Kim seçilir, kim nerede olursa olur. Kazanan Şehrimiz olsun diye yazıyorum.

   Bunca seçim yaşadık. Sakarya’da AK Parti’yi ve İl Teşkilatı’nı kuranlar; seçilen ilk AKP Milletvekilleri, Belediye Başkanları şimdi neredeler?

   O Treni hayata geçirenleri düşünün; nerdeler, O güçleri, itibarları nerede?     

   Yapması istenilen işlevleri bitince nerelere savruldular? Trenden kendi isteği ile inenler neden o yolu seçti? İşleri bitince indirilenler ne düşünür?

   Siyaset Dünyası,” Vefa…Mezara kadar vefa!” sözünü merak etmeli, bilmeli!

                                                               ***

    Sana İŞ verilir. İtaat kesindir; çok İŞİN altına imza da attırılır. 3 yıl, 5 yıl öyle gider. İsmin, itibarın, gücün büyüktür. Ama, imza sorumluluğu ebedi senindir.

    İşte,bu 3-5 yıl sürer;“ Yıldızının parladığı anlar, Senin O trenden inme zamanının geldiği günlerdir.” İsmin yaptırım gücü haline gelmişse, güle güle!

   Başbakan ol, Dış İşleri-İç İşleri-Maliye, ne bakanı olursan ol; Ülkede bu güç sana 3-5 yıl belki verilir. O Aşamada, Tren’den unutturulmaya İndirilirsin.  

                                                                   

    25 Yıldır Sakarya’da belediyelerin tümü AK Parti anlayışındaki Seçilmişlerce yönetiliyor. İsterseniz 17 yıldır da deyin!

    Sor Sakarya! Bunca yıl tüm Sakarya’yı Yöneten olunur da, bir Kent Yönetme Planı nasıl yapılır öğrenilmez mi? Eskiler, Yeni Seçilene hiç iş öğretmez mi?

    17 Yıldır eşşek yükü para, servet harcanarak yapılan bir tek Kavşak, bir tek Cadde, bir tek Kaldırım şu güne kadar bozulmadan gelmez mi?

   Devletin çok liyakatli Ulaşım-Trafik kadroları var; 1 hafta yetki devret, gör.

Adapazarı içindeki yaya-araç trafiği 17-25 yılda çağdaş hale getirilmez mi?       “ Burası Sakarya!” deyip, Bulvarlarda 2 değil, 3 sıra park görüp, geçelim mi?

                                                                ***

    İmar da, Şehircilikte hala bir kimlik edinemedik! AK Partili Bşk. adayları şimdi Millet Bahçeleri, parklar vaat ediyor. Yıllarca yeşil alanları yok ettik.

   Tam burada bizi bekleyen 2 tehlikeyi hatırlatayım: Şehir içindeki Okul ve Okul arazileri; Silahlı Kuvvetlerimizin terk ettiği Askeri alan ve mekanlar?

   Rant Sermayesi şehir içindeki tüm boş hayat alanlarımızı gözlüyor! Şehir bir kapana döndü. Şehir de otomobil mezarlığı gibi bir kabus oldu. Tehlike bu!

    Belediyeler, rantiye diliyle:” Şehir içindeki okullar çok tehlikeli. Okullar şehir dışına gitsin; şehrin Otopark ihtiyacı çok!” yakınmalarını hemen unutmalı.

   Bu cinayet gibi bir Sosyal Yıkımdır. Çocuk mahallesindeki okula yürüyerek gider. Mahalle arkadaşlığı, dostluk edinir. Şehirlilik anlayışımız yok oluyor.   

    Muhteşem Askeri alanlarımız, mekanlarımız var. Büyük, iyi korunmuş ve orman gibi doğaya sahip. Siyasi amaç ve Turizm bahaneleri pusuda!

    Silahlı Kuvvetlerimize eşsiz savunma silahları üreten Tank Palet Fabrikası, Katar Arap+BMC Ortaklı bir şirkete paketlenir mi? AK Parti Sakarya’da çıt yok!

     Milletvekili Ali İhsan Yavuz,” Çıt!” demiş, ama ne çıt? 10 000 kişiye iş kapısı olacakmış? 5.000 işçi de olmaz da…

    25 yıl, hatta 5 yıl sonra; Ali İhsan kardeşimiz O TREN de olur mu bilmem?  

                                                                  ***

    T.C. Silahlı Kuvvetlerinin, Tank yapacak- yapan kendi fabrikaları, ARGE Tesisleri var. Ki, Türk Firmaları bütün testleri başarı ile geçen Tank da yaptı.

    BMC ve Katar, eskimiş, iş görmeyecek teknolojileri yenilemek için 50 milyon dolar harcayacak masal gibidir. 25 Yıl kiralandı lafları da uyutmaca.    

    Katar yaptığı 1 Tankı bize kaç trilyona satacak? tankı bedava mı verecek? Allah korusun; Tank Palet uluslararası ihale edilse, dünya devletleri birbirini yerdi!

  Gündemde; Türkiye’ye Füze satmak için ABD, Rusya, Çin, dünya kuyrukta!