21 Haziran İlköğretim Okul Müdürü İskender Keskin, okulun ilkokul olarak 1954 yılında eğitim-öğretime açıldığını belirterek okulun her zaman örnek teşkil eden bir eğitim kurumu olduklarını söyledi. Keskin, “Okulumuz adını, Adapazarı’nın kurtuluş günü olan 21 Haziran tarihinden almıştır. Mevcut binanın inşaatına 1985 yılında başlanmış 1988-1989 eğitim-öğretim yılına yetiştirilerek bugünkü ana bina olarak hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz 1991-1992 öğretim yılında ilköğretim okulu olmuştur’’ dedi. Keskin, 21 Haziran İlkokulun 2013 yılında Ortaokul ve ilkokul olarak ikiye ayrıldığını 17 Ağustos 1999 depreminden sonra ise Ali Dilmen Lisesi ile ortak kullanılan ek binanın okula dahil edildiğini belirtti.

Okulun misyonundan söz eden Okul Müdürü Keskin, ‘’ Türk Milli Eğitimin temel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerin kendilerinde var olan yeteneklerini keşfederek geliştirmek ve topluma yeni değerler kazandırmak, bilişim teknolojisini kullanabilen, çağdaş düşünen, milli, manevi, insani, evrensel etik değerlere sahip, tam donanımlı, iyi insan yetiştirmek okulumuzun en öncelikli görevidir’’ dedi.

Amaçlarının her zaman akılcı ve sevgi dolu bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Keskin, “Düşünen, okuyan, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, değişen şartlara ve koşullara karşı kendisini yenileyebilen, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularına sahip öğrencilerin yetiştirdiği bir okuldur. Temel ilke ve değerlerimiz arasında; karşılıklı güven, dürüstlük, hoşgörülü ve kararlılık, bireysel farkları dikkate alan, sürekli gelişim, hizmet sunduğumuz ailelerimizin ve öğrencilerimizin isteklerini, ihtiyaçlarını belirleyip bunları karşılamaya çalışırız’’ ifadesini kullandı.

‘Okulumuzla gurur duyuyoruz’

Okullarında birçok ünlü kişilerin mezun olduğunu belirten Okul Müdür Yardımcısı Hasan Sagun, okullarıyla gurur duyduklarını söyledi. Sagun, “Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eski Sakarya Üniversitesi Rektörü İsmail Çallı, Dünya Motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı gibi kişiler buradan mezun olmuştur. Ülkesine faydalı daha birçok öğrencimiz bu sıralardan geçti. Bu yüzden okulumuzla her zaman gurur duyuyoruz’’ dedi.

‘Yeniliklere açığız’

Sagun, okulun yapmış oldukları birçok aktivitenin olduğunu da söyleyerek daima yeniliklere açık olduğunu belirtti. Sagun,“ Örneğin, okulumuz Sivil Savunma Kulübü ile Sakarya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 12 Kasım Afetlere hazırlık Eğitimi kapsamında ortaklaşa düzenlediği Yangın Eğitimi ve Yangın Tatbikatı 01.11.2017 tarihinde okulumuzda başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde öğretmenlere vermiş olduğumuz projeler de farklılıkları bir kez daha gözler önüne sererek öğrenciye örnek oluyorlar. Öğretmenlerimizin yaptığı bu örnek projeler de eğitime ayrıca katkı sağlıyor. Okulumuz daha birçok farklı etkinliklere açık olduğunu her zaman göstermiştir’’ diye konuştu. Sagun, okulda 36 öğretmen ve 3 idarecinin çalıştığını, öğrenci sayısının ise 862 olduğunu kaydetti.

(SÜMEYYA ÖZNE)

Editör: TE Bilişim