ADA TRENİ’ni ağzına alamayan; ama Raylı Sistem yapacağız diyen belediye başkanı adayları beni ikna edemiyor. Çünkü, halk 20 yıldır O Tramvayı dinliyor.

    Ama, SATSO’nun söylemleri şehrin geleceği için çok gerçekçi ve güvenirim.

    Düşünen bilir: SEKA Kağıt Fabrikası çok doğru bir kararla yıkıldı. Ama, yerine  daha doğru yerde, ekstra teşvikle kağıt fabrikaları yapılmadı. Yanlış büyüktü.

    Türkiye, kağıt ihtiyacını artık oluk oluk döviz harcayarak yabancı ülkelerden satın alıyor. Yabancılar dolarla kağıt satarak bizi parmağında oynatıyor.

 Tank Palet Fabrikası SEKA ile hiç kıyaslanamaz. SEKA arazileri tamam bir Dünya PARKI oldu…Ama, TANK Palet Milli Savunma’dır, kutsaldır. Arazileri de eşsizdir.

                                                             ***

   TANK Palet, ülkenin arkası açıklanamayan kararlarla özel sektöre verilir mi? Sakarya niye 10 gündür Tank Paleti unuttu gibi?  Orası SEKA Park da olmayacak!

   O bölgeyi, Sakaryalı tümüyle ve Sakarya’nın geleceği için korumalı. Bölgeye şu gözle bakın: OSB, TOYOTA ve TANK PALET !

    O Bölgede, Tank Palet dışında; Sakarya’da üretip, ölçüsüz servetler kazanan dünya devleri Sakarya’ya ne kazandırıyor?.. Tabii ki hepsi; ama Milli Savunma ?

     Siyaset; Kamu çalışanlarını, işçiyi susturabilir. Zenginliklerimizi üreten ticaret sanayi dünyası ve şehir susmamalı…Yahu, BU SİYASETİ SİZ SEÇİYORSUNUZ !

                                                             ***

    Sekiz, on gün sonra şehirde Yerel Seçimin siyasal etkinlikler patlaması başlar. Bugüne kadar hiçbir aday inandırıcı projelerle ortaya çık(a)madı.

   Siyasiler kapı kapı dolaşıp senden oy ister. Bugün karşınızda mülayimdirler. Seçilsinler, karşılarında yavşamanızı isteyecekleri kesin; geçmişte de öyleydi..

   Halk şunu bilsin; ülke ve şehirler bizimdir. Hepimize ait Devletin servetleri, mülkleri elimizden alındı. Halka soran olmadı. Halka sadakası verildi.

     Sakarya; Kıtalararası Ulaşım Coğrafyası ile bir mücevher gibidir. Hiçbir siyasi partinin-siyasinin; Sakarya’nın O coğrafyasında bir gram hakkı yoktur!

  Asli-kalıcı lider halktır… TRAMVAY 1 numaramız; ADA EKSPRESİ ise Ülkenin 1 numarası… Tank Paleti asla unutma; TÜVASAŞ’ı da mutlaka gözün gibi koru…

                               MAKEDON’UM; İYİ Kİ ADAY DEĞİLİM !

    Hayatımda Melih Gökçek gibisini tanımadım! “ AK Parti içinde benden nefret eden çok insan var!” gibi bir şey demiş ya; sanki bildiği tek doğru da o!

    Siyasi işlevi ve Gafları o denli ayyuka çıkmış ki; AK Parti bile Başkent’ten aldı.                                                        

    “ Allah söyletti !” denir ya; “ Mansur Makedon kökenli!” gibi bir laf etmiş ya, bana da Sakarya’da çok kişiye mesaj yazma fırsatı yarattı.

   Melih Gökçek, belediye başkanlığı dahil, ne yaparsa yapsın hiç şaşırmam. O’nu Muhteşem Cumhuriyet’in Başkenti’ne bunca yıl BB.Başkanı yapanlar düşünsün!    

                                                                  ***

     Gökçek’in, CHP’nin Ankara B.B.’si Başkan Adayı Mansur Yavaş için aşağılar gibi söylediği, AYRIMCI, “ O Ankaralı değil MAKEDON !” sözleri berbattı.

    Mansur Yavaş, resmi nüfus kayıtlarından soyağacını ekranlara koymuş : -) Gökçek’in derdi gündemde kalmak. Ve, AK Parti’ye çok şey kaybettiriyor. 

   Saray Bosna kökenliyim: Hiçbir Balkan derneğine de üye değilim. Resmi Soyağacımda Anamın-Babamın Saray Bosna doğumlu olduğu açık.

    Hiç bir şeye(?) aday değilim. Makedon, da Bosnalı da Osmanlı…Osmanlı Bosna halkı; Müslümanlığı senden önce almış, öğrenmiş Osmanlı olabilir?

    Sopayla, silah zoruyla değil; inanarak İslam’ı almış, yaşamışlar. Anadolu ve Trakya’da İslam oldukları için kapıları işaretlenen bir tek Allah Kulu yokken...

    Sırp’ın, Hırvat’ın,” Kemalist!” dediği, Mustafa Kemal Atatürk gelene kadar;  Bosna’da Anamın-Babamın kapıları Onlar tarafından kırmızı boyalarla işaretli.  

 Kimse benden daha Ankaralı-Türkiyeli olamaz; Melih Gökçekler hiç!