17 Ağustos 1999 Yüzyılın Depremi’nde, Devletin tüm kurum ve kuruluşları ve Sakaryalılar için, büyük bir Hayat Alanı olan Arabacıalanı Mera’sı yok artık.

Çark Caddesi ile Eski Kazımpaşa Caddesi tamamen, beton ve evlerle dolu mahalleler oldu

Cadde 54 şimdi tüy mü diker? Serdivan Stadı da, yanındaki yeşil alanlar da bitti. Serdivanlılar da, Sakaryalılar da tuhaf bir aldırmazlık içinde.

Cadde 54 Projesi bir Değişim Gelişim filan da değil ki. Bu bir inşaat firmasının büyük işi. “ Sakarya’ya 750 milyon TL.lik yatırım “ diye ulusal basına taşınmış.

Fİ-YAPI hala belleklerde. Serdivan’a da, hatta firmaya da üzülmek istemem. 

                                                                **

Serdivanlılar, kendi şehirlerinde şu gün “ Bizim Serdivan “ diyemeyecek kadar azınlık haline geldiler.  

Değişim-Gelişim yaşam tadı bırakmadı. Yaşı 50-55 üzerinde olan hiçbir Serdivanlı’ya 30-40 yıl önceki Serdivan’da yaşamanın tadını bulamaz.

Yaşı 60-70’i geçen eski Serdivanlılar ise artık evinden burnunu çıkaramaz.  Serdivan trafiği en ücra sokaklarda bile evden burun çıkarttırmaz ki.

                                                                   **

Serdivan’a ve Yazlık’a 20 yıldır gelmeyen oralarda doğmuş bireyler bile, bugün gelseler oralarda doğduğu eve gidecek yolları bulamazlar.

İnşaat Sektörü, yüzlerce imalatçı sektörü etkiler. Hepimizden iyi bildikleri, piyasa ve konut doyumunu ve konut ihtiyacını zamanında görmeleri şart. 

                       YAŞADIN SAKARYA;  YÜKSEK HIZLI TREN’İN

                        GEYVE-SAPANCA İHALESİ DE YAPILIYOR!

Siyasiler Yerel ve Genel Seçim telaşına girdiler. Aslında, oy verecek olanlar başta, Sakaryalıların daha çok telaşlanması gerekir.

Devletin, Şehirlerin paralarını Yönetenler, her seçim öncesi akıl tutulması gibi garip bir GEREKSİZ ÇOK İŞ YAPMA-Para Harcama telaşına girerler, girdiler de.

                                                                **

Önceki genel seçimde, “ Size, İst.-Ankara arasını 2,5 saatte gidecek Yüksek Hızlı Tren yaptık!” diyen, İktidarın Sakarya milletvekillerini merakla izleyin.

Trenden, 128 yıllık hayatına tarihi faydalar almış Sakarya şu anda Açık Ceza Evi gibi; otoyollara mahkum. Şehir içi de Oto Trafiğine mahkum.

İktidar Milletvekilleri şimdi ” YHT Geyve-Sapanca Hattı ihalesi var. 2020’de YHT Arifiye’den de geçmeyecek; O İstasyona boşa para harcandı.” diyecek mi?    

Hatta; İkinci TEM ve 2.YHT Hattı müjdesini de verebilirler mi? Asla.

YHT için, “ Sakarya’ya 5 kuruş faydası olmaz!” dedim; 2. YHT için de derim.

                                                               **

İktidar da, muhalefet de babasının parasını değil; senin benim paramı harcar.

Gereksiz, zamansız, abartılı, yanlış proje ve vaatlere karşı çıkın, istemeyin de.

Şehirlerin de, ülkenin de en az 30-40 yıllık geleceği zaten borçlu.

Haaa! Seçtiklerinizin maddi durumu önceden nasıldı? Şimdi nasıl? Çulunu abartılı düzeltene asla oy verme! Hani, söylenen maaş anca geçime yeterdi?

Çalışmak, evinize ekmek götürmek için İŞ isteyin, İŞ. Kendine de, çocuklarına  da İŞ iste. Siyasi Ayrım yüzünden kamudan atılanlara adalet iste, işine dönsün.

                       

                               HİÇ BİR İŞ İNSANI KÜÇÜK DÜŞÜRMEZ;

                     DİLENMEK, SAHTEKARLIK, KARANLIK İŞLER BERBAT !

Arabayla şehre giriyorum. Yenicami’den 3 yeşil ışık bekledim. Elinde mendil  Nöbetçi Dilenci her ışıkta penceremde.  

Kapağı Kent Meydanı Otopark’ına attım. AKM civarında bile Kadrolu Dilenci türemiş. Her Büyük Market ve Hastaneler önünde Kadrolular, zaten mutlaka.

Serdivan AVM’de ilk defa 1.80-1.85 boylarında, cillop ve  zıpkın gibi sığınmacı gençleri 2’li, 3’lü gruplar halinde gördüm. İlk kez oldu bu, rastlantı olabilir mi?

                                                                  **

Siyasal ve sosyal kimi etkilere karşın, biliyorum ki Güvenlik Kuruluşları her şeyin farkında. Burnumuza kadar gerginlik doluyuz. Toplum da bilincinde.

Yazı konuma geleyim. Toplumun büyük kesimi İşsizlikten, gelir azlığından dertli. Peki, Meslek Edindirmek için herkese açılmış kapılar var mı?  

Var; Devletin harika Meslek Edindirme eğitimleri var. Zorla bile olsa buralara yönlendirmek şart oldu. Bazı işlerde çalışacak insan bulunamadığı bir gerçek.  

                                                                    **

Kimi işleri ancak içinde çok farklı erdemler olan insanlar yapabilir. O insanlar özeldir ve ülkemizde parmakla sayılacak kadar da azdırlar.

Hasta bakmayı eğitim alarak öğrenenler asla işsiz kalmazlar. Aylık fena para da kazanılmaz. Evde kalarak hastaya bakacak insan bulmak da imkansız gibi. 

Yaşlı, hali vakti fena olmayan aileler var. 5 gün gündüz evine gelip yemeğini, temizliğini yapacak, çamaşırı makineye atacak çalışan bulamıyorlar.                                                     

Günlük temizliğe giden, güvenilir, işini iyi yapan ise 130-140 TL alır. Çalışarak hayatı kazanmayı erdem bilen, temizliğe giden kadına haktır, helaldir.