürülmüştür.

Bugün halen Okulumuz 20 derslik ilkokulda 511, anasınıflarında 108 öğrenci ve Toplam 619 öğrencimiz bulunmaktadır.

Okul adını nereden alıyor?

Okulumuzun adı Fatih İlkokulu olup çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet'in adını almıştır.

Okulun fiziki durumu nedir?

Okulumuz 3 katlı binadan oluşmaktadır. Zemin katta öğretmenler odası, anasınıfları özel eğitim müdür yardımcısı odası ve konferans salonumuz bulunmaktadır. 2. katta müdür odası, Mescit ve 9 sınıf bulunmaktadır. Üçüncü katta kütüphane, rehber öğretmen odası, 9 tane sınıf bulunmaktadır.

Okulumuzda tekli eğitim yapılmakta olup öğlene kadar 4, öğleden sonra 2 ders yapılmaktadır.

Sınıflardaki öğrenci mevcutlarımız derslik ortalaması olarak 25 öğrenciden oluşmaktadır. Okulumuz ilkokul olmasına rağmen her sınıfta akıllı tahta mevcut olup öğretmenlerimiz modern teknolojiyi kullanmaktadırlar.

İdari kadro

Okulumuzda bir müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 4 anasınıfı, 19 sınıf öğretmeni, 2 İngilizce, 1 din kültürü ve ahlak bilgisi, 1 rehber öğretmen ve 2 Özel Eğitim Öğretmeni olmak üzere toplam 32 öğretmenimiz bulunmaktadır. Okulumuzda 1 tane Yardımcı hizmetler kadrolu personelimiz mevcuttur.

Okulumuzun bahçesi geniştir. Güvenlik görevlisi mevcut olup kapalı alanda bahçede çeşme mevcuttur. Aynı bahçe içerisinde iki katlı Fatih İmam Hatip Ortaokulu da mevcuttur. Okulumuzun etrafı duvarlarla ve tel örgüyle çevrili olup öğrencilerimizin güvenliği sağlanmış durumdadır

Okulunuzda eğitim faaliyetleri dışında başka faaliyetler düzenliyor musunuz?

Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sanat ve spor alanlarında da faaliyetlerimiz mevcuttur. Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek, onları toplumla sosyal bir birey olarak hazırlamak için satranç kursu, halk oyunları kurslarını açtık. Şimdilerde okul öğrencilerimizin hizmetine Halk Eğitim Müdürlüğümüzce resim kursu açmaktayız. Geçen yıl Toyota fabrikasının resim dalında açmış olduğu yarışmada 1 öğrencimiz il birincisi olarak ödül almıştır. Satranç alanında ilde dereceye giren öğrencilerimiz mevcuttur.

Geçen sene Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Moldova Halk dansları ekibini okulumuzda misafir ettik. Yine Okul - aile birliğimiz Makedonya'dan gelen okul öğrencilerine kahvaltı verip okulumuzda ağırlamışlardır.

Okulumuzda sosyal alanda etkinlikler yapılmakta olup 100 kişiye hitap eden konferans salonumuz mevcuttur. Sınıf içi ve okulumuzda yapılacak tüm aktiviteleri burada yapmaktayız.

Ailelere yönelik neler yapıyorsunuz?

Her okulda bir tane rehber öğretmenin olması inancındayım. Problemli çocuklar, problemli aileler veya eğitime susamış ailelerle bir araya gelip onları hayata hazırlamak gerekir.

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce okulumuzda veli eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Ayrıca rehber öğretmenimizin önderliğinde her ay velilerimize hizmet içi eğitim adı altında veli seminerleri yapılmaktadır.

Vizyon - görev ve ilkelerinizden bahseder misiniz?

Öncelikle her öğrencimizin bizim için ayrı bir değerinin olduğunu bilmenizi isterim. Her birey ayrı bir değerdir bizim için. Öncelikle parolamız “bu okulda güleç yüzlü mutlu öğrenciler yetiştiriyoruz” sloganını tüm paydaşlarımıza aşılıyoruz.

Her öğrenci bize farklı bir sorumluluk yüklüyor. Çünkü her bireyin keşfedilmemiş açık alanları mevcuttur. Okul ve öğretmenlerimiz de o keşfedilmemiş açık alanları iyileştirmeye çalışarak öğrenci başarılarının arttırıcı çalışmaları yapmaktadır. Öğrencileri geleceğe hazırlamak istiyoruz. Öğrencilerimize Hayal kurmayı ve mutluluğu aşılıyoruz. Mutlu bireyler eğitime hazır bireylerdir . Öğrencilerimizin ahlaklı ve bilgili bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, onları Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda vatanını - bayrağını seven bu anlamda yetişmelerine fırsat tanınan 21. yüzyılın değişen ve gelişen teknolojilerine cevap verebilecek nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Kısacası Sakaryamızın toplum hayatında tercih edilen çıktılarını yetiştiren bir kurum olmayı hedefliyoruz. Çağdaş demokratik bir ortamda geçmişine bağlı geleceğine yön veren kısacası çocuklarımıza “öğrenmeyi öğretmek” fikrini aşılayarak yetiştirmek istiyoruz.

Son olarak okullarımıza vermek istediğiniz mesajınız nelerdir?

Velisi, öğrencisi, öğretmeni ile birlikte bütünleşmiş, biz ruhuna sahip “benim okulum” mantığı ile hareket eden kurum kültürü yerleşmiş bireyler topluluğu ile başarıyı yakalamak mümkündür. Yeter ki velilerimiz bize güvensin bizi desteklesin. Başarı kendiliğinden gerçekleşecektir. Bu düşünce okuldaki paydaşlar arasında da samimi bir atmosferin esmesine, eğitim kurumumuza olumlu hava yansımasına neden olacaktır.

Kısacası veli okuluna sahip çıkarsa, öğrenci okulunu korursa, öğretmen öğrencisini kendi evladı gibi benimserse başarı kendiliğinden oluşacaktır. Okul- veli - çevre üçgenindeki enerjimizi sinerji ye dönüştürmek, mutlu başarılı öğrenciler yetiştirmemizle mümkündür. Unutmayalım ki her birey bizim için önemli her öğrenci medeniyete açılan pencerelerin ışığıdır.

Bu vesile ile Bizim Sakarya gazetesi ailesine, bizlere böyle bir imkânı verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca 2017-2018 eğitim- öğretim döneminde okulumuzu tadilat- tamirat ve onarımdan geçirip, bizlere sorunsuz bir eğitim imkânı sunan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve ilgililere huzurunuzda teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Editör: TE Bilişim