O YAZIYA DİŞLİ'DEN CEVAP
31.01.2013 tarihli ‘Bizim Sakarya’da, gazetemizin internet sayfasında ve ‘Medya Detay’da çıkan ’44 Kişiye Dava Yolu’ başlıklı yazımıza Adapazarı Belediye Başkanı Sayın Süleyman Dişli’den noter kanalıyla ‘düzeltme’ yazısı geldi.
Tekzip özelliği taşımayan ve yasal zorunluluğumuz olmamasına karşın, gazetecilik anlayışımız ve ahlakı gereği Sayın Dişli’nin düzeltme metnini olduğu gibi köşeme taşıyorum.
İlgi gösteren okurlarımıza söz konusu ’44 Kişiye Dava Yolu’ yazımızın gazetemizin internet sitesi arşivinde bulunduğunu hatırlatarak ve bu düzeltme metni ile karşılaştırmalı olarak okumalarını öneririm.
Başkan Süleyman Dişli imzası ile gönderilen düzeltme metnine karşı cevabımı yarın bu sütunlardan vereceğimi saygılarımla duyururum.
***
DÜZELTME
EVKUR şirketine ait taşınmaza özgü herhangi bir imar değişikliği yapılmamıştır. Soruşturma izninde ismi geçen meclis üyelerinin bu taşınmaz ile de bir bağlantısı yoktur.
Öte yandan söz konusu yazıda, geçtiğimiz yıllarda yerel gazetelerde yer alan bazı haberler adı altında yapılan bir takım uygulamaların hukuka aykırı olduğu belirtilmiş ise de bu iddialar gerçeği yansıtmamakla birlikte herhangi bir somut delile de dayanmamaktadır. Aynı yazıda bu konularda savcılığa yapılan ihbar üzerine soruşturma başlatıldığı iddia edilmiştir. Ancak soruşturma başlatıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Yazıda hangi savcıdan bahsedildiği belirtilmemiş olmakla birlikte tayin edilmiş ise bu tayin işleminin yazıda belirtilen iddialar ve bağlantılı olduğu izlenimi vermek kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.
Soruşturma izni verilen konular dışında bir takım iddialardan bahsedilerek hukuka aykırılığı bulunmayan işlemlerin, hukuka aykırı olduğu izlenimi verilmesi sureti ile yayınlanması haysiyet ve şerefimi ihlal edici niteliktedir.
Sayın Muhatap: Sizi, bundan sonraki yayınlarınızda şahsım ve Adapazarı Belediyesi ile ilgili haberlerde daha dikkatli olmaya ve kamuoyunu yanıltıcı haber ve yorumlardan kaçınmaya davet ediyorum. 01.02.2013
Süleyman Dişli