Abdullah Esma Kocabıyık İlkokulu Müdürü Ufuk Kara, okulun hayırsever Kocabıyık ailesi tarafından yapıldığını söyledi. Kara, “16 Derslik olarak yapılan yeni hizmet binamızın açılışı 17 Eylül 2007 Pazartesi günü Sakarya Valimiz Sayın Hüseyin Atak, hayırseverlerimiz Sayın Nurullah Kocabıyık ve Orhan Kocabıyık Beyefendiler tarafından yapıldı. Okulumuzun ismi bu aşamadan sonra Yazılı Abdullah Esma Kocabıyık İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. Okulumuz bina ve çevre düzenlemeleri açısından Sakarya ili ve çevresine örnek bir eğitim kampüsü olmaya aday“ dedi. Okulun fiziksel anlamda tam donanımlı olduğunu belirten Kara,“ Yeni hizmet binamızda 16 dersliğin yanı sıra, 1 Anasınıfı, 2 İdare Odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 Fen Laboratuvarı, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 Kütüphane, 1 Teknoloji Tasarım Sınıfı, 1 Sığınak, 1 Hizmetli Odası, Kantin ve ihtiyaçlarımızı karşılayan diğer bölümlerden oluşmakta. Bu konuda okulumuzun herhangi bir eksikliği de bulunmamakta. 2012-2013 Eğitim-öğretim yılından itibaren 4+4+4 Eğitim Sistemine geçilmesi ile birlikte Abdullah Esma Kocabıyık İlkokulu ve Abdullah Esma Kocabıyık Ortaokulu olarak aynı binada hizmet vermektedir. Bize bu imkânları sağlayan hayırsever işadamlarımız Sayın Nurullah Kocabıyık ve Orhan Kocabıyık Beyefendilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz“ dedi.

Okulun vizyon ve misyonundan söz eden Kara, geleceğe daha da aydınlık bakan mutlu ve becerileriyle örnek olan bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi. Kara, “Abdullah-Esma Kocabıyık İlkokulu, öğrencilerini mezun oluncaya kadar; kendi ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda geleceğe hazırlayan ve bedensel, zihinsel ve sosyal açıdan tam bir iyilik halini en üst düzeyde öğrencilerine kazandırmak, kendine güvenen, uyumlu ve mutlu bireyler yetiştirmek için sevgi rehberi model bir okul olma amacındadır“ ifadesini kullandı.

Okulun başarılarını anlatan Kara konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Başarılarımız ise; 2011-2012, 2012-2013 ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Beyaz Bayrak Ödülü Almaya kazanırken, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifikası almaya hak kazandık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen öğretmenler arası Voleybol Liginde okulumuz üçüncülük kupasını kaldırdı“. Kara, “ Okulumuz Milli Eğitimin tüm projelerinde yer alıyor. Okul olarak bizler bu projelerle sınırlı kalmayarak Sosyal Sorumluluk projelerine de yer veriyoruz“ dedi.

Projelerin önemine bir kez daha değinen Kara, “2-A ve 2-B öğrencileri soğuk kış günlerinde kuşların yiyecek sıkıntısına bir çözüm bulma adına yemlik yapma projesi geliştirdi. Yaptıkları yemlikler okul bahçemizde ağaç dallarına asıldı. Proje Sınıf Öğretmenleri Emel Kesici ve Demet Demirezen rehberliğinde gerçekleştirilmiştir. Bu da çok önemli ve farkındalık oluşturan bir projedir. Bu tür projeler öğrenciler için son derece önemli çalışmalardır“ dedi.

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim