Siyasi partiler neden kurulur? Ne için siyaset yaparlar? Kuruluş amaçları ve hedefleri, ‘Ülkeyi daha iyi ben yönetirim. İnsanları ben daha mutlu ederim. Ülkede yaşayan herkesin yaşam kalitesini yükseltirim. Herkesin, güvenliğini, sağlığını korurum. Özgür bir ortam yaratırım falan filan…

                                                 **

Sivil toplum kuruluşları haftalardır Sakarya’yı titretiyor. Tabi tamamı değil. Bazıları ve de aslında en önemlileri bu ayağa kalkışta saklandı, gizlendi, görmemezliğe duymamazlığa vurdu. Resmen üç maymunu oynadı. Diğerlerinin de gücü yetmedi. Ve sonunda Sakarya’nın akciğeri olacak olan Sakarya Atatürk Stadı’nın 27 bin metrekarelik arazisi dün satıldı. Bir şey yapmaya gücü olup da, yapmayanların gözü aydın!

                                               **

İktidar partisinin bu konuda neden sessiz kaldığını anlamak mümkün değil. AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, sivil toplum kuruluşlarının bu konuyla ilgili kendisini ziyarette sadece ve sadece dilinin ucuyla, ‘Gereken yerlerle temas kuracağım’ dedi o kadar. Sonra temas memas hak getire stat arazisi satıldı.

                                             **

Sakarya seçmeni 2003’ten beri tüm genel ve yerel seçimlerde, referandumlarda olanca gücüyle AK Parti’yi destekledi mi? Destekledi. Bu parti vatandaştan ne zaman ne istediyse, vatandaş yerine getirdi mi? Getirdi. Peki, tam tersini vatandaş AK Parti’den isteyince, ‘Stadın arazisi yeşil alan kalsın’ deyince AK Parti bunu neden yerine getirmedi?

                                             **

Bu konuda, SATSO, SESOB gibi bazı anaç sivil toplum kuruluşları fikirlerini açıklamayarak sınıfta kaldı. Bunların haricinde hemen hemen tamamı bir araya geldi. Siyasi partiler, sendikalar, dernekler bir araya gelip, TOKİ’nin oyununu bozmak istedi ama güçleri yetmedi. Güçleri yetmedi çünkü, iktidar partisi bu sıkıntıyı sıkıntı gibi görmedi, oralı bile olmadı. İktidar partisi, ‘Bana ne’ dediği için o araziler dün TOKİ’nin İstanbul tesislerinde düzenlenen açık artırmayla satıldı.

                                          **

Ne kadar acıdır ki, bu şehir için hayati önemde olan stat arazilerinin yeşil kalması için iktidar partisinin bir tek milletvekili bile ağzını açmadı. Etkili etkisiz bir tek belediye başkanı bile bu konuda fikrini açık açık beyan etmedi. Şimdi vatandaş onlara, ‘Neden bu konuda kamuoyu oluşturmadınız?’ diye sorarsa ne cevap verecekler?

                                          **

Altını çizerek söylüyorum, o stat arazileri yarın betonlarla dolacak ve bunun tek sorumlusu AK Parti’dir. Ne ben, ne sen, ne o, ne de bu. Sadece AK Parti. Çünkü bu şehrin insanları için, büyüyen çocuklarımız ve torunlarımız için bir şanstı o araziler. Ve AK Parti bu kadar önemli bir hadiseyi maalesef ıskalayarak altında kaldı.

                                           **

Artık söylenecek çok şey yok. Ama net olarak bildiğimiz bir şey var. O da, AK Parti’nin kendi kendiyle gölge boksu yaptığıdır!