Sakaryaspor’da teknik anlamda yapılan kan değişiminin ucundan üç farklı galibiyet çıktı.

Yeni değişim sonrası sahaya sürülen kadro tercihinde değişim yoktu. Değişimin adresi kulübedeki yedeklerdi. Fikret ilk kez yoktu. Ercağ, Batuhan, Sezer Korukırın yanında bulundurduğu,oyunun akışı içinde yer vereceği dikkate değer isimlerdi.

Ne değişti? Korukır Osman hocanın kadro dokusu içinde ilk on biri fazla hırpalamadı. Görmeye alışkın olduğumuz oyuncularla oynama isteği onu da sarmış. Oyunsal anlamda çok fazla bir şey değişmedi. Rakip değim yerindeyse lokum gibi, sadece oynamaya çalışan ,ama gol noktalarında çok silik kalan bir takımdı.

Bize gelince ilk kez bu kadar çok üretken oynadık. Hakemlerin ikinci attığımız goldeki tereddütünü eski bir hakem olarak çözemediğim günde ,savunma derinliğinde özellikle göbekteki şaşırtıcı hatalar çanımı sıktı.

Sakaryaspor’un o mevkisi gecen haftada çok sırıtmıştı. İlk yarıda atılan gollerde Tufan’ın golünde kalecinin, Fethiye’nin golünde Ramazan salın ıska hamlesinin izleri vardı.

Golün güzeli Engin Korukır gelir gelmez ilk on sekize alıp sonradan oyuna aldığı Ercağ’ın kesip , Batuhanın ayak darbesi ile gelen goldü. Bu golün oluşumunda atan kadar attıranda aynı alkışı aldı. Bu golü doğrusunu isterseniz bende alkışlarım.

Sonradan oyuna girenler içinde Sezer olsun ,Erçağ olsun olumlu oynadılar. İddia ediyorum bu Ercağ kanat bindirmelerinde bu takıma havadan ve de yerden hayat vermek adına oralarda oynayanlardan bir adım değil ,iki üç adım önde.

Osman Özdemir’in nedendir bilinmez onu çok uzun süre Rüstemlerde bıraktı. Yanına alsaydı iyi olurdu.

Bak Engin Korukıra, futbola aç birine formayı azda uzattı ,içinden Sakaryaspor’a gelecekte faydalı olmaya aday bir oyuncu çıktı. Bırakalım da buda teknik adam farklığı olsun.İlk günlerde ,ilk gelişlerde teknik anlamda bu ve buna benzer istisna hamleler yaşanıyor.

Batuhan gol attı. Onun adına sevindim. Ama bu arkadaş yorgun savaşçı gibi değil, hareketli olmazsa , Sakaryaspor takımı kanatları havadan yerden iyi kullanamazsa Batuhan’ın futbol verimi orada kalır. Maçın içinde Ramazan Cevik’in al da at diyerek yaptığı asistin Ercağ tarafından kaçırılması maçın içindeki önemli bir futbol resmi olarak geride kaldı.

Sakaryaspor teknik sorumlusu çabuk oynayan çok koşan bir takım olacağız diye iştahımızı kabartan tespitine batkımda fazla bir hareket, çabukluk göremedim. .

Ferhat gibi,Talha gibi fiziksel anlamda güçlü , mücadele anlamında koşmak adına bir yığın eksiği olan oyuncuların yer aldığı bu orta sahayla çabuk oyun, şimdilik çok zor. Bakmayın siz çok pozisyona girdiğimize,bunda rakibin yumuşaklığının ,beraberlik için saldırmasının izleri vardı. Golü atanların yeni teknik adama koşmaları moda gösterim olduğu için dikkate değer bulmadım. Ben ona koşanların oynadıklarına baktım ,çok fazla bir şey göremedim.

Sonuç olarak Engin Korukır ve Sakaryaspor kazanmaları gereken bir maçı kazandılar. Korukır ve ekibinin asıl imtihanı bu hafta sonunda Kırklareli’nde sahada olacak. Bugünlük bu kadar yeter deyip ,bazı ayrıntıları Salı Sofrasına bırakıyorum.